Teller

donderdag 3 oktober 2013

03102013

17 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ik spreek over een inhaalslag dat de N33 eindelijk verbreed wordt. Dit had al veel eerder moeten gebeuren, en wel in de tijd dat Delfzijl een chemiepark kreeg en de Eemshaven gestalte kreeg. De Noordzeeweg was geen optie voor de Eemshaven, wel de verlenging van de N33 naar de Eemshaven. Of de bananenterminal dan wel een kans zou hebben gehad? Nee, de kaarten waren al geschud toen de bouw begon. Jammer dat zo'n bedrijf als Lommers daar de dupe van is geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Gisteravond kwam ik erachter dat tussen het plafond en van het dak van onze slaapkamer vol zit met nesten van wespen echt super groot.
      Neem zo gauw als de slaapkamer aangepakt wordt maak ik een paar een foto's, echt super groot.

      Verwijderen
  3. Mogguh lui!

    Zal blij zijn als de verdubbeling klaar is, tien jaar eerder zou me heel wat vertraging en vooral gezeur van bezoekers hebben bespaard :)

    Chris, ben benieuwd naar die foto's!

    Mazzelmoj mensen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt heel mooi 1500 mensen aan het werk , maar vertel er dan ook bij dat daarvan 1000 mensen uit streken elders komen en dat er bij lokale bedrijven vrachtwagens stilstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. VB, kan je ook positief zijn? Ga eens dichterbij kijken, dan zie je met eigen ogen dat er best wel auto's rijden uit de regio.

      Verwijderen
    2. VB, zag ik daar op het filmpje toch een kraan uit Meeden. Als dat geen regio is? Heb de laatste dagen ook verschillende mensen gesproken die met de N33 aan het werk zijn. De meesten hadden een Gronings/Drents accent. Kan toeval zijn, maar toeval bestaat niet, is wat er ook wel gezegd wordt.

      Verwijderen
  5. Bah, deze kroeg wordt steeds bruiner :-(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. verklaar je nader Frans.

      Verwijderen
    2. Wim,
      hoe bruiner de kroeg...
      hoe meer gepraat over automobiliteit...
      waarbij de eigenlijke betekenis van zowel het autos als het mobiles weinig betrekking meer hebben op de activiteit van de sprekers zelf.

      M.a.w.
      Automobilisten zijn weinig automobiel...
      maar des te meer xenomobiel...
      in bruine kroegen zijn ze volgens het vooroordeel ook nog een bovenmatig autochtoon xenofoob.

      Frans,
      ik sla er maar een slag naar hoor...

      Verwijderen
    3. Frans, een goede bruine kroeg heb ik wel wat mee, maar jij bedoelt iets anders. Vind dat toch iets te ver gaan, als iemand het jammer vind dat er in eigen regio veel werkloosheid is, en die aan de kant blijven staan. Ik geloof niet dat je dat als racisme kunt betitelen.

      Verwijderen
    4. Nee, geen racisme. De combinatie van nationalisme en populisme. Het voortdurend erbij slepen van buitenlandse arbeiders als gevaar. Ook zonder bewijs. Zoals Roskam al schreef, we zien daar voornamelijk regionale namen op trucks en machines. Als je dan, zoals VB, niet praat over het onderwerp: mobiliteit en bereikbaarheid, of de echte problemen: structureel ontbrekende werkgelegenheid én slechte scholing, maar alleen een blik "eigen volk eerst" propaganda opentrekt, dan zie ik daar bruin in. Niet het rood van de SP.

      Overigens ben ik van mening, maar dat heb ik al vaker laten blijken, dat de verdubbeling van de N33 geen oplossing is voor de relatieve onveiligheid: in plaats van botsingen bij gevaarlijk inhalen, zullen er botsingen komen door verschil in snelheid. Niemand gelooft toch zeker dat op de linkerbaan 100 gereden zal worden. Extra bedrijvigheid zal het ook niet opleveren: vrachtwagens blijven zonder noemenswaardige vertraging van Eemshaven naar Amersfoort rijden; omdat werknemers ietsje sneller naar Amersfoort kunnen, zullen bedrijven zich die kant op bewegen. In feite is het verbreden van de N33 vooral van belang voor automobilisten die voor hun werk de regio zo snel mogelijk willen ontvluchten.

      Verwijderen
  6. Dat de N33 eindelijk de nodige verdubbeling krijgt is inderdaad een mooie opsteker voor de regio, jammer dat ze niet direct doortrekken naar de Eemshaven. Het zal er een stuk veiliger door worden en aantrekkelijker voor bedrijven om zich hier te vestigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Appie, dank voor het filmpje! Echt super dat die N33 wordt verdubbelt en wat een vaklui die het werk doen!

    Ik geniet er iedere keer weer van als ik er langs rij! Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zoals ik het al had gezegd zijn de weergoden echt met mij, morgenvroeg allereerst de garage verder een bepaalde dingen weggooien.......tja oude laminaat stukken en oude ondertapijt ja ook weggooien....weliswaar komt er ruimte vrij voor een oude commode van het vrouwtje waar ik weer sommige gereedschapsspullen in kan leggen.....
    Tja Novatec was vanmorgen langs geweest...en deze beste mensen hebben qua mij betreft dingen weggehaald waar je mss wel eens gebruik van kunt maken..., maar goed zoals ik denk heb ik straks ruimte nodig om de kozijntjes in elkaar te gaan fabriceren....

    Zo bruin genoeg Frans?

    BeantwoordenVerwijderen