Teller

vrijdag 26 augustus 2011

26082011

Als je nu op de link klikt van het Peerd, verschijnt er een bericht dat "wij aan het migreren zijn". Er lijkt dus schot in de zaak te komen.

14 opmerkingen:

  1. Goedemorgen Peerders en zo is het ook met Henktepper weblog en weblogvanjou. Kun je ze niet vinden staan altijd op http://henktepper.trefpuntgroningen.nl/

    Het komt allemoal weer goud, mor wie mouten wel beetje geduld hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt wel of de Peerders de koers een beetje kwijt zijn of is het aantal te verrichten handelingen de bottleneck ?
    Onze kruidenier Henk weet in ieder geval de "gratis" site wel te vinden en prijst uit volle borst zijn eigen negotie aan.
    Ik hou maar bij het verzoek van Appie, dus zegt het voort, zegt het voort. Voor de lemmingen hoeven wij echt niet te vrezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij loopt deze blog wat stroever dan we gewent zijn. De dagen zonder het G.P. is eigenlijk geen optie. Je krijgt
    ontwenningsverschijnselen en blijft niet meer op de hoogte van alle wel en wees uit deze omgeving.
    Hopelijk gaan we zo weer naar het oude vertrouwde nestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemiddag Peerders.
    Er zijn mensen die net als ik, niet handig zijn met de vele verrichtingen die je moet doen om op het Peerd te reageren, enig clementie is wenselijk in deze lijkt mij.:)
    En..... ze zijn niet allemaal even verslaafd als ik.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Moj...

    We hebben weer internet, vaste telefoon met een ander nummer en kabel tv. Analoog...
    Was nog een heel gedoe, gekste dingen zijn vreemd gegaan. Wel aardige medewerkers bij Ziggo zakelijk maar qua systeem kan ik wel wat verbeterpunten vinden :(

    Vandaag drie keer naar de stort, morgen ook nog een of twee keer en dan moeten we de spullen die er nog staan verhuizen naar de Hereweg. Met een beetje mazzel maandag klaar; in elk geval gaat dan de nuts voorzieningen en de huisdeur voor ons op slot. Hooguit nog wat troep in de schuur ;)

    Lossen is wat lastig nu de weg er uit ligt maar zal wel lukken; sommige dingen maar even in de opslag.

    Ik zoek nog steeds een garagebox of schuur, droog, met stroom, om wat spullen op te slaan maar ook om een keer de auto in de was te zetten, meubels te maken en meer van dat tijdsverdrijf. Hoeft niet helemaal gratis te zijn; het zal ook niet zo zijn dat ik om 23 uur nog ga beginnen met schuren of met heavy metal tegen mijn hoofd ga bangen. Eigen ingang wel belangrijk, wil niemand voor de voeten lopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wie waren die mensen toch die in de hevige onweersbui op het kerkhof in Nieuw Scheemda probeerden een paar schroeven van een ijzeren hekwerk los te draaien? Juist ja, dat waren wij.
    Morgen opnieuw een poging, nu ingespoten met WD40. Herstelwerkzaamheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beste verslaafden, doe ik mijn best hier een ouderwets Peerdesfeertje te creëren, inclusief het vertrouwde geel aan de muren, en dan nog klagen dat het zo moeilijk reageren is. Een virtuele kroegloper gaat de moeilijkheden niet uit de weg, die slecht ze, zoals een echte Peerder betaamt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mijn ervaring met roestige bouten en moeren is inspuiten met Imal van Schiedam of Rost of Plus van Wurth.
    In laten werken en schroeven maar. WD 40 is meer een smeermiddel dan een roest oplosser.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. JP, ik neem je niets kwalijk in deze,voor jullie zo drukke tijd, maar ik had begrepen dat je vanmiddag om één uur langs zou komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dank je wel Wim,maar de schroeven zijn al bijna los. We hadden erg slecht weer en Jan wil een goed passende dopsleutel meenemen morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Roskam: gewoon coca cola helpt ook wel........en wat er overblijft kun je je dorst mee lessen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Martin, ook bedankt voor de tip.

    welterusten allen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wim,
    WD40 is helemaal geen smeermiddel...,
    het is een vocht-/water- verdrijvend middel...,
    vandaar ook de naam:
    Water Displacement perfected on the 40th try (kort WD40)
    hier blijkt meestal dat het ook die dingen lostkrijgt die Imal en ander vergelijkbare middelen niet loskrijgen.
    Bovendien is WD-40 niet of nauwelijks giftig en mag daarom ook (onder voorwaarden) in de voedingsindustrie worden gebruikt.

    De smerende werking is bijzaak, i depraktijk vervliegt het middel te snel om als smeermiddel werklijk goed te kunnen voldoen. Maar teglijk met het oplossen van roest en vastgekoekt vuil e.d. maakt het daardoor al gauw een tijdelijk smerend mensletje van alles wat het tegenkomt.
    Door de vochtverdrijvende werking verdrijft het met water ook een deel van het vuil uit nog aanwezige (avstgekoekte en deels verzeepte) smeermiddelen die daardoor weer voor een tijdje hun werk kunnen doen.

    Tip:
    roest oplossen doe je met WD-40
    vastzittende smeerdelen (kettingen en tandwielen) heb je snel weer enigzins aan de praat met WD-40 maar na het 'schoonlopen' moet er een met een echt smeermiddel worden bijgemaakt (nog beter is eerst de boel na het schoonlopen echt schoonmaken/schoonspoelen en dan pas echt smeren.

    BeantwoordenVerwijderen