Teller

zondag 1 november 2020

Week 43 Golden Peerd 01-11-2020

De eerste van november, de tijd schrijdt voort.

9 opmerkingen:

  1. Helaas is er gisteren weer een kleurrijke figuur uit ons dorp overleden. Wat blijft zijn de herinneringen, Sake dat je rusten mag in Gods nabijheid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. R.I.P. Sake, zoals ik jou heb gekend reed jij in een auto met een aanhanger erachter met schapen in de straat waar nu H.T. z'n huis staat.

      Verwijderen
  2. Weer een strengere lockdown....lochisch zeg ik, want volgens m'n kennis mocht het nog ietsjes strenger mogen zijn of moeten we wachten tot eruit de hemel mogelijk een verschijnsel aan de horizon verschijnt van?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weet je wat het is Ceer: een klein groepje verpest het voor de rest. Waarom moeten de noordelijke provincies op slot, wanneer ze het in Rotterdam en Twente verpesten...

    Er wordt te soft opgetreden naar degene die niet luistert. Grappenhaus heeft geen autoriteit meer.

    Beter handhaven en boetes omhoog... dan verandert het gedrag wel...



    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze mensen lopen overal rond ook in middengroningen, want anders hadden wij geen enkele besmetting.

      Verwijderen
  4. Waar is jouw balans tussen zorg en economie Ceer?

    Iedereen failliet, maar virus is weg... ( en grenzen dicht)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zorg treft iedereen en iedereen weet wat de kosten hier straks van zijn m.a.w. het is niet meer op te brengen zorgverzekeraars failiet enz...

      Economie trekt vanzelf weer aan.

      Zoals ik eerder had aangekondigd "gratis geld voor iedereen" of een basisinkomen.

      Het is duidelijk genoeg dat alleen de rijken nog rijker worden, maar ik voorspel dat dit niet lang meer duren.

      Utopische ideeen om de wereld veranderen.

      Verwijderen
    2. Bij het waarderen van de bruikbaarheid van een utopie, kunnen we 4 verschillende functies overwegen. Deze zullen variëren afhankelijk van het standpunt van de auteur bij het creëren van een idyllische samenleving. Dit zijn de 4 verschillende functies:

      Kritiek: het doel is om de huidige sociale organisatie te bekritiseren. Het construeren van een utopisch systeem helpt meten hoe verkeerd de huidige samenleving is. Dit moedigt mensen aan om het huidige systeem in twijfel te trekken en de behoefte aan verandering te waarderen.
      Evaluatief: deze functie, die nauw verwant is aan de vorige, benadrukt het belang van utopie in de studie van verschillende samenlevingen. Utopieën helpen de verschillende methoden van sociale organisatie te overdenken en ons eigen politieke en sociale systeem beter te begrijpen.
      Hoopvol: we kunnen ook een meer humanistische kant van het probleem overwegen. Sommige utopieën hebben de mogelijkheid om hoop te genereren. Het doel is om het idee over te dragen dat een betere samenleving mogelijk is.
      Leidraad: een utopie moet een doel zijn. Het vestigen van een perfect of ideaal doel helpt gestage vooruitgang te verzekeren en breekt de valse illusie dat we in een perfecte samenleving leven.

      Verwijderen
  5. Een betere samenleving begint bij jezelf. ( en dat is niet in Amsterdam... alsof het Koningsdag is, ten tijde van gedeeltelijke lockdown... )

    Grote steden op slot met avondklok! Dat is mijn utopie

    BeantwoordenVerwijderen