De gemeente Menterwolde moet 468.000 Euro betalen omdat ze uit de ICT-dienst GRID is gestapt. Dat heeft een onafhankelijke arbiter bepaald. Menterwolde werkte aanvankelijk met Oldambt, Bellingwedde, Veendam en Pekela aan de GRID, de Groninger Informatie Dienst. Een naamloze vennootschap die de automatisering voor de ambtenaren van de betrokken gemeenten moet regelen. Menterwolde haakte echter af. Zij zag meer in een samenwerking met Slochteren en Hoogezand-Sappemeer waar het de ICT betrof. De vier voormalige partners in GRID eisten een uittredingssom van ruim 1,3 miljoen Euro. De bestuurders van Menterwolde wilden niet meer dan 80.000 Euro betalen. Beide partijen kwamen er niet uit en besloten een onafhankelijke arbiter in te schakelen. Dat oordeel ligt er nu. De arbiter stelt onder meer dat het uittreden van Menterwolde tot een verzwaring van de kosten voor de andere vier gemeenten heeft geleid en dat het gerechtvaardigd is dat Menterwolde in deze kosten over een bepaalde periode meebetaalt. Hij stelt ook dat de kosten voor het van elkaar loskoppelen van de automatiseringssystemen van beide partijen voor rekening van Menterwolde komt. Uiteindelijk komt de arbiter uit op het bedrag van ruim 468.000 Euro. Burgemeester Eduard van Zuijlen kan zich daarin vinden. "We hebben afgesproken dat we akkoord gaan met de uitspraak. De gemeenteraad moet dat ook nog doen. Het ligt voor de hand dat we het bedrag uit onze reserves halen, maar ook dat moet nog worden besloten." Het bedrag wordt volgens een bepaalde formule verdeeld over de andere vier gemeenten.
Goedemorgen,
BeantwoordenVerwijderenGoedemorgen. Opmerkelijk, het ligt voor de hand dat we het bedrag uit onze reserves halen, maar ook dat moet nog worden besloten."Maar ook dat moet nog besloten worden",volgens mij loop je dan ver voor de muziek uit. En hoe groot is deze reservepot?
BeantwoordenVerwijderenDe begrote 80.000 euro of de opgelegde 468.000 euro is een heel groot verschil. Zo komt de geplande brug over het Winschoterdiep in de gevaren zone.
Wie heeft er een brug gepland in de gevarenzone?
VerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
VerwijderenFrans,
Verwijderenje moet wel goed lezen.
Door deze actie/omstandigheid komt de geplande brug te liggen in de zone die werd gevaren...,
dat wil natuurlijk niet zeggen dat die gevaren zone in de gevarenzone ligt.
Tja waar gaat het nu mis denk je dan. 25 jaar geleden hadden we dezelfde problematiek met de CEVAN. Gemeenten die een gemeenschappelijk geautomatiseerde administratie gingen opzetten. Al snel kwamen ze er achter dat de verkopers van de systemen meer hadden verkocht dan ze waar konden maken. Het werd een drama. Nu 25 jaar later weer dezelfde fout. En weer gaat de rekening naar de gemeenschap. Hoort bij het leven moeten we maar denken. Tis even niet anders. TOM
BeantwoordenVerwijderenVolgens mij Appie kunnen de gasten de deur niet vinden, het ligt in ieder geval niet aan de dame achter de bar. Die ziet er vandaag weer toppie uit,
BeantwoordenVerwijderen