Teller

zondag 31 maart 2019

Week 14 Golden Peerd 31-03-2019

Het was weer een karwei vannacht, de klokken moesten een uur vooruit gezet worden. Als het niet tegen zit komt aan die ongein een einde, althans als ze in Europa tot overeenstemming kunnen komen welke tijd de landen gaan hanteren. Een meerderheid is inmiddels voor afschaffing, maar dat wil niet zeggen dat het ook doorgaat.

3 opmerkingen:

  1. Voor allebei is wel wat te zeggen, de lange avonden dat het licht blijft heeft ook zijn charmes. Dus even over de gewenningsdagen heen stappen en genieten van deze zomeravonden.
    wim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onlangs had ik een gesprek met een arts over dat er in mijn jeugd veel mensen wormen hadden. En ik dacht omdat het kwam dat de mensen niet op de waterleiding aangesloten waren, en hun drinkwater van uit de goten in een waterput opgeslagen werd. Nee zei deze arts, (die in zijn studenten tijd er een studio van had gemaakt in het Oldambt) vele mensen hadden een tuintje en gooiden hun menselijke mest over het land waarde eitjes van lintwormen in zat. Tijdens de oogsten van de producten komen de eitjes in het voedsel terecht. O, wacht even zei ik, de mest bleef zeker 2 jaar in een mestdobbe liggen en daarna op het land uitgestrooid en omgeploegd. Volgens deze arts had dat geen invloed om deze probleem te voorkomen. Gelukkig hadden we in die tijd "wormeline"die zorgde ervoor dat deze worden via een natuurlijke manier werden afgevoerd.
    wim

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sorry, ik heb niet goed op de grammatica gelet. Mijn excuus hier voor. Krijg je als de wormeline uit de handel is genomen. grapje!
    wim

    BeantwoordenVerwijderen