Teller

zondag 10 oktober 2021

Week 41 Golden Peerd 10-10-2021

Na een koude nacht begint de week met een mooie zondag. Later wordt het wisselvallig.

4 opmerkingen:

  1. De voorspelling voor de komende winter, zal volgens Piet de weerman weleens koud kunnen uitvallen. De noordelijkestraal blijft vermoedelijk noordelijk hangen en zal voor ons vorst sneeuw en ijzel brengen. Gezien de prijs van olie en gas, zitten we niet op een strenge kou te wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben het gloeiend eens met Wim de energie... m.a.w. waar gaan de miljareden heen een wie krijgt een paar centjes voor een lik op de wond.. Wij zijn bezig om de burgers een oor te leggen te leggen over de nieuwe Gemeente Westerkwartier en praat helemaal niet over de staat en dit verslagje geeft maar iets wat er is gezegd:

      Kosten van energie en brandstof rijzen de pan uit:U heeft ze misschien al zien rijden door de gemeente, het bestuur van SP Westerkwartier had besloten om dit najaar alle 41 dorpen van onze gemeente te bezoeken om het oor te luister te leggen bij alle belangstellende inwoners. En zo gezegd zo gedaan.Al meer dan 30 dorpen zijn ondertussen bezocht. Vele gesprekken zijn ondertussen gevoerd met jong en oud, ondernemers, gepensioneerde landbouwers, mede activisten en buurtbewoners.

      Tijdens de bezoeken van afgelopen weken bleek een nieuw onderwerp torenhoog op de agenda van bewoners te staan: De immens stijgende energie prijzen! Velen voorzien problemen wanneer de winter zijn intrede doet, men voorziet een enorme stijging van de energie rekening. Brandstof prijzen, boodschappen en ook zaken als hout en andere grondstoffen zijn het afgelopen jaar al enorm gestegen, de verwachte hoge energie rekening komt velen bijzonder ongelegen. Men begrijpt ook niet hoe het mogelijk is dat de gas opslagcapaciteit niet ten volle benut is en dat de reservoirs naar verluid slechts voor de helft gevuld zijn.


      De vrijwilligers van SP Westerkwartier gaan voor het invallen van de winter de laatste 10 dorpen nog bezoeken.

      We nodigen jong en oud wederom van harte uit om onder het genot van een kop koffie hun verhaal te doen, grieven te uiten of hun wensen kenbaar te maken.

      Heb je zin om mee te helpen onze gemeente nog een beetje leuker te maken? Stuur dan een mailtje naar: https://westerkwartier.sp.nl/contact of laat een berichtje achter op http://www.facebook.com/SPWesterkwartierLeek



      De complete SP Westerkwartier tour agenda en meer kunt U vinden op: https://westerkwartier.sp.nl/

      Met een strijdbare groet,

      Bestuur SP westerkwartier

      Verwijderen
    2. Ik was die gene dit heeft geschreven heeft :-).

      Verwijderen