Teller

zondag 17 oktober 2021

Week 42 Golden Peerd 17-10-2021

Heb ik iets gemist of is er geen nieuws geweest de afgelopen over de kabinetsformatie?

4 opmerkingen:

  1. Ja zeker wel Appie, de kopstukken van de VVD, CDA, D66 en CU zijn druk aan beraadslagen gegaan. Hoewel de stikstof en de CO en vooral het het voltooide leven zwaar op de uitkomsten drukt. Het zal mij benieuwen of Johan Remkers de kippen nog in het hok kan houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Ceer

    Wat ik niet snap... half jaar geleden werd al gewaarschuwd om nieuwe contracten af te sluiten bij energieleveranciers... en dan bij voorkeur 3 jaar ( energieprijzen waren laag)

    Waarom dan nu op de blaren zitten?

    Burgers moeten niet gepamperd worden, zelf verantwoordelijk voor keuzes.

    Achteraf klagen altijd makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @John, ach je #### maar een ent weg, jij denkt alles beter te weten, maar geloof mij als je in de bijstand zit dan zijn deze mensen niet in staat om deze situaties bij te houden...deze mensen leven nu en kunnen niet vooruit kijken... Ik heb deze brief gestuurd naar iedereen die geintereseert is:

    Beste strijders,

    Ik kreeg donderdagmiddag het volgende artikel van een lid.

    Dag,

    Ik zie de grote advertentie van de gemeente Westerkwartier in de krant waarin het College juicht dat ze trots zijn op de sluitende en ambitieuze begroting 2022.
    Vast niet zo ambitieus als die van mij :-(

    Geweldig dat er een nieuw regeringsbeleid is om schulden te voorkomen bij de energiebedrijven, zorgverzekeraar, verhuurder of waterbedrijf.

    Gezien de hoge energieprijzen komt de minima (waartoe ik behoor) in grote problemen. Mijn energie zal wel automatisch van mijn bankrekening worden afgeschreven, dus ik kom niet in de schulden, maar waar moet ik de rest van de maand van eten?
    Omdat ik bijstandsgerechtigde ben, leef ik al zuinig... geen licht laten branden waar het niet nodig is en geen verwarming aan in andere kamers, dan woonkamer en keuken. Ik overweeg in de winter dat maar zo te laten (met risico op knappen CV leidingen, maar dat is dan maar zo).

    Ik betaal nu € 180,00 per maand voorschot op mijn energie (hoekhuis) en dat is wel een juiste inschatting. Ieder jaar stap ik over naar een andere energiemaatschappij om gebruik te kunnen maken van de welkomstpremie. Mijn huidige contract loopt af op 3 december 2021.
    Als ik nu de prijzen wil vergelijken op gaslicht.com, kan ik niet eens een berekening oproepen. Ik zal dus wel veroordeeld blijven tot mijn huidige energieleverancier en die heeft berekend dat mijn nieuwe maandbedrag € 388,45 zal worden...

    Als ingehuurde hulp van de gemeente zal De Schans begrijpen dat ik als bijstandsgerechtigde nu niet iedere maand € 200,00 overhoudt om die verhoging op te kunnen vangen.
    Ik maak me echt grote zorgen.

    D.v.h.N. 22-10-2021.
    Vandebron verhoogt energieprijs nu al
    AMSTERDAM Energiebedrijf Vandebron verhoogt de prijzen voor mensen met een variabel contract al per 1 november vanwege de hoge gasprijzen. Normaal gesproken passen energiebedrijven de tarieven op 1 januari en 1 juli aan. Vandebron zegt niet te kunnen wachten. „De situatie is zo bizar dat we anders moeten handelen. We moeten aan onze organisatie denken”, twittert het bedrijf. Klanten van de Essent-dochter reageren op sociale media kwaad op de verhoging. Dat wordt onder meer veroorzaakt omdat Vandebron op 1 oktober nog aankondigde dat er op 1 januari pas een tariefswijziging zou komen.

    Met een strijdbare groet,

    Chris.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Chris... als SP had je beter half jaar eerder actie kunnen ondernemen. Eerst moet er een kalf verdrinken...

    BeantwoordenVerwijderen