maandag 19 augustus 2013

19082013

Moin moin, vandaag op de jukebox van het Golden Peerd een "cursus" Oostfries, altijd handig als wij bij onze buren in Bunde de accijns op de drank aan het ontduiken zijn toch! ;)


14 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, jammer genoeg Appie kom ik weinig Oostfriesen in de winkel tegen die oostfries spreken. Het gaat net als bij ons, je staat ze in het algemeen Nederlands te woord.Ik zat laatst in het netwerkcafé, en daar vertelde de spreker (een Duitser) dat wij Nederlanders niet moeten denken dat een Duitser je probeert te begrijpen als je hun taal niet kent. Deze man gaf aan dat wil jij in Duitsland werken, dan zul je de Duitse taal moeten beheersen.
    Natuurlijk blijven er uitzonderingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogguh lui.
    Wat die duitser zegt klopt wel, maar vaak is de een bereidwilliger dan de ander. Op een wat hoger niveau kom je niet weg met Plattduuts en zul je een redelijke kennis van het Duits moeten hebben.

    Desaniettemin: Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik naar buiten kijk. lijkt het wel of de avond al is gevallen. en dat om 12'26.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klik op mijn naam om een vloledigbeeld te kijken waar dit kabinet met bezig is:

    MERKIES: 'NEDERLAND ZAKT VERDER WEG DOOR KEUZES KABINET'
    14-08-2013 • 'De kortzichtige bezuinigingspolitiek zorgt ervoor dat Nederland op bijna alle lijstjes inmiddels onderaan bungelt'. Dat stelt SP-Kamerlid Arnold Merkies in reactie op de laatste economische cijfers van het CBS en de nieuwe ramingen van het CPB. 'Als je om je heen kijkt zie je dat in de meeste landen de economie langzaam opkrabbelt. In Nederland zakken we echter steeds verder weg, als gevolg van steeds verder oplopende bezuinigingen en daardoor toenemende onzekerheid.'

    Arnold MerkiesMerkies: 'Duitsland, Frankrijk en Engeland, die vandaag ook cijfers over hun economie publiceerden, lieten een bescheiden economische groei zien terwijl Nederland nog steeds in een recessie verkeert. Dat geldt ook voor de werkloosheid. Terwijl deze in de landen om ons heen daalt, blijft de werkloosheid in ons land maar stijgen. Je kunt dus niet meer spreken van een Europees probleem, maar van falend Nederlands beleid.'

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ceer, als ik zie hoeveel Polen en Roemenen hier aan het werk zijn, dan is Nederland nog altijd een welvarend land. Jammer is dat de eigen inwoners te duur zijn geworden, en het werk uit besteed wordt aan deze mede Europeanen. Deze trend was ook al aan de gang toen Jan Peter Balkenende aan de macht was. Ook toen werd er niet opgetreden, want de achterban van het CDA, bestond merendeel uit tuinders. En die hadden baat bij deze goedkope arbeidskrachten.
      Conclusie: ze hadden toen en nu al boter op hun hoofd. Ook de volgende regeringen zullen in deze voetsporen verder gaan. (macht is een verslaving)

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Tja, de Duitse economie groeit...
      en o.a. door het ontbreken van een wettelijk minimumloon, gebrekkige uitkeringen zijn veel Duitsers gedwongen te werken voor een loon waar Nederlandse werklozen (zelfs in de bijstand) nog hun neus voor optrekken.

      Wat die tuinders betreft en het boter op de hoofden van hen, het CDA en de politiek:
      Misschien moeten we even kijken wat er echt aan de hand is/lijkt te zijn.
      Die tuinders vinden geen/nauwelijks Nederlanders die voor (iets meer dan) het minimumloon willen werken.
      Dan zij er altijd slimmeriken die daar brood in zien, maar hoe?
      In Europa/EU geldt vrij verkeer van goederen en diensten...,
      maar in Nederland kan/mag je niet werken onder het minimum-/CAO-loon;
      => Dat schiet niet erg op, zo kosten Polen net zoveel/weinig als Nederlanders.

      Oplossing:
      Je moet geen Oost-Europeanen inhuren maar een Oost-Europese dienstverlener (bijv. een Roemeens uitzendbureau).
      Die Oost-Europese dienstverlener berekend als aannemer voor het aangenomen werk nog steeds meer dan het NL-minimumloon...,
      maar hoeft aan haar werknemers slecht het Roemeense minimumloon uit te keren...;
      En dat is winst..., niet zozeer voor de tuinder maar wel voor de (Nederlandse/) eigenaar van het 'buitenlandse' bedrijfje.

      De winst voor de tuinder is dat hij mensen krijgt die graag willen werken (voor minder geld dan de tuinder er voor betaald), en dat hij deze mensen niet (direct) in dienst heeft en dus kan laten gaan(ontslaan) als hij ze niet meer nodig heeft (zonder allerhande sociale NL-rompslomp).

      Het kan en het mag...,
      maar wellicht zou het geen slecht idee zijn als de politiek in de EU zou besluiten dat beloning van werknemers geschiedt conform de loonregels in het land waar het werk plaatsvindt.
      Dus werk in loondienst in Roemenië tegen niet minder dan Roemeens loon, werk in Duitsland tegen Duits loon, en in Nederland tegen NL-loon.
      Dan hou je vrij verkeer van mensen en goederen maar voorkom je dit soort 'mensenhandel' tenminste voor een deel (behalve dan ZZP'ers met echt aangenomen werk in het buitenland).

      Verwijderen
  5. PVDA & VVD een brug slaan? Ze moeten eerst volledig kijken naar de fundering en niet op water bouwen....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ab,
    ik zie dat je de voorpui een opknapbeurt hebt gegeven,
    ik vond de oorspronkelijke pui-reclame wel uitnodigend maar sinds het verbouwingsdrama van Weblog kon een nieuw verfje geen kwaad.
    Ziet er weer puik uit zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier viel het mee maar wat lees en hoor ik? Oost Groningen verzopen? Sterkte!
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Moin dokter, is dit ooit eens ingezongen door Oompie Koerier?????

    BeantwoordenVerwijderen