Teller

zondag 23 februari 2020

Week 08 Golden Peerd 23-02-2020

Het blijft dooi, maar dan ook echt dooi. De week begint weer drijfnat. Boris en ik zijn nog drijfnat van de ochtendronde.

4 opmerkingen:

  1. Ja Appie en Boris voor mij alleen Troyka, want die loopt in de regen....armme hondje hoor ik op achtergrond al zeggen... nee hoor, want ondertussen gaat Ceer de garage weer aan het dweilen.

    Een kleine opname:

    Dweilen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 't Kan vriezen…
    … en 't kan dooien.

    Maar van dooi kan alleen sprake zijn na een periode van ijs en sneeuw…

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Over hoog water gesproken: de brug in Zuidbroek ligt met de onderkant nagenoeg in het water. Dit heb ik in al die 35 jaar dat we hier wonen nog niet meegemaakt.
    wim

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee,
    WOZ is nog steeds pure willekeur.
    Er zijn nog steeds WOZ-waarde verschillen oplopend tot ≤500% voor vrijwel identieke danwel volkomen gelijkwaardige bouwsels in dezelfde buurt, straat, dorp.

    Ik vind het schandalig, zo betaalt niemand wat 'ie zou moeten betalen, je betaald of (flink) teveel of veel te weinig en sommigen betalen precies wat de bedoeling zou moeten zijn.

    Gemiddeld kom je zo (als gemeente) natuurlijk vast wel goed uit, maar de verdeling klopt zo van geen kanten.

    En dan de WOZ-waarde zelf, niemand kan mij uitleggen waarom wijook dit jaar (met een onverkoopbaar pand) weer ≥10% in WOZ-waarde zijn gestegen (da's 33% in 2 jaar) terwijl ook weer volkomen gelijkwaardige panden slcht enkel procenten in waarde zouden zijn gestegen of zelfs ≥10 in waarde zouden zijn gedaald.

    't Is een tombola…
    … en dat past niet voor belastingen van welk soort dan ook.

    BeantwoordenVerwijderen