Teller

zondag 21 oktober 2018

Week 43 Golden Peerd 21-10-2018

Hoorde Harma Boer vertellen dat we eindelijk de komende week een beetje regen kunnen verwachten. Zelfs op het eind van de week misschien wel 5mm op een dag, wat natuurlijk nog niet veel is.

5 opmerkingen:

  1. Wat zeggen onze brood etende profeten er van:
    Ieder jaar doen verschillende meteorologen voorspellingen voor de winter. Naast de zonneactiviteit zijn er ook een heleboel ‘volkswijsheden’ die de hoeveelheid kou of sneeuw voor komende winter zouden moeten voorspellen. Zo wordt bijvoorbeeld in Frankrijk de lengte van de Gele Gentiaan gemeten. Deze plant zou de sneeuwhoogte voor het komende seizoen zonder problemen kunnen voorspellen. Overigens zijn ook deze voorspellingen voor wintersporters uitermate positief. Het zou dus zo maar een echt strenge winter kunnen worden, met veel sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Ceer,

    De drie IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland en het MC Slotervaart in Amsterdam zijn failliet. Dit betekent dat patiënten hun vaste behandelaar verliezen en 2000 mensen hun baan kwijt zijn. Het is bizar dat het voortbestaan van ziekenhuizen zonder inspraak van de bevolking volledig van commerciële zorgverzekeraars afhankelijk is gemaakt. Door de marktwerking in de zorg en de rol van de verzekeraars komen mensen in de knel, dat wordt deze dagen weer pijnlijk duidelijk.

    Zorgverleners die jaren met hart en ziel voor mensen hebben gezorgd, staan nu in de kou. Patiënten en familieleden verliezen hun vertrouwde hulpverlener en maken zich grote zorgen over waar ze straks terecht moeten.

    Deel dit facebook op sociale media en vraag vrienden, familie en collega’s om vriend te worden van het Nationaal ZorgFonds zodat de beweging nog groter en sterker wordt. Op deze manier bouwen we samen aan een land waar zorggeld naar de zorg gaat. Niet naar verzekeraars, reclame en zorgbobo’s. Een land waarin ziekenhuizen niet failliet kunnen gaan en mensen de zorg krijgen die nodig is.

    Op woensdag 31 oktober om 10:00 uur debatteert de Tweede Kamer over het faillissement van deze ziekenhuizen. Het wordt tijd dat de politiek afscheid neemt van dit stelsel dat de markt boven mensen stelt. 270.000 mensen hebben die oproep al gesteund. Deze week zien we dat de strijd die we voeren voor een solidair stelsel actueler is dan ooit. Wij gaan door!

    Strijdbare groet,

    Campagneteam Nationaal ZorgFonds.

    Balen voor mij, want ik heb geen facebook :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer een poging om te posten, hoop dat de poortwachter mij nu weer goed gezins is.
    In dit geval Ceer denk ik ook aan de ziekhuizen Delfzijl en Winschoten. en met name Delfzijl waar industrieën zitten die nog al eens lekkage hebben van gevaarlijk stoffen, maar ook de Eemshaven waar vele mensen werken en vertoeven. Ziekenhuis Delfzijl is dicht en Winschoten, daarvoor in de plaats is er de Ommelanderziekenhuis in Scheemda gekomen. Kortom de gehele hoek van Noord Groningen is aan gewezen op ziekenhuizen in Groningen of Scheemda. Het is niet voor te stellen hoe dat met calamiteiten gaat.
    We zien dit ook in de zuidhoek van Drenthe, Stadskanaal, Emmen, Coevorden en Hoogeveen zullen verdwijnen en de bevolking is dan aangewezen op Assen en Hardenberg, met hier en daar een medische post voor eerste hulp.Waar hebben wij hippisch van vroeger het aan te danken dat zeker ook de overheid ons zo in de steek laat!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is allemaal gekomen door de privatisering...., maar onze enige hoop is dat er snel een einde komt aan Rutte 3. En dat het jaren zal duren is bij mij bekend of een revolutie dit betekend vanaf begin een nieuwe tijdsperk in zal gaan :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Schuld ligt niet bij privatisering.

    Schuld ligt bij degenen die de onderhandelingen met zorgverzekeraars doen. ( publiek of privaat)

    De een betaalt teveel, de ander betaalt te weinig. Gewoon door verkeerde aannames.

    Maar de markt kan er wel voor zorgen dat taken effectiever/efficiënter uitgevoerd worden.

    BeantwoordenVerwijderen