Teller

woensdag 11 april 2012

11042012

Ruim acht eeuwen geleden reisde Emo, de abt van het klooster in Wittewierum, te voet naar Rome om de paus steun te vragen tijdens een conflict met de bisschop van Münster. Emo beschreef zijn gebeurtenissen en gedachten in zijn dagboek de Kroniek van Bloemhof. Hoogleraar Dick de Boer vond het verhaal van Emo zo boeiend, dat hij zelf die reis naar Rome ook ondernam. Hij schreef hierover het boek Emo’s reis, waarin hij het verhaal vertelt door de ogen van de abt. Op 23 April houdt de Historische Kring Menterwolde een lezing, waarbij Dick de Boer vertelt over de reis en zijn boek. De lezing begint om 20.00 uur in De Broeckhof in Zuidbroek.

7 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,das interessant, ik het het boek de kronieken van Emo gelezen en raakte verstrikt in de tijd. Ook het einde kwam voor mij niet geloofwaardig over.De rode draad van als je voor je recht strijd tegen allerlei blokkades aanloopt, wordt hier treffend in beschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zijn jullie nu allemaal aan het lezen geslagen? Kun je me uitleggen de plaats van de herenboer en zijn vrouw, die steeds weer nadrukkelijk in beeld komen.
    Ik heb het ook over gehad met de historicus J.S., die zegt dat deze figuranten er in geplaatst zijn voor de sfeer in het boek. Zou graag jullie mening horen.
    En dit vergelijken op 23 -04 -2012 in de Broekhof.
    (of loop ik nu voor de muziek aan?)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemiddag

    Niet veel te melden dus snel weer aan het werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. goedenmiddag...

    kan niet meepraten hierover, heb de kronieken niet gelezen en dat wordt hem ook niet voor de 23e....

    BeantwoordenVerwijderen