Teller

zondag 13 oktober 2019

Week 41 Golden Peerd 13-10-2019

Afgelopen zomer hebben we wel eens om een buitje gevraagd, en nu blijft het maar regenen. Wel mooi dat het meest besprokene hier aan de bar ook onderwerp van gesprek is, dat is wel eens anders geweest met de politieke perikelen in de voormalige gemeente Menterwolde.

3 opmerkingen:

  1. Juich maar niet te vroeg Appie, want de financiële tekorten van onze gemeente Midden_Groningen lopen danig op.Wat ook wel te verwachten was met het beleid van het voormalige H/S.
    wim

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja welke gemeenten kampen niet met tekort van x-aantal miljoenen.... zoals ik al eerder heb geschreven de top gaat erop vooruit tot en met de raadsleden en een x-aantal krijgt ontslag met een regeling tot hun pensioen.

      En wie moet het gaan ophoesten?

      Juist de burger.....

      En zo is't en echt nait aans.

      Verwijderen
    2. Achja ik zeg kijk wat er in het verleden al is geschreven.... en als je de boeren hierop wilt gaan aanspreken.....kalver ben't...

      De kosten van een duurzame toekomst moeten eerlijk worden verdeeld. Alleen zo ontstaat er draagvlak bij de burger, waarschuwen Kitty Jong (FNV) en Donald Pols (Milieudefensie).



      Wie krijgt straks de rekening van het Klimaatakkoord? Deze vraag stelde Trouw woensdag. Als de grote vervuilers onwillig blijven hun deel van de lasten voor klimaatbeleid te dragen, dreigt deze rekening bij de huishoudens terecht te komen. Een bom onder een definitief Klimaatakkoord. Want een duurzame toekomst kan alleen slagen bij het eerlijk delen van lusten en lasten in de energietransitie. Ook moet de overheid haar verantwoordelijkheid nemen en investeren in vakmensen.
      Jesse Klaver (GroenLinks) wil een heffing op de uitstoot van CO2. Het zou bedrijven dwingen hun uitstoot te beperken. De meeste grote bedrijven voelen er niets voor. Hoe denken de tien grootste uitstoters zelf bij te dragen aan de klimaatdoelen?
      De 10 grootste uitstoters
      1 Eemscentrale RWE
      2 Tata Steel - IJmuiden
      3 kolencentrale Uniper Maasvlakte
      4 chemiecomplex Chemelot Limburg (Sabic, OCI Nitrogen en andere bedrijven)
      5 gascentrale Nuon - Velsen
      6 Shell Raffinaderij Pernis
      7 Yara Sluiskil (kunstmest)
      8 RWE - Amercentrale Geertruidenberg
      9 Engie - kolencentrale Maasvlakte
      10 Nuon kolencentrale Hemweg Amsterdam

      Verwijderen