Teller

zondag 16 september 2018

Week 38 Golden Peerd 16-09-2018

Weer een nieuwe week, maar ik begrijp dat het posten hier soms moeilijk is. Waarschijnlijk een van de redenen dat het bezoek bij lange na niet meer is wat het in het verleden was. Komt mede door de gemeentelijke herindeling en de rust aan het front van de gemeentepolitiek. Schijnbare rust of broeit er toch wat? Ik weet het niet, maar voor de zekerheid hou ik het Golden Peerd nog maar een poosje open. Misschien gaat de poortwachter gauw met pensioen? Zelf heb ik er geen last van, maar anderen wel. Misschien ligt het wel aan de verschillende apparaten waar men mee binnen komt. Vroeger was het slechts de pc. Nu de pc, laptop, mobiele telefoon en tablet. Dan heb je nog weer de verschillen in besturingssystemen. Gemak dient de mens, maar soms is het ook ongemak.

4 opmerkingen:

  1. Het is al een poosje geleden dat het mij ook overkwam met zenden van mijn bericht. 2 keer gebeurt ook met lange tekst te gaan versturen overlezen nog een keer lezen en met versturen was alles weg.
    Dit overkomt mij niet weer de tekst kopiëren en dan heb je alle tijd om alles volledig door de lezen of te gaan veranderen.

    Zoals ik het zie maak van de tekst een kopie.

    Met de linkermuisknop van onder naar boven en veld wordt blauw aanklikken met je rechtermuisknop en druk op kopiëren.

    Een bepaalde tijdschema zal de tekst niet gaan verzenden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. LILIAN MARIJNISSEN:
    BLAAS DE SOCIALE WERKVOORZIENING NIEUW LEVEN IN!
    De SP en VNO-NCW zijn het niet zo vaak eens. Als zelfs wij, ideologische tegenpolen, hierin samen optrekken, bewijst dat één ding: de huidige situatie is onhoudbaar! Want dat is de situatie voor mensen met een arbeidsbeperking. Tienduizenden mensen met een beperking zitten nog altijd thuis mede door alle bureaucratie. Daarom doen wij een beroep op dit kabinet: geef de sociale werkvoorziening (SW) een tweede leven; sterker en slimmer en zoals eerder bepleit door de Sociaal Economische Raad (SER)!

    Want werk is voor iedereen ontzettend belangrijk. Het geeft ritme, mogelijkheden tot ontwikkeling en sociale contacten. De cijfers die afgelopen week door het Sociaal en Cultureel Planbureau werden gepubliceerd zijn daarom alarmerend. Voor mensen met een arbeidsbeperking daalde de kans op een baan de afgelopen jaren van vijftig naar dertig procent. Hoe is omgegaan met de sociale werkvoorziening is een belangrijke oorzaak van deze daling. Verkeerd beleid moeten we nu vaststellen. Dit terwijl werkgevers- en werknemersorganisaties hiervoor herhaaldelijk hebben gewaarschuwd en dus voorstellen hebben gedaan hoe dit te voorkomen door modernisering van de Sociale Werkvoorziening.

    Het organiseren van werk voor mensen met een beperking is simpelweg een kwestie van beschaving

    Ook de SP heeft zich altijd verzet tegen de sluiting, omdat er ook een grote groep mensen met een beperking is die het niet redt in een regulier bedrijf. De beschermde plek waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen én kunnen bijdragen zou weg vallen. Dat is exact wat er nu gebeurt: met het verdwijnen van de sociale werkplaatsen valt deze groep nu buiten de boot. Zij krijgen niet de kans om mee te doen in de maatschappij en voelen zich afgeschreven.

    Sinds 2015 worden er geen nieuwe mensen meer aangenomen in de sociale werkvoorziening. In 2016 luidde de SER hierover al de noodklok en waarschuwde dat de ‘sterfhuisconstructie’ van de sociale werkplaatsen tot problemen leidde. ‘Gooi niet je oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt’, concludeerde zij. Een wijsheid die ook vandaag de dag nog geldt: de afbouw van sociale werkplaatsen gaat sneller dan de opbouw van het benodigde alternatief.

    Wij vinden het tijd dat het kabinet nu gehoor geeft aan het SER-advies. Werkgevers mogen mensen met een beperking niet in de steek laten en zetten alles op alles om hen een plek te bieden. Dit lukt in de marktsector ook goed maar kan nog beter als we het slim doen met minder bureaucratie en een betere Sociale Werkvoorziening.

    Werkgevers hebben daarbij behoefte aan betere faciliteiten voor bijvoorbeeld detachering, en dat werk moet lonen voor mensen. De politiek heeft de plicht om te zorgen dat er niemand buiten de boot valt. Daarom wordt het tijd dat er:

    goed draaiende SW’s komen, tenminste in elke arbeidsmarktregio één,
    die zorgen dat er weer voldoende beschut werk is,
    én zorgen voor betere doorstroom naar werk door mensen goed voor te bereiden en te begeleiden, zodat ze er klaar voor zijn.
    een proactievere Sociale Werkvoorziening komt. die het verschil maakt voor werkgevers en werknemers qua ondersteuning.
    Daarom doen wij vandaag samen deze unieke gezamenlijke oproep. We roepen het kabinet op om de sociale werkvoorziening een tweede (beter!) leven in te blazen. Het organiseren van werk voor mensen met een beperking is simpelweg een kwestie van beschaving.

    Lilian Marijnissen - Fractievoorzitter SP Tweede Kamer

    Hans de Boer - Voorzitter VNO-NCW

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, onlangs de vervolg-enquete voor de nieuwe gemeente ingevuld betreffende afvalinzameling. Ik ben benieuwd of en wat er uiteindelijk gaat veranderen.

    Ik heb een maand of acht mijn oudste dochter (+ vriend en mopshond) in huis gehad en aangezien zij vaak vroeg aan het werk gingen mocht ik het hondje regelmatig uitlaten.
    Zowel zij als ik vinden het normaal om de uitwerpselen van de hond op te pakken (in een zakje) en in de hiervoor bedoelde Belloo afvalbakken te deponeren. Of in andere afvalbakken, die gelukkig overal in Zuidbroek staan.

    Mijn dochter en haar vriend hebben een huis gekocht in Sappemeer, maar hier vind je nergens een afvalbak. Wel ligt er duidelijk meer hondenpoep bij de weg.

    Mijn dochter heeft hierover een mail gestuurd aan de gemeente. De korte reactie was dat de gemeente hier niet in voorziet en waar al bakken staan (voorbeeld Margrietpark) is het particulier initiatief, aldus de buitendienst.

    Zuidbroek kennen ze op het nieuwe gemeentehuis nog niet waarschijnlijk. Hoe staat het in Meeden, Noordbroek en Muntendam met afvalbakken?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je op de groenstrook loopt tussen de Noorderstraat en de Zuiderstraat dan weet je hoeveel een hond poept. In het verleden ging de heer Swaving regelmatig met zijn eigen ontwikkelde drolopraapmachine door Hoogezand/Sappemeer heen om de gazons een poosje bevrijden van deze ongewenste hondenpoep. Maar ook dat zal door de bezuinigingen wel gestopt zijn.
    Ik kom er steeds meer achter dat de gemeente Menterwolde oog had voor het milieu, zoals ophaal diensten als blik en glas maar ook oudpapier, en wat al eerder genoemd is de afvalbakken voor het afval van honden en katten.

    BeantwoordenVerwijderen