De zon is nog verscholen achter het wolkendek, dus een mooie temparatuur om buiten wat te gaan doen. Ik voeg gelijk de daad bij het woord. Met de koffie kom ik wel even binnen kijken, of hier aan de bar nog iets valt te doen.
Goedemorgen, voor mij is er genoeg werk aan de winkel met betrekking tot een onderlaag aan brengen van de carport en deel van de garage, want in de voorjaar storm liet mijn epdm los...meer dan 75 cm,omhoog toen er aan kwam rijden van carport en een deel van de garage tijdens de storm een vracht van tegels 30x30 erop gelegd dat het een beetje bleef liggen.....en een metertje of 5 glas wat was om gewaaid en tuurlijk lag alles aan diggelen....
En zie je wel er zijn ook mensen die niet klagen over het weer en gewoon het beste ervan maken :-).
Soms denk ik dat een comedyserie als Yes (Pri)Minister verplichte kost zou moeten zijn voor iedereen…; Op scholen bij maatschappijleer (of hoe dat vak tegenwoordig ook moge heten)…, maar zeker ook voor iedereen die iets van politiek en en de eigenzinnigheid van ambtelijke molens zou willen begrijpen.
In ons politiek systeem zijn politici..., volksvertegenwoordigers net zo goed als bestuurders (wethouders, ministers)..., niet meer dan voorbijgangers in een ambtelijk systeem dat zichzelf heel aardig aan de gang weet te houden en zo z'n eigen ideeën lijkt te hebben over hoe een land, ons land, er uit zou moeten zien.
Op zich is dat een goede zaak...; Op die manier behoudt het bestuurlijk apparaat een soortement geheugen en is het lastiger voor politieke waan van de dag (of erger een politieke gek) in één keer alles echt op z'n kop te zetten..., om zo in één termijn meer kapot te maken dan in generaties is opgebouwd. Aan de andere kant maakt het het ook stukken lastiger voor nieuw gekozenen... - om de de kiezers beloofde andere wind ook werkelijk te laten waaien, - om zoals beloofd spijkers met koppen te slaan.
Omdat je moeilijk na elke verkiezing het hele ambtelijk apparaat kunt vervangen door volgelingen en medestanders zul je het moeten doen met degene die er al zitten; hoogsten kun je her en der wat bijsturen door op vrijkomende en nieuwe posten gelijkgestemden te (laten) benoemen/aannemen...; Maar dat laatste hebben je voorgangers ook steeds gedaan en dus zit je juist ook met die door hen aangestelde/benoemde medestanders opgescheept. En dan zal steeds weer blijken dat het lastig is het gehele apparaat in voldoende mate mee te krijgen als je het anders wilt/moet doen. En ook sluipen er steeds weer oude voorstellen (van lang vergeten voorgangers) binnen in nieuwe beleidstukken.
Zo is het ook met het spook van de herindelingen; Ooit in een grijs verleden heeft iemand terecht/onterecht iets bedacht. Maar het is maar halfslachtig uitgevoerd; Tegenstanders hebben het ergste weten te voorkomen en voorstanders hebben het beste mogelijke niet weten te verwezenlijken. Daarmee is dus niemand na afloop echt tevreden geweest..., maar met de door diverse voor en tegenstanders aangestelde ambtenaren beland het wel in het DNA van de organisatie. Zij blijven zitten en en geven hun gedachtengoed (on)bewust en (on)gewild door aan ondergeschikten en daarmee ook aan hun opvolgers en de opvolgers van die opvolgers; en het beland in protocollen voor goed/slecht bestuur en binnen de organisatie door aan iedereen die het maar wil Uiteindelijk heeft niemand de oorlog echt gewonnen en dus heeft niemand hem ook echt verloren. Het wordt een bestuurlijke veenbrand die keer op keer de kop zal posten op het moment dat voor of tegenstanders er heil in zien. Als de veenbrand dan weer eens uitslaat heeft niemand iets geleerd van het verleden..., de stellingen worden opnieuw betrokken en waar mogelijk versterkt met nieuwe meer modieuze argumenten. En dan zal blijken dat het steeds de vorige oorlog is die opnieuw bevochten wordt omdat er steeds weer nieuwe soldaten zijn die van het verleden geen of onvoldoende weet hebben maar die wel te begeesteren zijn door het hogere doel dat hen wordt voorgespiegeld…: Een beter wereld met meer/minder overheid/ambtenaren, competitie/solidariteit, marktwerking/overheidsregie.
SiKo, onze democratie heeft voor- en nadelen, maar de voordelen zijn groter, zeker als je het vergelijkt met landen waar geen, of bijna geen democratie is. Persoonlijk vind ik wel dat wij teveel regels en regeltjes hebben, wat weer een controle systeem van ambtenaren tot gevolg heeft. Kosten verhogend en steeds meer bureaucratie. Je schrikt je soms een ongeluk als je op Politiek 24 belandt en er stemmingen zijn over wetten en amendementen. Er gaat niets tot weinig af, komt heel veel bij. En wij dienen de wet te kennen, ja het zal wel, maar Appie kan het niet meer bijhouden. Gelukkig is er voor weinig specifieke regelgeving voor virtuele kroegen, uiteraard zijn veel wetten er wel op van toepassing, maar daar is mee te leven. Geeft in ieder geval geen papieren rompslomp. :)
Ab, democratie is mooi, bureaucratie onvermijdelijk, negatie van regels aantrekkelijk, regeren het negeren van 't onwenselijke, politiek de droom dat 't allemaal ooit beter wordt.
Ja, dat is mooi gezegd, maar als ik onze levensstandaard en menselijke rijkdom vergelijk met hoe het in rond de 50 er jaren was, of ook nu in bijvoorbeeld Rusland of dichter bij Tsjechië waar ik van de week nog was, dan kunnen we ook concluderen dat er een hoop heel goed gaat in ons kikkerlandje. :-)
Goedemorgen, voor mij is er genoeg werk aan de winkel met betrekking tot een onderlaag aan brengen van de carport en deel van de garage, want in de voorjaar storm liet mijn epdm los...meer dan 75 cm,omhoog toen er aan kwam rijden van carport en een deel van de garage tijdens de storm een vracht van tegels 30x30 erop gelegd dat het een beetje bleef liggen.....en een metertje of 5 glas wat was om gewaaid en tuurlijk lag alles aan diggelen....
BeantwoordenVerwijderenEn zie je wel er zijn ook mensen die niet klagen over het weer en gewoon het beste ervan maken :-).
Ab,
BeantwoordenVerwijdereneven teruggrijpend op gister.
Soms denk ik dat een comedyserie als Yes (Pri)Minister verplichte kost zou moeten zijn voor iedereen…;
Op scholen bij maatschappijleer (of hoe dat vak tegenwoordig ook moge heten)…,
maar zeker ook voor iedereen die iets van politiek en en de eigenzinnigheid van ambtelijke molens zou willen begrijpen.
In ons politiek systeem zijn politici...,
volksvertegenwoordigers net zo goed als bestuurders (wethouders, ministers)...,
niet meer dan voorbijgangers in een ambtelijk systeem dat zichzelf heel aardig aan de gang weet te houden en zo z'n eigen ideeën lijkt te hebben over hoe een land, ons land, er uit zou moeten zien.
Op zich is dat een goede zaak...;
Op die manier behoudt het bestuurlijk apparaat een soortement geheugen en is het lastiger voor politieke waan van de dag (of erger een politieke gek) in één keer alles echt op z'n kop te zetten...,
om zo in één termijn meer kapot te maken dan in generaties is opgebouwd.
Aan de andere kant maakt het het ook stukken lastiger voor nieuw gekozenen...
- om de de kiezers beloofde andere wind ook werkelijk te laten waaien,
- om zoals beloofd spijkers met koppen te slaan.
Omdat je moeilijk na elke verkiezing het hele ambtelijk apparaat kunt vervangen door volgelingen en medestanders zul je het moeten doen met degene die er al zitten; hoogsten kun je her en der wat bijsturen door op vrijkomende en nieuwe posten gelijkgestemden te (laten) benoemen/aannemen...;
Maar dat laatste hebben je voorgangers ook steeds gedaan en dus zit je juist ook met die door hen aangestelde/benoemde medestanders opgescheept.
En dan zal steeds weer blijken dat het lastig is het gehele apparaat in voldoende mate mee te krijgen als je het anders wilt/moet doen. En ook sluipen er steeds weer oude voorstellen (van lang vergeten voorgangers) binnen in nieuwe beleidstukken.
Zo is het ook met het spook van de herindelingen;
Ooit in een grijs verleden heeft iemand terecht/onterecht iets bedacht. Maar het is maar halfslachtig uitgevoerd; Tegenstanders hebben het ergste weten te voorkomen en voorstanders hebben het beste mogelijke niet weten te verwezenlijken.
Daarmee is dus niemand na afloop echt tevreden geweest...,
maar met de door diverse voor en tegenstanders aangestelde ambtenaren beland het wel in het DNA van de organisatie. Zij blijven zitten en en geven hun gedachtengoed (on)bewust en (on)gewild door aan ondergeschikten en daarmee ook aan hun opvolgers en de opvolgers van die opvolgers; en het beland in protocollen voor goed/slecht bestuur en binnen de organisatie door aan iedereen die het maar wil
Uiteindelijk heeft niemand de oorlog echt gewonnen en dus heeft niemand hem ook echt verloren. Het wordt een bestuurlijke veenbrand die keer op keer de kop zal posten op het moment dat voor of tegenstanders er heil in zien.
Als de veenbrand dan weer eens uitslaat heeft niemand iets geleerd van het verleden...,
de stellingen worden opnieuw betrokken en waar mogelijk versterkt met nieuwe meer modieuze argumenten.
En dan zal blijken dat het steeds de vorige oorlog is die opnieuw bevochten wordt omdat er steeds weer nieuwe soldaten zijn die van het verleden geen of onvoldoende weet hebben maar die wel te begeesteren zijn door het hogere doel dat hen wordt voorgespiegeld…:
Een beter wereld met meer/minder overheid/ambtenaren, competitie/solidariteit, marktwerking/overheidsregie.
SiKo, onze democratie heeft voor- en nadelen, maar de voordelen zijn groter, zeker als je het vergelijkt met landen waar geen, of bijna geen democratie is. Persoonlijk vind ik wel dat wij teveel regels en regeltjes hebben, wat weer een controle systeem van ambtenaren tot gevolg heeft. Kosten verhogend en steeds meer bureaucratie. Je schrikt je soms een ongeluk als je op Politiek 24 belandt en er stemmingen zijn over wetten en amendementen. Er gaat niets tot weinig af, komt heel veel bij. En wij dienen de wet te kennen, ja het zal wel, maar Appie kan het niet meer bijhouden. Gelukkig is er voor weinig specifieke regelgeving voor virtuele kroegen, uiteraard zijn veel wetten er wel op van toepassing, maar daar is mee te leven. Geeft in ieder geval geen papieren rompslomp. :)
BeantwoordenVerwijderenAb,
Verwijderendemocratie is mooi,
bureaucratie onvermijdelijk,
negatie van regels aantrekkelijk,
regeren het negeren van 't onwenselijke,
politiek de droom dat 't allemaal ooit beter wordt.
Ja, dat is mooi gezegd, maar als ik onze levensstandaard en menselijke rijkdom vergelijk met hoe het in rond de 50 er jaren was, of ook nu in bijvoorbeeld Rusland of dichter bij Tsjechië waar ik van de week nog was, dan kunnen we ook concluderen dat er een hoop heel goed gaat in ons kikkerlandje. :-)
Verwijderen