Teller
zaterdag 14 september 2013
14092013
De rijstrook van de Spoorstraat in Zuidbroek gaat geasfalteerd worden. De aanwonenden klagen al tijden over de slechte staat van de straat, en zijn de overlast zat van het lawaai en de trillingen in huis. Er zullen wel verkeersremmende maatregelen worden getroffen omdat men vreest dat er anders te hard wordt gereden. Ik denk dat die maatregelen juist weer voor overlast gaan zorgen, maar heb de hoop verloren dat bestuurders en bijvoorbeeld de mensen bij Arcadis luisteren naar de waard van het Golden Peerd en diens klanten, want anders was er immers direct voor deze oplossing gekozen en dat had een hoop ellende en geld kunnen besparen. Deze aanpassing is begroot op 115.000 Euro. De fractieleider van de PvdA, Patricia Boerma, deed gisteren een bericht uitgaan op Twitter, dat het college gevolg gaf aan de motie van de PvdA om te gaan asfalteren. Zelf denk ik dat men naar aanleiding van klachten van de aanwonenden en de slechte staat van de Spoorstraat actie onderneemt. De komende tijd verwacht ik meer tweets van politici die hun partij in het zonnetje proberen te zetten. In Maart zijn er immers gemeenteraadsverkiezingen. ;)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Goedemorgen, persoonlijk heb ik geen problemen met de Spoorstraat, mss omdat ik er zelf niet woon.
BeantwoordenVerwijderenIk heb bijna de gehele uitzending gehoord, alleen niet gebeld wat zeg ik niet eens naar hart van Nederland gezien wat normaal hier altijd gebeurd samen met RTVNoord.....zoals ik denk te druk met voorbereiden van de eerste kamer (logeerkamer) is bijna klaar.
VerwijderenNu naar het oude adres schuurtje afbreken en weet ik veel weer mee naar huis.....
Goedemorgen, ik viel bijna van mijn stoel:De rijstrook van de Spoorstraat in Zuidbroek gaat geasfalteerd worden! Hoe is het mogelijk? Als je achterom kijk (zoals de vrouw van Lot) dan besef je wat een kapitaalvernietiging hier aan de hand is.In tijden van bezuiniging moet je goed doordacht met je spullen omgaan. En dan geven de gemeenteraden een verkeerd voorbeeld. Het gebeurd te vaak dat grote projecten niet goed uitgevoerd worden, of dat ze het budget overschrijden.(ik denk in dit verband aan Groningen met zijn parkeergarages en Amsterdam met zijn metro, maar ook de Veluwelijn)
BeantwoordenVerwijderenGoedemorgen
BeantwoordenVerwijderen@Trouw
Nederland, zo vindt de Nederlandse kiezer, heeft behoefte aan een sterke leider. Iemand die zonder al te veel democratisch geneuzel besluiten neemt. Dat zegt meer dan zestig procent van de Nederlanders, ondervraagd in een representatieve steekproef.
De wens leeft vooral onder ouderen. Bijna driekwart van de vrouwen boven de vijftig hoopt op een krachtige aanvoerder die de zaken eens even snel op orde komt stellen. Maar ook twee derde van de oudere mannen antwoordde 'mee eens' op de vraag of ze het tijd vonden worden voor 'een sterke leider die meteen over alles kan beslissen'.
Trouw deed met de Vrije Universiteit onderzoek naar de emotionele staat van de Nederlandse kiezer. Is, zoals vaak wordt gezegd, de Nederlander bang? Vreest hij voor baan, pensioen, klimaat en rampspoed? Bepaalt dat zijn stemgedrag? De uitkomst was verassend. De kiezer is niet zozeer bang, hij is vooral boos. Drie keer zo vaak zeiden respondenten Ja! op de vraag: 'voelt u boosheid bij de Nederlandse politiek?' als op vragen naar hun eventuele angsten.
Bij een groot deel van het volk is die boosheid zo groot, dat de geênqueteerden hun gevoel omschrijven als 'walging'. Dat geldt voor bijna de helft van het PVV-electoraat, veertig procent van de mensen die van plan zijn op 50Plus te gaan stemmen, en een derde van de SP-stemmers. Dat boosheid een goed motief vormt om voor een protestpartij te kiezen spreekt misschien voor zich. Maar ook vijftien procent van de CDA-aanhang walgt van de politiek.
Bij het meten van emoties maakten de onderzoekers gebruik van een gangbare psychologische test. Mensen mochten bij vijf emoties op een schaal van 0 tot 7 aangeven in hoeverre die hun gevoel weergaven. Behalve boos, bang en walging waren dat blij en hoopvol. Nieuw is dat politicoloog André Krouwel die emoties koppelde aan politiek.
Dat emoties een grote invloed hebben op het stemgedrag van mensen, is een theorie die in de Verenigde Staten al langer opgeld doet. In Nederland wordt er nog maar mondjesmaat onderzoek naar gedaan. Gevestigde partijen hebben eerder de neiging over inhoud te praten dan dat ze inspelen op de hoop en angsten van de kiezer. Protestpartijen -vooral SP, PVV en 50Plus- doen dat laatste meer.
Afgaand op de uitkomsten van het onderzoek van Trouw en de Vrije Universiteit, lijkt de rationele benadering van de kiezer niet meer heel lang houdbaar. De rationele benadering heeft een woedend, somber volk opgeleverd, dat weinig hoopvol is over de oplossingsvaardigheden van de politiek. Een ietsiepietsie hoop leeft alleen onder minder dan een derde van de CDA-ers, GroenLinks, PvdA-ers en VVD-kiezers.
Aanstaande dinsdag maakt het kabinet bekend waarop het komend jaar zal worden bezuinigd. Het valt niet te verwachten dat de maatregelen de woede van het Nederlandse volk zullen temperen. Vooral aan de spankracht van de ouderen lijkt een eind gekomen te zijn.
Boosheid en emotie zijn geen goede momenten om een keuze te maken. eenn wel overwegende beslissing neem je als je rustig en nuchter de dingen overziet. En als ik het verhaal lees van Trouw ontbreekt dit. Conclusie: en broodje aap verhaal.
BeantwoordenVerwijderenGoedemiddag.
BeantwoordenVerwijderenDe opening van Appie is ook voor mij een volslagen verrassing.