Teller

zondag 5 september 2021

Week 34 Golden Peerd 05-09-2021

De dag begint met mist, maar het gaat een prachtige nazomerweek worden.

7 opmerkingen:

  1. Dat volkeslied van ons gisteren ( 2x) was toch wel heel mooi

    https://www.telegraaf.nl/entertainment/1309761095/davina-michelle-bezorgt-publiek-twee-keer-kippenvel-met-volkslied

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemiddag allen, prachtige woensdagmiddag. John, het volkslied was geweldig! Wat een feest was het!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgend jaar een PLUS supermarkt in Zuidbroek?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Neoliberalisme is niet zomaar een politiek gedachtegoed, nee, neoliberalisme is een regime. Met hoofdletters: REGIME. Neoliberalisme gaat over geld en macht, en over voetjevrijen met grootaandeelhouders van de multinationals. In de meeste gevallen ten koste van het gewone belastingbetalende volk en de arbeiders. Het is een slim- maar ook uiterst verderfelijk- en vooral liefdeloos politiek systeem om de massa voor de gek te houden en te onderdrukken. Neoliberalisme heeft niets, maar dan ook niets met democratie te maken. Sterker nog; het gedachtegoed beoogd juist het tegenovergestelde.

    Je hoeft echt geen raketgeleerde te zijn om dit te begrijpen. Want dagelijks worden burgers geconfronteerd met de kwalijke gevolgen van dit systeem. Neem bijvoorbeeld marktwerking. Het paradepaardje van bijvoorbeeld de VVD. Tegenwoordig kunnen we deze partij zonder schaamte gerust gespuis of geboefte noemen. Corruptie All Over the Place. Op zich is er niets tegen marktwerking als het om gewone ‘handel’ gaat. Tapijten, fietsen of auto’s – You Name It – dan is het normaal dat de markt zorgt voor de winnaars en de verliezers. Dat is gewoon eerlijke competitie. Maar marktwerking wordt pas echt een walgelijk monster als het gaat over cruciale zaken als zorg en inkomen. Of voldoende sociale woningen. Dan komt de Geest pas echt uit de fles, en in de meeste gevallen is de burger de klos. Dan loop je aan tegen ingeslapen politici op het Binnenhof, bureaucratie en irritante procedures die meestal nergens op slaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het meest ergerlijke is nog wel is dat wij burgers, door de politieke elite- en de mee hossende media, ook wel spottend ‘stemvee’ genoemd, dit monster telkens weer zelf scheppen. Door op de verkeerde partijen te stemmen. Laten we daar eens mee stoppen. Elke burger zou zich eens moeten verdiepen in het fenomeen ‘Neoliberalisme’. Google eens een middagje, voordat je als een kip-zonder-kop naar het stemhok rent om een kruisje te zetten. Lees eens een boek. Kijk eens op Youtube. Zorg dat je stem een verantwoorde stem is.

    Neoliberalisme maakt serieus meer kapot dan je lief is. Een leestip (helaas nog niet in het Nederlands beschikbaar): ‘Neoliberalismus und die neuen Machttechniken’. A Must Read voor elk beginnend politicus of student politicologie. Geschreven door de filosoof Byung-Chul Han. Koop het boek en je begrijpt ineens waarom je als slaaf gevangen zit in een systeem. Noem het gerust onderdrukking in een – zogenaamd – vrij Westen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klopt Ceer, we voelen steeds meer die macht die het overneemt. Het is jammer dat die hele kliek in de Haag hier aan mee werken, inclusief de christelijke partijen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als de Nederlanders vinden dat ze gelukkig zijn, en hoog scoren op de lijst van gelukkigste landen van de wereld...

    Waarom iets veranderen...

    Tuurlijk zijn er schrijnende gevallen. Maar dat is niet de norm.

    BeantwoordenVerwijderen