Teller

zondag 25 februari 2018

Week 9 Golden Peerd 25-02-2018

We gaan een weekje winter tegemoet, haal de scheuvels uit het vet, want het gaat echt gebeuren!

8 opmerkingen:

  1. Ben benieuwd! Zijn er al ijsbanen open?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zuidbroek lag gisteren nog open, zal nog wel een paar nachtvorsten overheen gaan. Mensen worden wel al zenuwachtig; de schaatsen komen met tassen tegelijk binnen zodat ze scherp zijn op het moment dat ze gebruikt kunnen worden.

    Het is net voorjaars(!)vakantie, dus dat treft. Laten we het maar krokusvakantie noemen, want krokussen heb ik al wel gezien, voorjaar nog niet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wim 24 februari 2018 om 19:25

    De gemeenteraadsverkiezingen in onze om liggende gemeentes zijn begonnen. Prachtige verhalen dat ze ook na de verkiezingen er voor de burgers zullen zijn. De burger krijgt deze dagen een hoofdrol toebedeeld, maar niet voor lang. Ook hier zien we een kort geheugen die als je uit beeld bent snel vergeten wordt.

    Beantwoorden
    Reacties

    Anja van Duren 25 februari 2018 om 08:59

    Vind je dat dat in Midden-Groningen het geval is Wim?

    Iedereen weet qua politieke partijen wat op deze site van Appie de of het Golden Peerd geschreven wordt.( Ik weet van mezelf dat er soms aan m'n schrijfstijl iets aan mankeert :-) )

    Wat ik mij kan voorstellen dat iedere gemeente een site heeft om te kunnen klagen of een duimpje omhoog te gaan houden.

    Mijn mening staat vast voor Appie, want welke partij je ook opnoemt bijna iedere partij heeft hier zijn eigen zegje gedaan en in ieder geval gekeken.

    Appie heeft dit bijzonder goed gedaan ook heeft de lokale Omroep Menterwolde hier zijn steentje aan bijgedragen: T.O.M., VVD, D66 en natuurlijk de S.P. die voor de techniek heeft gezorgd in 2006 :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemiddag, de hoop op een mooie vlakke ijsvloer staat onder druk, Ik denk niet dat sneeuw bevorderlijk is voor een stevige ijsvloer waar honderden mensen hun ijs plezier willen beleven.
    Jammer want je kon vroeger in de kantine bij de ijsbaan altijd van die heerlijke kwast krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De ijsvloer van de schaatsbaan in Zuidbroek ligt er inderdaad niet mooi bij door twee keer een laagje sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja straks even proberen te gaan schaatsten in Roden, maar het was niet alleen ontvetten er zat een lading stof over mien scheuvels :-).

    Scheuvels

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk even geschaatst mor wat gebeurt d'r?

    wat_gebeurt_d'r?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Even iets anders, ik las deze week in de krant dat er meer controle komt op de inhoud van de groene afvalcontainer. Hier hoort geen paardenmest in, wel de uitwerpselen van konijnen en andere kleine dieren zoals katten, maar geen hondenstront, ook geen kattengrit of plastic of planken. De hondenpoep en kattengrit moeten nu in de grijze container. Voldoet de inhoud van de groen afvalcontainer niet, dan wordt hij niet meer geleegd, en maak je kans op een berisping of bekeuring. In al die 32 jaar dat ik in Zuidbroek woon deed ik zowel de groene afval als de hondendrollen in de groene afvalcontainer, en wist niet beter dat het zo hoorde.

    BeantwoordenVerwijderen