zaterdag 29 oktober 2016

29102016

Vannacht moeten wij uit bed om de klok een uur terug te zetten. Had dat nu niet op een ander tijdstip gekund?
Ik vind trouwens dat men helemaal moet stoppen met die flauwekul. Gewoon het hele jaar door dezelfde tijd. Wat is daar mis mee? Wie er anders over denkt mag het zeggen, wie niet, die hoeft zich ook niet stil te houden. Een fijn weekeinde gewenst voor een ieder.

4 opmerkingen:

  1. En dan komen we bij de reden waarom deze uurwisseling in gesteld is. Persoonlijk heb ik enige tijd nodig om mijn biologische klok bij te stellen, maar na enige weken en gewenning is ook dit probleem opgelost.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Annie Schreijer heeft het ook al aangekaart in het Europees Parlement. Ik hoop dat ze steun krijgt om het af te schaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemiddag, oh ik dacht dat het voor de landbouw boeren juist goed zou zijn tenminste dit had ik begrepen toen ze het hadden ingevoerd. Ach het maakt mij persoonlijk niet zoveel uit. Tenzij ik morgevroeg om 5.00 weer begin te draaien :-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens Willem Wever :-). :

      De wintertijd is eigenlijk de 'echte' tijd zoals we die met zijn allen hebben afgesproken. In de lente zetten we de klok een uurtje vooruit: de zomertijd. Niet overal op de wereld hebben ze de zomertijd ngevoerd, maar wel in heel Europa. In de Europese Unie loopt de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober.
      In 1907 werd er in Engeland voor het eerst nagedacht over de zomertijd. De zon gaat in de zomer namelijk zo vroeg op en weer onder, dat het misschien handiger is om eerder op te
      staan en eerder naar bed te gaan. Je hebt dan meer aan je dag en je hebt bijvoorbeeld minder energie nodig om 's avonds lampen te laten branden. Tot 1943 waren er in Nederland een paar
      jaar waarin de zomertijd bestond, bijvoorbeeld tijdens de eerste en tweede wereldoorlog.
      In de jaren '70 was er een grote oliecrisis op te wereld, waardoor iedereen zo min mogelijk energie wilde verspillen. In 1977 is daarom de zomertijd opnieuw ingevoerd. Tot 2010 blijft de zomertijd zeker bestaan. Daarna neemt de Europese Unie een beslissing of de zomertijd wordt afgeschaft of niet.
      Wist je dat er een heel makkelijk ezelsbruggetje is om te onthouden wanneer de klok nu vooruit of achteruit wordt gezet? In het voorjaar moet de klok namelijk vooruit en in de winter dus achteruit!

      Verwijderen