zaterdag 21 februari 2015

21022015

Bram Schmaal van het Groninger Belang verwacht 10 zetels binnen te halen bij de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten, en dat daarmee het verschil gemaakt kan worden in Groningen. Maar welk verschil? Het is een samensmelting van lokale gemeentelijke partijen, die niet allemaal op dezelfde leest zijn geschoeid. Welke kant gaat men op, en gaat men wel allemaal dezelfde kant op? Wie het weet mag het zeggen, ik heb voor deze regenachtige zaterdag de discussie geopend aan de bar van het Golden Peerd.

6 opmerkingen:

  1. Goedemorgen.
    Zoals elke politieke partij richt GB zich op een specifiek deel van de bevolking; zodat er een 'wij tegen zij' gevoel ontstaat. In een provincie een partij vormen die zegt de bewoners van deze provincie te vertegenwoordigen is natuurlijk heel slim, want je hoeft je niet op een deel van de stemmers te richten. Zeker in deze roerige tijden denk ik dat ze van veel mensen het voordeel van de twijfel zullen krijgen. Bij grote, in het oog springende, onderwerpen worden dan beslissingen genomen minder genomen op basis van landelijke politieke belangen en dat is nou net het doel van deze partij als je de naam mag geloven.
    In de stemverhoudingen ontstaat dus het verschil, Appie. Of het daarna doorzet in concreet beleid is afwachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, persoonlijk heb ik niet veel op met lokale partijen, want mijn eigen mening zegt tegen mij wat hebben zij in te brengen in Den Haag..... in de provincie wel, maar in de eerste kamer niets...... of nog meer verkiezingen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, het zijn van die splinterpartijen, waarvan de structuur ontbreekt.Zo zijn ze er en zo vallen ze uit elkaar. Ik denk dan vaak aan de gemeente van H/S, hoe vaak is daar niet een partij ontstaan met klinkende namen, die zich na enige tijd weer ging splitsen. Wat over blijft is een roepende in de woestijn.
    Nee Abraham, ik heb er geen vertrouwen in.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. acCOUStiek

    Die vermaledijde roependen in de woestijn,
    de loop van de geschiedenis heeft bewezen,
    dat juist zij zich kunnen verheugen op veel volgelingen,
    heel veel,
    eeuwenlang.
    De gevolgen ervan,
    mogen we nog dagelijks ondervinden,
    niet zelden tot aan den lijve.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En dan ook nog Matty op de lijst, dat is toch wel de druppel. Bovendien weet iedereen dat de knikkers in Den Haag worden verdeeld als het gaat over gaswinning en windmolens op land. Ze hebben daar geen enkele grip op, roepen dat het anders moet is een, maar echt een verandering teweeg brengen is twee. Over 4 jaar kunnen wij als die teleurgestelde mensen weer gaan uitleggen dat ze wel moeten gaan stemmen.

    BeantwoordenVerwijderen