Teller

vrijdag 27 april 2012

27042012

Ik las in het DvhN dat In het nog te bouwen multifunctioneel centrum in Noordbroek een grotere sporthal komt dan het college van Menterwolde aanvankelijk voor ogen had. Dat wilde een sporthal bouwen van 16 bij 28 meter. De gemeenteraad veegde dit voorstel gisteravond van tafel en heeft B en W opdracht gegeven om te proberen een zaaloppervlakte van 800 vierkante meter te bouwen. Voor de bouw van het nieuwe centrum, dat ook onderdak moet bieden aan ondermeer een openbare basisschool en dorpshuis, is ruim 3,3 miljoen Euro beschikbaar. Het huidige dorpshuis wordt gesloopt. Tijdens de raadsvergadering van gisteravond maakten onder meer vertegenwoordigers van de voetbalvereniging ZNC, volleybalclub Zuvoc en Sportvereniging Noordbroek gebruik van het spreekrecht. Allen pleitten voor een grotere sporthal om hun activiteiten op een goede manier te kunnen uitoefenen. ZNC-voorzitter Albert Gorter gaf aan dat zijn club acht uur per week gebruik gaat maken van de sportzaal als die de afmeting van 16 bij 28 meter zou krijgen. Bij een volwaardige afmeting, 38 bij 24 meter, wil ZNC de zaal voor 32 uur per week huren. Dick Huisman van de DAR Noordbroek zegde het college toe dat zijn raad een leger vrijwilligers bijeenroept om acties op te touw te zetten om geld in te zamelen. "Wij zullen daarnaast andere subsidiebronnen aanboren. De Noord- en Zuidbroeksters willen u graag aantonen dat ze best wat willen doen als uw raad besluit tot het realiseren van een centrum met een grote sporthal."

7 opmerkingen:

  1. Goedemorgen dat getuigd van daadkracht. Ik denk vaak dat we allemaal wat ingedut zijn. Maar de openingstekst spreekt andere taal. Houden zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen,

    Kom later nog wel even terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mogguh lui!

    Weekend begint zonnig, een goed begin is het halve werk maar het eerste gewin is kattegespin. En zo dus..

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemiddag, tja dit ben de broukster nait?, m.a.w. samen hebben wij altijd sterk gestaan en dit zullen wij altijd blijven doen.
    Ach wie weet het niet Noord en Zuid tegen elkaar en tja soms vielen er rake klappen, maar ohwee als er een buitenstaander kwam die kon beter direct maken dat hij weg kwam, want dan waren de Noord en Zuidbroeksters het helemaal eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sta nog steeds verbaast over de landelijke politiek.
    Maandenland maakten ze elkaar uit voor rotte vis, en dan in eens slaan ze de handen samen, en komt er een akkoord. De mensen die het meest het gedoogkabinet verguisden, spreken nu lovende woorden en trekken de resultaten van dit akkoord naar zicht toe. Ja, dan moet je Brederode wel gelijk geven. Het kan verkeren!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe langer de inleiding hoe minder bezoek?

    Wim, politiek wordt gemaakt door mensen die in sommoge gevallen grootse stappen kunnen maken om snel een paar mieren te kunnen neuken. Ik ben nog steeds voorstander van een gedoog constructie, de meest democratische vorm die in NL helaas gegijzeld is geweest.
    Wat overigens geen garantie is voor succes!

    Enfin, tot september wordt het weer campagnes bedenken en uitvoeren!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wim ... het zal je niet (of) wel verbazen, maar ... ik deel je verbazing ... misschien vanuit een andere invalshoek, maar toch....

    Eerst verketteren, en dan nu gezamenlijk in één groot bed kruipen....En dan heb ik het nog niet eens over het dekbed (het akkoord),...

    Lian

    BeantwoordenVerwijderen