Teller

zondag 9 januari 2022

Week 02 Golden Peerd 09-01-2022

Vanaf 10-01-2022 hebben we een nieuw kabinet. Wat zal hen en ons de toekomst brengen?

6 opmerkingen:

  1. Het begint al meteen goed: mevr.Kaag kan niet bij de beëdiging zijn, in verband met een positieve corona test. Het is wel weer heel toevallig, dit hebben we de afgelopen tijd al vaker gezien van deze mevr. Jammer genoeg trekt ze op cruciale momenten de trukendoos open. Dit kabinet is gebouwd op gebakken lucht. k'Heb er geen vertrouwen in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wie staat er allemaal nog in wachtrij bij SNN... pfff

    Begonnen bij 25.700, nu 13.300. Nog steeds 300 minuten geduld hebben. en ik heb al bijna 300 minuten geduld gehad... hopeloze uitvoering van de VVG regeling. leuk bedacht... maar verder...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was 1 van de gelukkigen. 20.00 uur kon ik verzoek indienen.

      Er wordt wel gezegd: Nederlanders mogen wat meer solidair zijn met de Groningers.

      Het is het provinciebestuur Groningen en gemeentes aan te rekenen dat ze deze regeling zo bedacht hebben. Ze wisten dat er niet meer geld beschikbaar zou komen. Waarom dan niet iedereen 5.000? Dan zijn de Groningers solidair naar elkaar. Krijgt iedereen wat.

      Nu zegt provinciebestuur sorry... Wat kopen de Groningers daarvoor?

      Maar

      Verwijderen
    2. Paas en Hoogendoorn blie zal en hoog van de toren, maar hadden dat moeten doen toen men met de regeling kwam. Ben het met je eens.

      Verwijderen
  3. Terwijl maandag in Den Haag op het bordes het nieuwe kabinet werd gepresenteerd stonden in Groningen tienduizenden urenlang, vaak tevergeefs, in de rij voor subsidie die er kwam ter compensatie voor mijnbouw ellende. De week ervoor liet het kabinet de gaswinningsgedupeerden weten dat de gaswinning dit jaar mogelijk dubbel zo hoog gaat worden. De twee recente gebeurtenissen zijn pijnlijk exemplarisch voor hoe Den Haag al jarenlang(!) met Groningen omgaat. Al jarenlang wachten tienduizenden gedupeerden in kapotte en onveilige huizen, maar het overheidsbeleid blijft falen.
    Het is tijd voor respect voor Groningen! Onder die leus wordt daarom zaterdagavond vanaf 20:00 een massale fakkelactie georganiseerd op de Vismarkt in Groningen. Ook digitaal kan er worden meegedaan. Initiatiefnemers zijn de Groninger Bodem Beweging (GBB), het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman. Zij zullen samen met een grote groep medestanders de actie organiseren.

    Respect voor Groningen betekent: een ruimhartige en rechtvaardige schadeafhandeling, een vlotte en doortastende versterkingsoperatie en een wettelijk vastgelegde einddatum voor het sluiten van de Groninger gaskraan. Met het massale protest willen we laten zien dat we het falend overheidsbeleid niet langer accepteren. Het wordt tijd dat de veiligheid van Groningers voorop komt te staan, én dat er ruimhartige financiële compensatie komt voor alle gedupeerden. Doe mee! kom samen met ons in actie! Wanneer? Zaterdag 15 januari om 20:00 Waar? De Vismarkt in Groningen

    We nodigen iedereen uit om mee te doen met de fakkelactie. Er wordt tijdens de actie op de Vismarkt rekening gehouden met de corona-maatregelen. Meer informatie over de invulling van de actie en hoe je digitaal meedoet volgt later. Houd hiervoor de website van de Groninger Bodem Beweging in de gaten: www.groninger-bodem-beweging.nl

    BeantwoordenVerwijderen