Teller

donderdag 16 mei 2013

16052013

Wij zijn geopend, maar Appie is er niet. Siene is aan het gehaktballen draaien, dus is het zelfbediening. Ook geen voorzetje vandaag voor een discussie. Vrije ronde! ;)

7 opmerkingen:

  1. Goedemorgen. Is er wat te vieren Appie? Want Siene draait niet voor de grap zoveel gehaktballen. Ik zou nog altijd graag het recept van deze ballen willen hebben. maar dan is het originele karakter van deze ballen weg, en dat moet ook maar niet.
    Eventerzijde: er werd beweerd dat we dit jaar een invasie zouden krijgen van vliegjes en wespen. Het valt me op dat er veel vliegjes zijn, let maar eens op de zwaluwen, ze kunnen er niet tegen vreten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Appie, om even terug te komen op gisteren. De Partij staat niet meer onder toezicht van Amsterdam. Alles is weer normaal. We hebben een fris bestuur en veel enthousiaste leden;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Tom,
    even terugkomend op gister.

    Is het bij onze Oosterburen werkelijk allemaal booming business?
    Is het hier allemaal kommer en kwel?
    Moeten wij een voorbeeld nemen aan Duitsland?

    Niet echt...;
    De Duitse economie groeit... na jaren van depressie, en hoe hard groeit de Duitse economie dan wel...; Met zegge 0,1%; Daarmee staat Duistland (met een groeiende bevolking) er slechter voor dan 10 jaar geleden.
    Feitelijk krimpt ook de Duitse economie nog steeds zeker als je het niet alleen afzet tegen de bevolkingsgroei maar ook de inflatie.

    En wij, zelfs hier in Groningen?
    Per hoofd van de bevolking verdienen we hier nog steeds meer dan in Duitsland, hebben we hier over het algemeen betere sociale voorzieningen (heb je wel eens gezien wat de Duitse tegenvoeters van onze Voedselbanken moeten doen).
    En de Duitsers, die hebben jarenlang verwonderd naar ons land gekeken en zich afgevraagd waarom het hier zoveel beter ging dan bij hun;
    Nu vragen ze zich af waarom wij het niet nog steeds 'beter doen' dan zij, maar misschien moest de vraag wel zijn of wij het niet nog steeds beter doen ondanks dat de Oosterburen aan een inhaalslag bezig lijken te zijn.

    En verder zetten ook Duitsers de nodige vraagtekens bij de ontwikkelingen in Duitsland en die zorgen openbaren zich niet enkel bij SPD , Grünen en Die Linke, maar ook of beter zelfs FPD en CDU/CSU en niet te vergeten allerhande (nieuwe) protestpartijen die ook in Duitsland de kop op steken.
    En die vraagtekens zijn niet klein.
    Is het nodig dat de kloof groeit tussen
    ... werkenden en niet werkenden,
    ... leidinggevenden en niet leidinggevenden,
    ... tussen leidinggevenden en bedrijfs-bovenbazen,
    ... tussen markt en academisch-werk.
    En waarom is het niet meer mogelijk een wettelijk minimumloon te garanderen .

    De verschillen in Duitsland zijn groot en worden groter...,
    beloningen voor directeuren van grote bedrijven/organisaties rijzen in Duitsland nog verder de pan uit dan in ons land; Waar het vroeger (lees het recente verleden) zelden voorkwam dat directeuren meer dan 20x (in loon) verdienden dan het gemiddelde loon binnen de organisatie is het nu heel gebruikelijk dat men het 200- tot 400-voudige verdiend van 'der betriebseigener Otto-Normalverbraucher'.

    Business is booming, maar voor wie en ten koste waarvan?
    In elk geval nieyt voor de academisch geschoolde ex-buschauffeuse uit het Ruhrgebied (die met die baan die al beter betaalde dan haar academische werk) daarmee de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt kreeg...;
    Gelukkig voor haar vond ze een baan (als buschauffeuze) in Zwitserland waar ze nu (na aftrek van belastingen) en lasten grof weg het dubbele verdient als voor haar voormalige (maar zwaardere) baan in Duitsland (voordat de belastingen eraf gingen).

    Gelukkig gaat het noch in Duitsland noch hier echt slecht, over het algemeen hebben we het hier nog steeds goed.
    En gelukkig groeien de (consumenten) bestedingen in Nederland weer een beetje, maar dat kan de gevolgen van de bezuinigingsdrift van onze overheid niet volledige compenseren. Als de overheid haar binnenlandse bestedingen blijft temperen dan heeft dat gevolgen voor alle bedrijven en werkenden in ons land en die effecten zijn lang niet altijd positief.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hendrik, mooi dat de Menterwolmers het zelf weer voor het zeggen hebben bij de PvdA. Is de opgestapte wethouder die moest luisteren naar enkele oudgedienden, naam is mij even ontschoten, ook weer kandidaat wethouder na de verkiezingen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou SiKo das ook toevallig. Ik was gisteren even op mijn vrije dag op vistie bij iemand die het echt kant weten, en die wist mij ook al te melden dat het weer wat beter gaat met de economie. Das dan mooi denk ik dan. Zullen heel wat mensen blij mee zijn. Wanneer mijnheer Rutte mij even die 1000 euro overmaakt die hij mij voor de verkiezingen heeft beloofd ga ik er ook in geloven. Doe ik niet moeilijk over, kakel ik gewoon mee. Ben tenslotte wel Hollander. Crisis beleving is tenslotte ook zo iets persoonlijks hoorde ik vanmorgen iemand op de radio zeggen. Is natuurlijk ook zo. Het is altijd persoonlijk. Appie ik kan ook even niet meer op de naam van die oud wethouder komen. Hieraan merk je wel dat je ouder wordt. Man man man wat gaat het leven toch snel. TOM.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. TOM, inderdaad, de jaren beginnen te tellen, maar ik heb nu even gegoocheld. Willem van der Werf was de sympathieke wethouder die niet aan het lijntje wilde lopen. Als de PvdA weer in het college komt, en dat zit er dik in, dan wil ik Hendrik wel een advies geven. Willem terug als wethouder, lijkt mij een bruggenbouwer, en daar heb je in deze tijden meer aan als slopers!

    BeantwoordenVerwijderen