Teller

zondag 13 mei 2018

Week 20 Golden Peerd 13-05-2018

Weer een mooie start van de week, maar vandaag verwacht ik nog wel een buitje. Op het terras van het Golden Peerd is het volop voorjaar, de pimpelmezen vliegen af en aan, om de jongen van voedsel te voorzien.

10 opmerkingen:

 1. Hier in het Peerd is het altijd code geel. Voor een buitje zijn we niet bang.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een buitje kan ook verfrissend werken, en dat hebben we van tijd tot tijd nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We krijgen een CU-burgemeester, las ik. Eigenlijk onzin dat de politieke voorkeur altijd genoemd wordt, aangezien een BM boven de partijen dient te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een BM moet vooral goed blijven drijven en niet lekken. ;-)

   Verwijderen
 4. Dit is hem: Adriaan Hoogendoorn (ChristenUnie) wordt burgemeester van Midden-Groningen.
  Dat is woensdagavond bekendgemaakt tijdens een extra raadsvergadering in Slochteren. Hoogendoorn (60) is sinds 2011 burgemeester van de Gelderse gemeente Oldebroek.

  Hij is de opvolger van Rein Munniksma. Die is sinds 1 januari 2018 waarnemend burgemeester van Midden-Groningen, de gemeente die is ontstaan door een fusie van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Munniksma was daarvoor al waarnemer in Menterwolde en Slochteren.

  Hoogendoorn was voordat hij in 2011 naar Oldebroek ging gemeentesecretaris van Vriezenveen, Twenterand en Waddinxveen. Hij studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
  Zo te zien aan de gemeenten waar hij stond een zwaargewicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe is het mogelijk, zie ik in eens een voormalige SP wethoudster op doemen in Stadskanaal en inderdaad weer in de status van wethouder. Terwijl haar woonplaats Veendam niet samen wil werken met Stadskanaal, wie houd wie voor de gek?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja wie houd wie voor de gek...
   Zij heeft de kennis en heeft ook nog eens talent, maar er moeten keuze's gemaakt worden wie eigenlijk de wethouder moet worden en hier kwam Lian als beste naar voren en als zij uit een andere woonplaats komt maakt niets uit.
   Kijk naar midden-Groningen volgens mijn weten komt/kwam er ook eentje uit Groningen toch?

   Maar niet te hard roepen Wim, want ook kijkt Lian nog geregeld naar het Golden Peerd van Appie. Ik had voor een paar maandjes terug nog een gesprekje gehad met Lian hier in Leek wat straks het Westerkwartier gaat heten dus de wereld is behoorlijk klein.

   Verwijderen
 6. Wat mij zo verwondert Ceer is dat ze na alle commotie toen ze in de gemeenteraad zat in Menterwolde en woonde in Veendam nu weer de zelfde keuze maakt.Want persoonlijk vind ik de gemeente Stadskanaal net zo'n wespennest als de toenmalig gemeente Menterwolde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach Wim, weet je wat mij een beetje zorgen maakt?

   Ik heb het tenminste gelezen via DvhN:

   Leefbaar Midden-Groningen noemt benoeming burgemeester niet rechtmatig....

   De eenvrouwsfractie van Leefbaar Midden-Groningen boycot de nieuwe burgemeester van Midden-Groningen. ,,De benoeming is niet legitiem en niet rechtmatig.’’

   Nette Kruzenga, die de zetel voor Leefbaar Midden-Groningen (LMG) in de 33 leden tellende gemeenteraad van Midden-Groningen bezet, zegt ‘om volstrekt verzonnen redenen buiten het proces en de vertrouwenscommissie gehouden’.

   Verwijderen
  2. En zoals m'n Oma vroeger al zei tegen mij:

   Iets verkeert gedaan? streep erdoor en verder gaan, maar maak deze fout niet weer!

   Een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfde paal. m.a.w. waar gewerkt wordt kunnen soms foutjes gemaakt worden.

   Verwijderen