Teller

zondag 4 februari 2018

Week 6 Golden Peerd 04-02-2018

Rond Loppersum gaat de gaskraan dicht op de locaties van de NAM. Mooi voor die omgeving, maar gaat dat nu betekenen dat men in Midden-Groningen voorlopig meer gas uit de bodem zal halen? We gaan ook nog eens een koude week tegemoet. :-(

12 opmerkingen:

 1. @ Appie..zoals m'n gedachten gaan is het niet alleen Midden-Groningen...het gaat om de productie te gaan verhogen waar gas wordt gewonnen... o.a. Tietjerksteradeel, Noord-Holland, Drenthe en bij ons niet te vergeten...

  Ja sorry hoor als ik het mag zeggen er totaal niemand die hier op gereageerd heeft..., meer als 1000 m3 aardgas op jaar basis bespaard heb... ja dan vraag ik mij wel bepaalde wel dingen af...

  hier_zal_gas_gewonnen_worden

  En vooral op de kleine lokatie's...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar veel clusters zitten maak je kans dat die nu meer gebruikt gaan worden. De politiek wil ons laten geloven dat we in een handomdraai kunnen overschakelen op andere energie bronnen. Het is een misvatting.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is er met onze politiek aan de hand? Neem nu de schoolmeestercultuur van de D66 over de donororganen, willen ze nu echt dat het lichaam een staatseigendom is die je na believen leeg kan plukken? Ben ik tegen orgaandonor, nee maar ik weet ook dat vele van deze organen niet bij het betreffende lichaam passen. een voorbeeld: een kennis van mij moest nieuwe rugmergel hebben om verder te leven, de uitzichten waren slecht omdat er geen match was, die was er wel met zijn broer. en die heeft rugmergel afgestaan, met positieve gevolgen. In dit geval als je zeker weet dat er een match is, is het zinvol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is er met onze nieuwsgaring aan de hand, de ene negatieve nieuws is nog niet geweest of de andere komt er al weer aan.Nu ook weer met Groenlinks, dat ze linkse extremisten hebben ingehuurd om mee te te demonstreren. Is alles wat we horen via de media nep nieuws of staan we echt aan de rand van de afrond?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wim, je hoeft niet alles te geloven wat je leest. Ik kan je het verhaal van Britt Dekker in De wereld draait door aanbevelen.
  Ze mag dan bekend geworden zijn als het domme blondje, maar ze vertelde het beter dan wie dan ook in de tweede of eerste kamer!

  @CEER: Mooi man. En nu de rekensom? Aanschaf + kosten voor plaatsing (of een inschatting) en dan de verwachte levensduur en de besparingen :)
  Maar wel goed bezig daar in Spijk!

  Mazzelmoj!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ JP, je hebt helemaal gelijk. Hoewel de spreker in Buitenhof afgelopen zondag het ook duidelijk kon vertellen ( donorwet of niet)

   Verwijderen
  2. Ik bekijk het op mijn manier Laten we zeggen je hebt geld gespaard voor iets een andere auto? dit kan een leuke Insignia lijkt mij wel iets toe een bedrag van 5000/10.000 euro's van 9 á 10 jaar oud? Ik zeg nee een afschrijving van p/j.?

   Ik zet m'n geld ergens anders in milieu vriendelijker de eerste was met zonnepanelen 6500,00 euro's min. btw.

   Het laatste was de zonneboiler en de "warmtepomp" een koelkast die net andersom werkt tot een temperatuur tot +- 35 gr. deze grap koste ons 7400 euro's min 3500 euro's aan subsidie.

   1000 m3 aardgas minder en stroom lever ik af en neem terug en dit blijft na afrekening op nul staan.

   Wat ik hiermee bespaar iedere maand +- 115 euro's aan energie.

   En trouwens de afschrijving valt wel mee, want zij geven garantie van 5 tot 10 jaar en als ik dit ga vergelijken met een auto 3 mnd./ 1 jaar?

   Nee laat mij dan een paar jaar langer rijden in de Vectra :-).

   Verwijderen
  3. Het volgende is een elektrische koopplaat en een accu die stroom opslaat, maar hier wacht ik mee als het salderen na 2023 niet meer gaat lonen, alhoewel ik na gisteravond gehoord had dat er mensen zijn die een tijd lang geen stroom meer hebben gehad in de omg. van Zuidlaren...gelukkig heb ik een stroom omvormer voor in de auto van 230 v. min. 250 w. dus hiermee hoeven wij niet in de kou gaan zitten :-).

   Verwijderen
 6. @Ceer van harte met je prachtige kleindochter Elian Lotte...je zult vast glimmen van trots!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Anja, zeker weten dat iedereen aan m'n gezicht kan zien dat ik eergisteren voor de 3 keer weer Opa geworden ben :-).

   Maar goed het stond ervoor 6 jaar terug heel anders voor....toch trots dat de nieuwe vader en moeder de naam Lotte hebben vernoemd.

   Elina Lotte.

   Verwijderen