zondag 11 februari 2018

Week 7 Golden Peerd 11-02-2018

De inwoners van de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren gaan er respectievelijk 20 en 10 tot 35 euro op achteruit. Inwoners van Menterwolde gaan er 69 euro op vooruit wat de gemeentelijke belastingen betreft. Nu wordt het afval nog op verschillende manieren ingezameld en ook het tarief is niet gelijk in Midden-Groningen. In Hoogezand en Menterwolde betalen de inwoners per lediging voor de grijze container, in Slochteren niet, daar is een vastgesteld bedrag. Misschien moeten we dat laatste als Midden-Groningen ook gaan doen, want het zwerfafval langs de wegen neemt hand over hand toe.

8 opmerkingen:

  1. Afvalbeleid moet er sowieso op gericht zijn...
    altijd zoveel mogelijk afval in te zamelen...
    en zo min mogelijk zwerfafval en vervuiling dientengevolge te laten ontstaan.

    Dat is een lastige opgave als je tegelijkertijd inwoners wil stimuleren minder afval te maken,veroorzaken...;
    beloningssystemen met DifTar zoals nu werken juist zwerfafval en hinderlijk afvalverbranding in de hand...;
    't Lijkt me dat wat dat betreft DifTar het beoogde doel volledig voorbij schiet.

    Maar zwerfafval en afvaldumping kan ook andere oorzaken dan DifTar hebben.
    Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat diverse vormen van afvaldumping te maken hebben met illegale/criminele activiteiten rond productie van hennep/marihuana en diverse soorten niet geheel onschuldige pilletjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. SiKo,zeker is ook dat laatste het geval, dat kan met geen enkel systeem worden voorkomen. Tenminste niet wat betreft de vorm van afvalinzameling. Het vrij geven van productie wellicht wel of het echt opsporen van de plantages en daaraan een strafmaat verbonden die niet direct de mogelijkheid geeft om weer te beginnen, maar dat is een ander verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Appie
      Klopt, maar hoe meer zwerfafval er rondzwerft (o.a. door DifTar-mijders)...,
      hoe minder dergelijk crimineel afval opvalt...,
      des te gemakkelijker criminelen hun gang kunnen gaan.

      Verwijderen
  3. Ik denk nog met weemoed aan de afvalbrengstation in Muntendam. Het afvalbrengstation van Hoogezand is te klein en niet altijd open.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het afvalbrengstation in Muntendam was ook niet altijd open Wim, dus vanwaar de weemoed?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ze op de openingstijden wel geopend waren. Nu is het maar afwachten of de poort of de bomen open gaan, of dat er een papiertje hangt dat ze weer voor de zoveelste keer een storing hebben in hun systemen. Misschien ben ik dan wel altijd de sjaak, t'is niet anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gisteren mochten we er getuige van zijn hoe de minister-president afscheid nam van zijn vertrouweling Zijlstra. Dit stond in een schril contrast van de D66 die een matige overwinning had met hun donor vraagstuk. Nu nog het voltoide leven er door jassen en kunnen ze beginnen aan het op nieuw schrijven van de Nederlandse taal, of zullen we dan maar direct overstappen op het Engels, een taal die in de grote steden van Nederland al een voertaal is geworden. En wat is de volgende stap? De volgende verkiezing zal een heel andere uitslag krijgen, met meer invloed van multiculturele samenleving.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Helaas er is weer een politieke icoon overleden, Ruud Lubbers. Ruud was een sterke zakenman zoals er in Rotterdam zovelen zijn, het was een verademing na de slappe hap wat er voordien regeerde. Ruud leidde zijn kabinetten zoals het ook in het bedrijfsleven toegaat. Deze telg uit het familie bedrijf Hollandia wist van de hoedt en de rand, niet dat wij al burgers daar altijd blij mee waren. Wel heeft Nederland op dit moment een sterke no nonsens minister-president nodig. Liever een wat nors uitkijken de minister-president dan een goedlachse die alle problemen weg wuift.

    BeantwoordenVerwijderen