Teller

zondag 6 mei 2018

Week 19 Golden Peerd 06-05-2018

De eerste dag van de week begint met prachtig weer, te mooi om binnen te blijven. Alles begint te groeien, bomen komen in het blad, en de koolzaadvelden staan in bloei.

9 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, mee eens Appie persoonlijk is het een maand om alles te gaan regelen in de tuin om voor de komende zomer het er zo prachtig mogelijk uit te laten zien.

    Alleen vind ik het jammer dat je voor de EU er zoveel administratie om de dingen te gaan regelen vóór de AVG, ik had het al eerder vermeld dat wij ons beschermen moeten en dit terwijl de staat voor ons zorgen moet.....vanaf 7 uur tot 10 uur papieren afgedrukt, vouwen, in een envelop naar de leden en morgen naar de post.nl om deze gegevens in te vullen en weer terug sturen naar ons postadres.

    Penze vol waark en mot ook nog in een afgesloten ruimte liggen, mocht het gestolen worden zijn wij verplicht hier aangifte doen bij de autoriteiten.....

    tjonge jonge jonge waar zijn wij mee bezig toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De landerijen worden weer gestoffeerd in een prachtige kleuren palet die straks op zijn hoogte punt is. Is het nu nog voornamelijk de koolzaadvelden die de boventoon voeren straks krijgt het palet nog meer kleuren. Ja de vier jaargetijden brengen wat afwisseling om ons heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hopelijk souperen we niet alle zonneschijn op voordat de vakantie begint. Want ik houd mij altijd aan de middellijke zon en regen uren, en dan kan er een verrassende resultaat uitkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Brussel bant rietje en wattenstaafje....

    Plastic rietjes en wattenstaafjes gaan verdwijnen. Ook plastic borden en bestek hebben hun langste tijd gehad. Met onder meer deze voorstellen wil Brussel strijden tegen de plastic soep in oceanen en de vervuiling van stranden, steden, wegbermen en natuurlandschappen aanpakken.

    Dan vraag ik mij af waar zij ze in ....naam mee bezig, laten wij iedereen die kinderen heeft bijbrengen dat ze deze rotzooi in een afvalbak moeten gooien, maar goed dit werd ons een tig-aantal jaren al bijgebracht.

    Zoals m'n gedachten gaan Pap en Mam aan het werk en de oppas red zich er wel mee en als er iets niet goed gaat krijgt vervolgens een gerechtelijk onderzoek aan haar broek van de ohzo harde werkende ouder's (-: .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. deze slogan was er al in 1935:
    Laat niet, als dank voor 't aangenaam verpoozen, den eigenaar van het bosch, de schillen en de doozen. En is nog steeds van toepassing.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. In de media word de vraag gesteld waarom we op deze Hemelvaartsdag vrij zijn, want volgens de zelfde media zijn de kerken op deze dag gesloten. En hier zie je weer hoe wij allen op het verkeerde been gezet worden, want in onze gemeente Midden-Groningen zijn er nog diverse kerken waar deze morgen een dienst belegd is. Dat vele geen raad weten bij deze geschiedenis is begrijpelijk. Ook in de Bijbel wordt er maar 2 keer over de Hemelvaart gesproken, allereerst Elia en daarna Jezus. Of Maria de moeder van Jezus ook opgenomen is,is niet onomstotelijk bewezen. Kortom we zien de christelijke herdenkingsdagen op korte termijn plaats maken voor andere geloven zoals de moslims ze belijden. Onze joods/christelijke samenleving staat op de tocht, wat daar voor in de plaats komt boezemt mij angst in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Wim,

      Hoe denk je dat Nederland er over 25 jaar voorstaat.

      wie zijn de besluitvormers, hoe gaan de Nederlanders met elkaar om. Wat zou dan belangrijk zijn?

      Zitten de gevangenissen vol?
      Iedereen met 3d bril op hoofd
      Geen gas / diesel meer
      Robots die het geld verdienen
      Met 70 jaar stekker eruit?
      Europa besluit, Nederland een provincie geworden?

      Kortom wat voor samenleving hebben we dan?

      Verwijderen
  7. @WIM
    De steeds weer oplaaiende discussie rond nationale-vrije-dagen, en met name het inleveren van de enen vrije-dag voor de de andere..., is onzinnig...
    en dat ongeacht of het religieus/kerkelijke feestdagen of seculiere feestdagen betreft.
    In Nederland kennen we überhaupt geen nationale-vrije-dagen (meer).

    Tenminste sinds de introductie van de huidige arbeidstijdenwetgeving heeft geen enkele werknemer meer recht op een doorbetaalde vrije-(feest-)dag en is geen werkgever meer verplicht een vrije-(feest-)dag door te betalen.
    Dus of iemand wel of niet recht heeft op doorbetaling op een erkende feestdag is louter en alleen afhankelijk van ofwel een CAO danwel de onderlinge afspraken tussen werknemer en werkgerver in het arbeidscontract.

    Veel werknemers (maar ook werkgevers) nemen dus tem onrechte aan dat doorbetaling op erkende feestdagen…,
    zoals kerst, koningsdag, nieuwjaarsdag, hemelvaart, pinksteren…,
    wettelijk geregeld en verplicht is…;
    Niets is minder waar.

    Wie doorbetaald vrij heeft op een erkende feestdag levert daarvoor feitelijk gewoon een vakantie-/snipper-dag in…,
    alleen heeft vrijwel niemand dat door omdat iedereen maar aanneemt dat die dag gewoon vrij is.
    Maar als de werkgever wil dat je doorwerkt en er is per CAO niets geregeld dan sta je als werknemer lastig. Je kunt een vrije dag opnemen maar die gaat dan wel gewoon af van je vakantiedagen.
    Omdat ook veel werkgevers niet doorhebben dat het geen wettelijk recht is krijgen veel mensen ongemerkt meer vakantiedagen dan waarop ze volgens contract recht op hebben…,
    dat is goed en aardig van de samenleving maar geen wettelijk recht.

    Maar als werknemer heb je wel het wettelijk recht op (onbetaald) verlof op (voor de werknemer) ‘erkende’ religieuze feestdfagen...,
    dus wie het Suikerfeest, het Oosters/Orthodox Paas-/Kerst-feest, het Loofhuttenfeest of het één of andere hindoeistische feest ‘moet’ vieren kan daarvoor verlof eisen (mits tijdig aangevraagd e.d.)...,
    maar het is dan geen betaalde vrije dag (tenzij je er een betaalde snipperdag voor opneemt natuurlijk).

    BeantwoordenVerwijderen