Goedemorgen,kan me niet voorstellen dat deze mozaïekvorm voor een muur is gebruikt.Het is meer voor een vloer in een oude kerk. Waarschijnlijk zie je achter het gele vlak het doopvont. Ik ga voor de Hervormde kerk in Muntendam..
Is het metselwerk of bestrating? Zou beide kunnen als ik zo naar het verloop kijk (het loopt achter het gele vlak over van rechts hellend naar links hellend). Is het bestrating, wat ik betwijfel, zou het iets met Stolpersteine te maken kunnen hebben.....iets zinnigers kan ik niet bedenken.....
Mogguh lui! Straatwerk of metselwerk, in beide gevallen lijkt het me dan om een vorm van versiering te gaan, een monument of zo, Plaat met monument voor gevallenen of een gevallene/grafsteen. Maar verder? De winnaar bij voorbaat gefeliciklaapsteerd! JP
Tjsa, combineer beide en je kunt straks in elk dorp een dorpswethouder + een ambtenaar neerzetten in een leegstaand winkelpand(je). Zeg maar een soort steunstee...
Een van de marketing P's is Plaats. Muntendam is nou niet de meest aantrekkelijke plaats om een winkel te beginnen. Je kan ondernemers ook niet dwingen om zich te vestigen, alleen het klimaat creëren waarin het ideaal ondernemen is. Maar Muntendam staat niet alleen met leegloop, ook in de zogenaamde stedelijke kernen zien we een leegloop, ik denk dat we het gewoon maar moet accepteren, en zo nodig andere bestemmingen moeten geven aan de winkelpanden. Het idee voor een zogenaamde dorpswethouder hebben we in het verleden al eens geprobeerd, ik had niet de indruk dat het succes is geweest. Maar gelukkig is er een goed contact met de dorpsraden in alle kernen en ik hoop dat dit tot concrete ideeën gaat leiden. Wij waren in elk geval een fel tegenstander destijds van het opheffen van de zogenaamde steunstee in de dorpen. Zeker in een grotere gemeente moet de dienstbaarheid en de bereikbaarheid goed zijn.
VB, ik heb het idee dat ideeen die worden gelanceerd onvoldoende worden toegelicht. Dat mensen soms wel van het bestaan afweten, maar niet weten wat het voor hen persoonlijk kan betekenen omdat concrete voorbeelden ontbreken. Voordat het nieuwe plan kans heeft gehad zich te ontwikkelen wordt er dan de stekker weer uitgetrokken. Het kan ook zijn dat er geen -of onvoldoende- belangstelling voor bestaat/bestond. Dan kun je afvragen waarom iets bedacht is en of er vooraf met de juiste mensen over is gesproken.
In bovenstaand voorbeeld doe ik het af met een grapje, maar ik denk serieus dat het dorpswethouderschap en de steunstee formule van toegevoegde waarde zouden kunnen zijn indien er voldoende in zou zijn geinvesteerd. Inderdaad met een permanente bezetting (kantooruren), een bezetting die vergelijkbare mogelijkheden heeft als die op het gemeentehuis en dit alles op een opvallende plek in het dorp.
Ik baseer dat onder andere op het aantal vragen en meldingen dat ik krijg aan onze balie dat eigenlijk bij de gemeente thuishoort. De drempel/afstand naar het gemeentehuis lijkt voor dit soort "smalltalk" te groot.
Jan ik ben het volledig met je eens, alleen nog voordat de formule van de steunstee verder werd bekeken en mogelijk werd uitgebreid is er al weer een streep doorheen gezet al bezuiniging. Het principe van een dorpswethouder weet ik niet of dat werkt, dat is toch in de volksmond "een van de gemeente" , daarom denk ik dat een dorpsraad wel een belangrijke functie hierin kan krijgen.
Je zult moeten verplaatsen. Mensen verplaatsen van het gemeentehuis naar de dependances in de dorpen. Simpel gezegd de werkplek mee onder de arm en gewoon productief zijn, ook als er geen inwoners aan de balie staan. En het moeten ook gewoon mensen "van de gemeente" blijven, wat wil je anders?
De dorpsraden kunnen eventueel op gezette tijden (bijvoorbeeld voorafgaand aan een vergadering) een inloop houden in de dorpsdependance als mensen ergens mee zitten dat ze niet kwijt kunnen/willen bij de dorpswethouder en/of ambtenaar. Ik zou echter niet weten waarom.
Tja, da's nou precies wat ik bedoelde met die zakken en de wijn...; Het is op zich een sympathiek en mogelijk zelfs goed idee..., maar het zal, net als in 't verleden, onuitvoerbaar blijken.
Zoiets als een 'steunstee heeft weinig zin als de openingstijden niet voldoende ruim zijn...; En waarom zou het de (toekomstige) gemeente straks wel lukken als het nu al niet niet eens mogelijk is gewoon de balie op het gemeentehuis zelf gedurende normale kantooruren geopend te houden. Wie werkt moet nu al vaak speciaal vrij nemen om even naar 't gemeentehuis te kunnen gaan om iets te regelen...; heel soms lukt het om het op de donderdagavond te doen maar ook die mogelijkheden zijn vrij beperkt.
Dus als het al lukt om tijdelijk extra geld vrij te maken voor zoiets als een steunstee..., komen dan alle dorpen van de nieuwe fusiegemeente daarvoor in aanmerking? En zo niet..., welke dorpen zijn dan wel uitverkoren en waarom en voor hoelang?
En dan nog..., een van de gedachten achter de noodzaak van herindelingen is dat gemeentes nu te klein zijn om voldoende gespecialiseerde ambtenaren in dienst te nemen voor het steeds ingewikkelder takenpakket van die gemeenten...; En dan zit er straks op elke steunstee één ambtetelijk manusje van alles dat blijkbaar opeens geen of weinig specialisatie nodig heeft om de burger verder te helpen in het gemeentewoud? Of wordt het een veredeld receptionist die als een soort poortwachter tussen burger en gemeente zorgt dat je je de week daarop een afsprak hebt (op het echte gemeentehuis) met een wel gespecialiseerde ambtenaar. En als het alleen maar is voor het afhalen van paspoort, ID of rijbewijs..., dan is dat tenminste voor het afhalen van het laatste een gotspe..., met de auto naar de steunstee of naar het gemeentehuis maakt zoveel immers niet uit.
Wat die dorpsraden betreft..., prima idee..., maar alleen als ook die op wettige basis democratisch worden gekozen en dan ook daadwerkelijk echte democratische macht krijgen. Je zou daarbij kunnen denken aan een soortement tweekamer-systeem waarbij de de dorpraden ieder voorzich hun eigen afvaardiging sturen naar de 'eerste' kamer van de gemeenteraad (en de huidige raad daarmee een soortement 2e kamer van de Gemeenteraad wordt).
Maar een dorpsraad als nu is weinig zinvol noch legitiem.
Een specifieke dorpswethouder klinkt leuk maar is geen goed idee...; Voor je het weet werk je een onwenselijke vorm van cliëntilisme in de hand en liggen er ook allerhande loyaliteitsconflicten op de loer.
Het idee is Jan, om de opgeheven steunstee nieuw leven in te blazen, en dan kan dat in mijn optiek heel goed door er een loket te maken waar een ambtenaar huist. Hier kun je dan terecht voor je rijbewijs, en dat soort zaken. Maar dit is in de dorpenronde ook aan de orde geweest en ik hoop dat het uitwerking krijgt.
nog een stuk kerkmuur?
BeantwoordenVerwijderenGoedemorgen. Zit hier een plaquette achter in of aan de buitenkant van een gebouw...? Waar het genomen is weet ik niet....
BeantwoordenVerwijderenGoedemorgen,
BeantwoordenVerwijderenKlok van de Zuudbroukster toren. GJ.
Goedemorgen,kan me niet voorstellen dat deze mozaïekvorm voor een muur is gebruikt.Het is meer voor een vloer in een oude kerk. Waarschijnlijk zie je achter het gele vlak het doopvont. Ik ga voor de Hervormde kerk in Muntendam..
BeantwoordenVerwijderenGoedemorgen,
BeantwoordenVerwijderenIs het metselwerk of bestrating? Zou beide kunnen als ik zo naar het verloop kijk (het loopt achter het gele vlak over van rechts hellend naar links hellend). Is het bestrating, wat ik betwijfel, zou het iets met Stolpersteine te maken kunnen hebben.....iets zinnigers kan ik niet bedenken.....
ik vind jouw bijdrage al zeer zinvol JK...
VerwijderenDank je, Roskam...
VerwijderenIk ook JK, denk dat je in de goede richting denkt.
BeantwoordenVerwijderenMogguh lui!
BeantwoordenVerwijderenStraatwerk of metselwerk, in beide gevallen lijkt het me dan om een vorm van versiering te gaan, een monument of zo, Plaat met monument voor gevallenen of een gevallene/grafsteen.
Maar verder? De winnaar bij voorbaat gefeliciklaapsteerd!
JP
een stuk dichtgemetseld kerkraam van de kerk in Noordbroek?
BeantwoordenVerwijderenmaar wat er dan achter het gele vlak verborgen zit, nog steeds geen echt idee.
Ik heb geen flauw idee, ik zou ook gokken op een bordje of een stolpersteen....maar waar? Geen flauw idee
BeantwoordenVerwijderenGJ, gefeliiteerd. Het is de klok, of beter nog, de wijzerplaat op de toren van Zuidbroek.
BeantwoordenVerwijderenGJ gefeliciteerd! knap geraden.......laat je de bal smaken...fijne zondag
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.menterwolde.info/nieuws/muntendam/ervaren-expert-moet-kerkstraat-in-muntendam-boost-geven/,
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.menterwolde.info/nieuws/muntendam/dorpswethouders-enof-coordinatoren-gewenst-na-herindeling/
Zomaar wat nieuws wat te vinden is op Menterwolde info....
Tjsa, combineer beide en je kunt straks in elk dorp een dorpswethouder + een ambtenaar neerzetten in een leegstaand winkelpand(je). Zeg maar een soort steunstee...
BeantwoordenVerwijderenAl lijkt het voorzien van een fris nieuw etiket...,
Verwijderenhet blijft oude wijn in nie.... oude zakken
Een van de marketing P's is Plaats. Muntendam is nou niet de meest aantrekkelijke plaats om een winkel te beginnen. Je kan ondernemers ook niet dwingen om zich te vestigen, alleen het klimaat creëren waarin het ideaal ondernemen is. Maar Muntendam staat niet alleen met leegloop, ook in de zogenaamde stedelijke kernen zien we een leegloop, ik denk dat we het gewoon maar moet accepteren, en zo nodig andere bestemmingen moeten geven aan de winkelpanden.
BeantwoordenVerwijderenHet idee voor een zogenaamde dorpswethouder hebben we in het verleden al eens geprobeerd, ik had niet de indruk dat het succes is geweest. Maar gelukkig is er een goed contact met de dorpsraden in alle kernen en ik hoop dat dit tot concrete ideeën gaat leiden. Wij waren in elk geval een fel tegenstander destijds van het opheffen van de zogenaamde steunstee in de dorpen. Zeker in een grotere gemeente moet de dienstbaarheid en de bereikbaarheid goed zijn.
VB, ik heb het idee dat ideeen die worden gelanceerd onvoldoende worden toegelicht. Dat mensen soms wel van het bestaan afweten, maar niet weten wat het voor hen persoonlijk kan betekenen omdat concrete voorbeelden ontbreken. Voordat het nieuwe plan kans heeft gehad zich te ontwikkelen wordt er dan de stekker weer uitgetrokken. Het kan ook zijn dat er geen -of onvoldoende- belangstelling voor bestaat/bestond. Dan kun je afvragen waarom iets bedacht is en of er vooraf met de juiste mensen over is gesproken.
BeantwoordenVerwijderenIn bovenstaand voorbeeld doe ik het af met een grapje, maar ik denk serieus dat het dorpswethouderschap en de steunstee formule van toegevoegde waarde zouden kunnen zijn indien er voldoende in zou zijn geinvesteerd. Inderdaad met een permanente bezetting (kantooruren), een bezetting die vergelijkbare mogelijkheden heeft als die op het gemeentehuis en dit alles op een opvallende plek in het dorp.
Ik baseer dat onder andere op het aantal vragen en meldingen dat ik krijg aan onze balie dat eigenlijk bij de gemeente thuishoort. De drempel/afstand naar het gemeentehuis lijkt voor dit soort "smalltalk" te groot.
Jan ik ben het volledig met je eens, alleen nog voordat de formule van de steunstee verder werd bekeken en mogelijk werd uitgebreid is er al weer een streep doorheen gezet al bezuiniging. Het principe van een dorpswethouder weet ik niet of dat werkt, dat is toch in de volksmond "een van de gemeente" , daarom denk ik dat een dorpsraad wel een belangrijke functie hierin kan krijgen.
BeantwoordenVerwijderenJe zult moeten verplaatsen. Mensen verplaatsen van het gemeentehuis naar de dependances in de dorpen. Simpel gezegd de werkplek mee onder de arm en gewoon productief zijn, ook als er geen inwoners aan de balie staan. En het moeten ook gewoon mensen "van de gemeente" blijven, wat wil je anders?
BeantwoordenVerwijderenDe dorpsraden kunnen eventueel op gezette tijden (bijvoorbeeld voorafgaand aan een vergadering) een inloop houden in de dorpsdependance als mensen ergens mee zitten dat ze niet kwijt kunnen/willen bij de dorpswethouder en/of ambtenaar. Ik zou echter niet weten waarom.
Tja, da's nou precies wat ik bedoelde met die zakken en de wijn...;
VerwijderenHet is op zich een sympathiek en mogelijk zelfs goed idee...,
maar het zal, net als in 't verleden, onuitvoerbaar blijken.
Zoiets als een 'steunstee heeft weinig zin als de openingstijden niet voldoende ruim zijn...;
En waarom zou het de (toekomstige) gemeente straks wel lukken als het nu al niet niet eens mogelijk is gewoon de balie op het gemeentehuis zelf gedurende normale kantooruren geopend te houden.
Wie werkt moet nu al vaak speciaal vrij nemen om even naar 't gemeentehuis te kunnen gaan om iets te regelen...;
heel soms lukt het om het op de donderdagavond te doen maar ook die mogelijkheden zijn vrij beperkt.
Dus als het al lukt om tijdelijk extra geld vrij te maken voor zoiets als een steunstee...,
komen dan alle dorpen van de nieuwe fusiegemeente
daarvoor in aanmerking?
En zo niet...,
welke dorpen zijn dan wel uitverkoren en waarom en voor hoelang?
En dan nog...,
een van de gedachten achter de noodzaak van herindelingen is dat gemeentes nu te klein zijn om voldoende gespecialiseerde ambtenaren in dienst te nemen voor het steeds ingewikkelder takenpakket van die gemeenten...;
En dan zit er straks op elke steunstee één ambtetelijk manusje van alles dat blijkbaar opeens geen of weinig specialisatie nodig heeft om de burger verder te helpen in het gemeentewoud?
Of wordt het een veredeld receptionist die als een soort poortwachter tussen burger en gemeente zorgt dat je je de week daarop een afsprak hebt (op het echte gemeentehuis) met een wel gespecialiseerde ambtenaar.
En als het alleen maar is voor het afhalen van paspoort, ID of rijbewijs...,
dan is dat tenminste voor het afhalen van het laatste een gotspe...,
met de auto naar de steunstee of naar het gemeentehuis maakt zoveel immers niet uit.
Wat die dorpsraden betreft...,
Verwijderenprima idee...,
maar alleen als ook die op wettige basis democratisch worden gekozen en dan ook daadwerkelijk echte democratische macht krijgen. Je zou daarbij kunnen denken aan een soortement tweekamer-systeem waarbij de de dorpraden ieder voorzich hun eigen afvaardiging sturen naar de 'eerste' kamer van de gemeenteraad (en de huidige raad daarmee een soortement 2e kamer van de Gemeenteraad wordt).
Maar een dorpsraad als nu is weinig zinvol noch legitiem.
Een specifieke dorpswethouder klinkt leuk maar is geen goed idee...;
Voor je het weet werk je een onwenselijke vorm van cliëntilisme in de hand en liggen er ook allerhande loyaliteitsconflicten op de loer.
Het idee is Jan, om de opgeheven steunstee nieuw leven in te blazen, en dan kan dat in mijn optiek heel goed door er een loket te maken waar een ambtenaar huist. Hier kun je dan terecht voor je rijbewijs, en dat soort zaken. Maar dit is in de dorpenronde ook aan de orde geweest en ik hoop dat het uitwerking krijgt.
BeantwoordenVerwijderenToe maar...,
Verwijderende ambtenaar moet nog in/bij het loket huizen ook...;
Kan je na sluitingstijd natuurlijk wel nog achterom geholpen worden.