woensdag 30 juli 2014

30072014

Zo kan iedere week het afval aangeboden worden in het Westerkwartier aldus Ceer.

6 opmerkingen:

  1. goedenmorgen, deze morgen....

    nog helemaal geen bezoekers geweest, de deur was toch niet op slot :-)
    t is geen mooie foto, maar wel mooi dat je elke week van alles kunt aanbieden, zoals bij ceer....
    vind eigenlijk het plastic verzamelen ook wel lastig (maar doe het wel!) als je ziet hoeveel plastic je een maand moet opsparen is bedroevend zoveel....de grijze container is er behoorlijk leger door....
    maar helaas trekt ook de plasticzak in de keuken vliegen aan, ondanks dat ie vrij snel vervangen wordt....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemiddag, zo kun je zien dat wij alles gescheiden kunnen afvoeren en het mooiste van alles is dat er mensen aan het werk zijn die beperkingen hebben het lijkt een klein groepje maar toch enkele tientallen mensen die hierbij mogen werken in het Westerkwartier.

      Sorry voor mijn late reactie, maar het komt dat ik geen tijd had vrij gemaakt voor al deze auto's die herkeurt moesten worden.
      Een stuurstangkogel iemand die dacht dat hij zonder een gasdop kon rijden en gewoon afgeplakt met ductape dedierenambulance 2 fusekogels.....

      Verwijderen
  2. Duck(t)-tape,
    net als Duck(t)-Cotton is dit een woord met Nederlandese roots dat wij nu (onbegrepen) teruglenen uit het engels.
    Het Duck heeft niets te maken mat eenden of de waterafstonded eigeschappen van eendenveren,
    het komt gewoon van ons woord doek, zoals in schilders-doek.
    Schildersdoek van katoen of linnen wordt al eeuwenlang geprepareerd met krijt/kalk en olie waardoor het bijzondere eigenschappen krijgt qua sterkte en stabiliteit en zelf waterdichtheid/waterafstotendheid.
    Dergelijk bewerkt doek werd in het engels verbasterd tot 'duck' (cotton/linnen/hamp) en in de loop der tijd de spreekwoordelijke kwaliteit van dergelijk doek ook zeer geschikt gebleken voor doeken tassen/regenkleding/tenten en ook (waterdicht scheurbaar) plaktape.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat doet een Nederlandse militair bij het Oekraïense leger?
    Door: Natalie Righton − 30/07/14, 13:40

    © ANP. Een militair blokkeert de weg tussen Donetsk en Slavonst.
    Defensie ontkent dat het partij kiest in het Oekraïense conflict door een verbindingsofficier bij het Oekraïense leger te plaatsen. Hierover ontstond vandaag een discussie op Twitter na een bericht in De Telegraaf over de komst van de Nederlandse militair bij het Oekraïense leger.


    © afp.
    Mensen verlaten hun huis na een granaataanval in Donetsk.
    'Deze Nederlandse militair gaat niet meevechten met de Oekraïners, maar gaat puur informatie met hen uitwisselen zodat de Nederlandse konvooien veilig bij de rampplek van vlucht MH17 kunnen komen', zegt een Defensiewoordvoerder.

    Ook met de pro-Russische separatisten wordt informatie uitgewisseld, zodat Nederlandse forensisch experts veilig bij de crashsite kunnen komen en daar de laatste slachtoffers van de vliegramp kunnen bergen. Het overleg met de separatisten verloopt niet direct via een militair, maar via de OVSE, een internationale groep onderhandelaars.

    'Eerder deze week is gebleken dat niet altijd de juiste informatie bekend is bij de juiste partijen in het veld, wat een risico kan zijn voor de veiligheid van de leden van de missie', meldt een bron. Rondom de rampplek woedt een burgeroorlog. De tijdstippen en routes die Nederlandse konvooien met hulpverleners gaan rijden is essentiële informatie om uit te wisselen. Er is de afgelopen dagen hevig gevochten rondom de weg die hulpverleners moeten berijden om bij de crashsite te komen.


    © anp.
    Separatisten houden de OVSE tegen.

    © ap.
    Het Oekraïense regeringsleger patrouilleert in Lysytsjansk.
    Niet mee naar de frontlinie
    Het vaste aanspreekpunt tussen het Nederlandse en Oekraïense leger moet bewerkstelligen dat de informatie die op presidentieel en ambassadeursniveau wordt uitgewisseld, ook terecht komt bij de lagere rangen in het leger. De Oekraïense president Porosjenko heeft het plan afgelopen maandag zelfs voorgesteld aan minister Timmermans van Buitenlandse Zaken.

    De Nederlandse verbindingsofficier moet nog beginnen met zijn taak. Hij krijgt een staffunctie, wat betekent dat hij ergens op een kantoor gaat werken bij Oekraïense strijdkrachten. Hij zal niet met Oekraïners meereizen naar de frontlinie. Als het een 24-uurfunctie wordt, dan worden mogelijk twee Nederlandse militairen aangesteld om de taak te vervullen.

    Forensisch experts
    Ondanks de gesprekken met beide strijdende partijen, is het vandaag voor de zesde achtereenvolgende dag niet gelukt om Nederlandse forensisch experts naar het gebied te krijgen waar op 17 juli een vliegtuig met 298 burgers aan boord werd neergeschoten.

    Lees donderdag meer in de Volkskrant: De voor- en nadelen van een Nederlandse militair bij het Oekraïense leger.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat zul je hieraan moeten doen........het is potverdubbeltje mie al 14 dagen terug en iedere dag het zelfde weer: te gevaarlijk?

      Verwijderen