Teller

zondag 3 september 2017

Week 36 Golden Peerd 03-09-2017

De vakanties zijn voorbij, dus kan het normale leventje weer beginnen. De politiek van Midden-Groningen zat gisteren voor een deel op de koetsen tijdens een rondrit. Terug in de tijd dus. Zou het een voorbode zijn wat ons in de nieuwe gemeente te wachten staat?

17 opmerkingen:

 1. Goedemiddag, dit doet me denken Appie aan één van onze burgemeester die op de oogstdag in Muntendam als herenboer en vrouw verkleed gingen. Ik heb hem ook in het gesprek die ik met hem had gewezen dat vele inwoners van Menterwolde hier zeker niet bij mee zullen zijn. Helaas,de burgemeester en zijn vrouw dachten dat het wel mee viel.Helaas moest hij ongewild aftreden,de toon was gezet.Hopelijk zijn de inwoners van Franeker vergevingsgezinder tegen deze toch wel aardige man. Wat ik hier mee wel zeggen is: bezint eer ge begint en rakel het oud zeer, ook al is het ver in het verleden gebeurd niet weer op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo ongewild aftreden?

   Verwijderen
  2. oké, pootje gelicht dan

   Sikko

   Verwijderen
  3. Ik noem het "ontmaskerd" Sikko. En dan heb ik het nog niet eens over de puinhoop die hij op financiën heeft achtergelaten.

   Verwijderen
 2. De 'l'van blij was weggevallen, mijn excuus hiervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemiddag, tja een voorbode.....

  Ik ben het eens met betrekking tot de camera's ik ben het ermee eens dat je eigen tuin, tot aan de oprit en van binnen de garage gaat beschermen voor eventuele diefstal. De camera's nemen 24 uur p/d.op en voor de prijs hoef je niet te laten voor een prijs van € 89,00 incl. een microsoft kaartje van 32 GB.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mij zo bevreemd Ceer, is dat als jij als weggebruiker een verkeersfout op je webcam registreert het kan lijden tot een verkeersboete. Kortom de opname dient als bewijs materiaal. Dat ik tegen deze Stasi praktijk ben, mag duidelijk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Huh wat bedoel je hiermee Wim?

   Ik heb deze camera's geplaatst om onze dingen te gaan beschermen en niemand die over de straat loopt komt op de film.

   Maak ik een fout in het verkeer vind ik het goed dat iemand zich gaat beklagen bij de politie. Ik hoorde vanmorgen dat iemand zijn rijbewijs is kwijt geraakt veels te hard gereden op N33 ( 160 km/u.)en tussen een auto en vrachtwagen afsnijden heet dit. En ik ben het met deze agenten eens om een cursus te gaan volgen en dit is duur!

   Ik zit iedere dag achter het stuur van een combo zoals ik het vaker heb gezegd 30=30, 50=50, 60=60 overige wegen waar geen wandelaars en fietsers zijn overweeg ik of ik ietsjes harder ga rijden, maar goed er kan af en toe een oototje staan die erop knipt en dit is minder leuk :-).

   Tja op de autosnelweg hier ben ik nog gesnapt, maar nooit harder dan 45 km/u. dan is toegestaan, want voor de rechter is echter nooit leuk natuurlijk.....Ja hier heb ik in verleden weliswaar mijn zegje mogen doen :-(.

   Verwijderen
 5. Wat ik bedoel Ceer dat wij als burgers niet de handhaving van de politie moeten overnemen.
  Dat met het busje die 175/185 reed op de A7 en de N33, en tevens een áso gedrag had, vind ik volkomen gerechtvaardigd dat hij een cursus moet volgen. In mijn ogen mogen deze bestelbusjes afgesteld worden op 130 km. Ik heb een tijdje gewerkt bij een taxi bedrijf in Sappemeer, daar waren de taxi afgesteld op 120 km per uur. Wat zeker ook de brandstof en onderhoudskosten ten goede kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet wel dat ik het goedkeur als je beelden vast legt om aan te tonen dat er een asociaal rijgedrag getoond wordt en hiermee naar de politie toe gaat en wat zij ermee willen moeten zij weten.

   En met snelheid verlagen hoeft ook niet, want je kunt tegenwoordig apparatuur in je auto plaatsten dat je negers meer te snel gaat rijden.

   Verwijderen
 6. Mogguh lui.
  Voor zover ik weet worden dit soort beelden maar heel beperkt toegelaten als bewijs voor een verkeersdelict maar het is zelden "ons soort mensen" dat op die manier wordt aangepakt. Vaak zijn het idioten die al meerdere missers gemaakt hebben en dan is het de zoveelste druppel.
  Ik was gisteren in Renswoude, reed 90 waar ik 80 mocht rijden en werd voorbij geblazen door een Audi A8 die heel snel kleiner werd. Ook een rood verkeerslicht hield de gek niet tegen... Binnenkort komt er bij mij ook wel zo'n camera achter de spiegel, want schade veroorzaakt door dit soort randdebielen wil ik graag verhalen.
  En verder rijd ik niet zo vaak spectaculair te hard: Mijn rijbewijs is noodzaak en een boete van tig-honderd euro geef ik liever uit aan iets anders. Of aan het Rode Kruis.....
  Mazzelmoj!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ongewild afreden, pootje gelicht? Ik heb niet anders begrepen dat de BM destijds is is afgetreden om reden dat hij zich niet kon vinden in het beleid op het financiële vlak. Was het nu vrijwillig of gedwongen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Financieel beleid waar hij tot kort daarvoor portefeuille houder van was. Heeft de raad destijds zitten slapen of deed hij het goed genoeg om niet op te vallen??

   Verwijderen
 8. De man had weinig credit in onze gemeente, en als het werken je dan onmogelijk gemaakt wordt, dan maakt het weinig uit of het pootje lichten is of ongewild. Als ik weleens naar de raadsvergadering luisterde, dan was het geen ideale sfeer om besluiten te nemen. Helaas we zijn van de koetsen afgeweken naar de politiek en dat is jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar het waren wel de figuren uit de politiek die op de koetsen zaten Wim. ;)

   Verwijderen
 9. Nou, om jelui een hart onder de riem te steken: Vandaag vierden we de democratie in Hoogezand. Ondanks regen, hoosbuien en daar een opklaring was de sfeer gemoedelijk, buurtten de lokale politici bij en met elkaar. Voorwaar, een feest der democratie.

  Maar vanavond slaat die sfeer natuurlijk dramatisch om: Pub quiz!
  Gemaakt door twee ook niet meer zo actieve Peerders dus mijn verwachtingen zijn hoog gespannen. Zoals iedereen verwacht weet ik bij voorbaat alle antwoorden maar meestal niet ten tijde van de vraagstelling :) Schijnt iets met bouwjaar te maken te hebben....

  Fijn weekend en mazzelmoooooj

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Krijgen we vandaag het Fusiemagazine, staat het dorp Kolham er helemaal niet in! Wel staat er op bladzijde 32 een foto van een wit torentje met kerk, aangduidt dat hij in Froombosc zou staan. Helaas sinds jaren is er maar 1 kerkje in Froombosch, zonder toren. En ook de Evangelisatie kerkje van van der Hoop is al 50 jaar geleden gesloopt. Kortom het is de toren en kerkje van Kolham. Foutje, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen