Teller

zondag 7 oktober 2018

Week 41 Golden Peerd 07-10-2018

Wim noemde het al aan de bar, Eduard van Zuijlen onze voormalige BM, gaat dit ambt nu uitoefenen in Enkhuizen. Best een felicitatie waard. Opvallend is dat Van Zuijlen geen lid meer is van een politieke partij, het lidmaatschap van GroenLinks is opgezegd. Best wel verrassend, onze ex-BM was immers ook al eens interim-voorzitter van GroenLinks landelijk, ben ook wel benieuwd waarom. Er zijn weinig benoemingen van burgemeesters die officieel geen kleur aanhangen. Oosterbroek had destijds burgemeester Omta die ook geen lid was van een politieke partij, maar kan er zo niet meer noemen. Zullen er wel zijn, maar ik ken ze niet.

5 opmerkingen:

 1. Steeds weer kom bij mij het gevoel op dat we een dictatuur worden,want onze bewindslieden leggen de burgers steeds meer aan banden. Mede gesteund door de milieu organisaties die menen dat we de olieplas waar wij onze welvaart aan te danken hebben kunnen stoppen om dan indien mogelijk direct over te schakelen naar ????.Met als argument dat de aarde opwarmt, en we de dijken zo hoog moeten maken dat we schijnbaar in een gevangenis komen te wonen. Ze gaan helemaal aan de houdbaarheidsdatum voorbij van Moeder Aarde, wetende dat er een begin is en een einde. Dit alles is in handen van de Grote architect van het universum. Hadden we zijn draaiboek dan hoeven we ons niet zo bang te maken voor de toekomst. Helaas deze Architect van dit hele Universum is op de achtergrond geraakt. Zal dat het probleem zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je vergeet het rentmeesterschap Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uit de Volkskrant, 11 maanden geleden:

  Een topjaar is 2017 voor de onafhankelijke burgemeester: nooit eerder werden in één jaar vijf partijloze kandidaten benoemd. Lokaal breken de partijloze burgemeesters in rap tempo door de hegemonie van de grote bestuurderspartijen. Toch speelt de landelijke partijcultuur hen nog steeds parten, zeggen ze.

  Van de 388 Nederlandse burgemeesters zijn er (nov. 2017, JD) nu 18 partijloos of lid van een lokale partij. Het is nog een select gezelschap, maar wel een viervoud ten opzichte van tien jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien was breken met GL wel een strategische zet van EvZ om mee te kunnen in de trend.

  BeantwoordenVerwijderen