Teller

maandag 29 augustus 2011

29082011

Voor de zesde keer wordt het Golden Peerd op deze plek geopend. De migratie duurt behoorlijk langer bij weblog.nl dan voorzien en het vertrouwen dat het goed komt begint daarmee te slinken. Maar moed verloren, al verloren, dus hou ik de moed er maar in. Tot later vandaag.

53 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ja nergens beter dan thuis Appie. De grijze gordijnen boven Menterwolde zijn nog niet opgetrokken. Zullen we de zon nog zien vandaag?
    Sterkte voor de mensen die van het weer of de landbouw afhankelijk zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen Peerders.
    Onze weblogs, tja of het allemaal goed zal komen, lees nu dit weer, mogelijk zou orkaan Irene het migreren vertragen. We zijn straks EEN WEEK UIT DE LUCHT, TERWIJL MEN SPRAK OVER EEN NACHT.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, tja dat zal balen zijn voor sommige mensen en vooral die niet weten waar zij moeten zoeken naar het peerd en naar Henkie's web-log's, toen ik de eerste keer aanklikte voor verzenden ging dat ook niet 123, maar goed als het een beetje mee zit rijd de oudere dierenambulance vanmorgen eventjes de koppeling ontluchten......voor de rest klinkt hij weer als nieuw en nee Henk geen 6 versnellingen achteruit :)vooruit natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier ook goedemorgen.
    Over het weer praat in vanaf nu niet weer; ik had de stille hoop dat de weergoden zouden meekijken maar waarschijnlijk hebben ze de nieuwe site nog niet kunnen vinden.
    Ede Staal krijgt -deze keer op middellange termijn- toch wel weer gelijk:
    't Het nog nooit, nog nooit zo donker west
    Of 't wer altied wel weer licht

    BeantwoordenVerwijderen
  5. JohnPeter, die het Peerd node mist!29 augustus 2011 om 09:07

    Mogguh lui!

    Druk aan het verhuizen, de laatste loden (want echt, loodjes kun je het niet noemen...) en dan donder- en vrijdag dag de laatste stortritten.
    De regen is een spelbreker, het schuurdak is zo lek dat er bijna geen droge plek meer is. Oftewel, een aantal stortdozen zijn onbruikbaar. Maar, zoals Ramses me toezingt, vanuit mijn werkkamer: we zullen doorgaan!

    Moj!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voorlopig moeten wij maar hopen dat het goed komt. Dit is wat Coen zei van weblog.nl op 24 Augustus:

    Beste Weblogger,

    Ik wil openlijk mijn excuses aanbieden voor de tijd die het duurt om alle 389.957 geregistreerde weblogs weer live te zetten. Tevens voor de communicatie vooraf waarin ik geen moment gesproken heb over een scenario zoals deze. Ik ben altijd uitgegaan van soepel verloop van deze laatste fase van de migratie. Dit is iets waar vanaf eind 2010 naartoe is gewerkt en in de aanloop zijn voor zover mogelijk alle scenarios wel belicht en zoveel mogelijk voorkomen, maar niet gecommuniceerd.

    Het doet ons goed dat we veel berichten van steun ontvangen ondanks het grote beroep dat wij op het geduld doen. Kritische reacties en uitingen van frustratie lezen wij ook. Deze begrijpen wij volkomen en waar wij kunnen zal gereageerd worden en uitleg gegeven. Dat alles zo lang stil ligt is gewoon sh*t en frustrerend, maar we kunnen nu niet meer terug en moeten door blijven gaan totdat het klaar is.

    Bedankt voor jullie geduld en flexibiliteit.

    Nogmaals mijn excuses,

    Coen


    --------------------------------------------------------------------------------

    Zoals je gemerkt hebt zijn wij begonnen met de migratie naar het nieuwe systeem. Omdat de homepage er om vreemde redenen uit ligt wordt iedereen naar dit bericht verwezen. Ik leg je snel uit wat er nu plaats vindt en wat er ongeveer zou moeten gaan gebeuren. Ik zeg ongeveer omdat er zoals je gemerkt hebt nog wel dingen veranderen in het proces.

    Wat er nu gebeurt en gaat gebeuren: Planning: Het gehele migratieproces is enorm complex werk en moet zeer secuur gebeuren. Wij geven geen planning af omdat we absoluut zeker willen zijn van de stappen die wij nemen. Dat kost wat extra tijd, maar die verdiend zich snel terug als alles klaar is. Dat wil nogsteeds niet zeggen dat alles vlekkeloos gaat verlopen, maar daar streven wij wel naar.

    Typepad exporteert alle gewijzigde weblogs en plaatst deze na een controle in onze FTP (loopt nog).
    W3EDGE zet dit om naar WXR formaat en importeert het naar het nieuwe systeem. (Voltooid)
    Een laatste controle van inlog, registratie en betalingen. (Loopt)
    Omzetten van de domeinen , live zetten van de 301 redirect en ontkurken van de champagne. (in afwachting voorgaande stappen)
    Weblogs offline?De weblogs zouden volgens afspraken met Typepad niet offline gaan voordat stap 4 bereikt zou zijn. Dit is om een nog onbekende reden wel gebeurd. Over het waarom kan ik je nu geen antwoord geven, maar ik kan wel zeggen dat ik daar ook van baal.


    Overigens begrijpen wij dat je vragen hebt, onzeker bent, opmerkingen hebt en graag wilt bloggen. Begrijp ook dat wij aan onze zijde overlopen en niet altijd a la minuut een oplossing of een sluitend antwoord hebben. Voor de mensen die nog van niets wisten: U heeft sinds oktober 2010 onze updates en e-mails gemist, sorry.


    Wil je jezelf op de hoogte houden? Kijk dan op ons Twitter account.

    Heb je afleiding nodig?

    De volgende websites kunnen daar mogelijk bij helpen:


    NU.nl
    Viva.nl
    Zie.nl
    Goeievraag.nl
    Startgames.nl
    Groet,
    Alle mensen achter en naast Weblog.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goedemorgen.
    Vanmorgen om 8 uur werd ik gewekt door een aantal "aardschokken". Het bleek het openbreken van het bestaande asfalt -precies voor onze deur- te zijn.
    Zo te zien hadden we er nog wel een vakantieweek aan vast kunnen plakken...

    Ook hier zijn de woorden van Ede, Appie en Ramses op van toepassing; Doorgaan en moed houden, uiteindelijk komt het allemaal goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Coen het gaat niet om afleiding, maar om vele dingen met elkaar te delen. Het mooiste van het GP is dat we elkaar aanvullen. En dat is juist het bijzondere aan deze weblog.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben even in de beheerpagina gedoken en daar vond ik twee reacties van Barteld die als spam aangemerkt waren. Kon aanvinken spam of geen spam. Dat laatste deed ik en de reacties werden alsnog geplaatst bij gisteren. Aldoende leert men, maar heb nog niet gevonden hoe het te kunnen uitschakelen, zodat dit niet weer voorkomt. Duik niet iedere keer de beheerpagina in om te zien of er ook iets bij de spam staat. Mocht iemand zijn/haar reactie niet terug zien, gewoon melden aan de bar, waarschijnlijk kan ik er dan iets aan doen. Soms moet je ook wel drie keer drukken op plaatsen als je niet ingelogd bent heb ik gemerkt, voordat een code verschijnt die je moet intoetsen voor plaatsing. Het is behelpen, maar een scherm zonder een geel vlak is erger. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ga weer, de koffie was weer goed, de arbeid wacht, maar komt slechts klaar als het werk wordt aangepakt. Tot heel veel later vandaag, naar mijn inschatting.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Goimörn lu. Ik denk mor zo; ast nait kin zoast mout, din mout t mor zoast kin.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel vervelend dat het allemaal zo lang duurt.

    Men kan evenwel natuurlijk altijd nog op TrefpuntGroningen terecht. Is gewoon in de lucht.

    http://www.trefpuntgroningen.nl

    Ook in de lucht is Henk's website: http://henktepper.trefpuntgroningen.nl

    Heb je wat nieuws te melden dan kan dat in het gedeelte 'uw nieuws' waar niet-crewleden hun nieuws kunnen plaatsen: http://www.trefpuntgroningen.nl/index.php?showforum=961

    Bovenstaande link is onderdeel van het Nieuws op Trefpunt: http://www.trefpuntgroningen.nl/index.php?showforum=312

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Chris U, allemaal leuk en aardig die links hier, maar die het lezen, die weten dat ze hier terecht kunnen. Waarom zou je die nog doorverwijzen? ;)

    Nieuws op Trefpunt zou kunnen zijn: Appie van het Golden Peerd laat zich niet ontmoedigen door het geklungel bij weblog.nl en de Amerikanen van Typepad, maar laat het warme gele scherm weer stralen in uw huiskamer op http://peerd.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja beste mensen dat zat er natuurlijk aan te komen.

    Even voor de volledigheid; ik kan niet zo goed begrijpen wat de drijfveren zijn van degenen die hun negotie, in deze wat moeilijke periode voor Appie, nu zo nodig op deze naar ik hoop tijdelijke site moeten aanprijzen.

    Natuurlijk weet ik/weten wij dat wel.

    Nu schijnt er een ongeschreven wet, noem het met een mooi woord maar gentleman agreement, te zijn, die dit soort (on)doordachte handelingen zou moeten temperen. Het is nog net niet de een z'n dood is de ander zijn brood. Echter, wij gaan wel mooi deze richting uit.

    Ik vind dat niet kies, ook in deze virtuele wereld is negotie klaarblijkelijk negotie. En de verleiding is natuurlijk erg groot.

    Ik hoop van harte dat die outlullen bij weblog en Typepad zich realiseren waar zij mee bezig zijn.( Ik zag dat ook Gelkinghe problemen heeft.) En ze uiteraard oplossen.

    Het zou in ieder geval de andere linkjes sieren als ze -zo lang de site nog niet in oude stijl hersteld is- dagelijks openen met de mededeling:
    "Beste mensen, tot onze zeer grote spijt is de oude site van Appie peerd.wep-log nog niet weer in de lucht, maar onze onvolprezen kroegbaas heeft inmiddels naast de kroeg een wind- en waterdichte tent opgezet waar het bijzonder goed toeven is. U bent daar zeer van harte welkom ! Zegt het voort, zegt het voort"
    Het adres luidt: http.blogspot.com.

    Appie, ik ben zeer ingenomen met jouw vlotte manier van handelen. Het geel straalt er weer af !

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Barteld, nu overdrijf je toch een beetje. Het gaat mij er om dat de bezoekers van het Peerd met elkaar in contact kunnen blijven.

    Ik heb een nieuwsartikel geplaatst over deze offline ellende: http://www.trefpuntgroningen.nl/index.php?showtopic=25475

    Zo weten zo veel mogelijk mensen elkaar weer te vinden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jongens ligt het aan mij? Ik kan de links die gegeven worden niet vanaf hier openen.
    Chris U, ook terug van een welverdiende vakantie, of dit vanof t aailand regeld?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Barteld, op z'n Nijgrun: Bord voor de kop d'r veur.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hè, ik moet steeds mijn tuinwerk onderbreken als ik niet nat wil worden tenminste.:):)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Voor het laatste nieuws over de verhuizing van web-log zie:

    http://www.jeroenmirck.nl/2011/08/problemen-bij-migratie-van-webstreepjelog-naar-weblog-nl/

    Nu maar hopen dat het peerd bij die 90% hoort

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Roskam,

    Je kunt die link selecteren (blauw maken) copiëren (control-c) en in het adresvenster van je browser plakken (control-v). Het kan ook met selecteren en rechts klikken en dan de opties uit het context-menu gebruiken. Die zijn voor alle browsers verschillend. Ik kan met Google Chrome daar kiezen voor "Ga naar http..."

    De link die ik boven gaf zit onder mijn naam.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Chris.

    Ik heb het gelezen.
    Met het overdrijven valt het wel wat mee, echter onze onvolprezen Henk was er direct als de kippen bij.
    Vandaag kom jij dan ook nog eens een keer, gevolgd door een opmerking van Appie; waarna mijn ontboezeming volgde.
    Laten wij hopen dat de zaak zich alsnog ten goede keert, in ieder geval weet ik nu wat meer over migreren, de schrik sloeg mij werkelijk om het hart.........
    Ik had reeds visioenen van migrerende webloggers uit alle windstreken. Je weet het maar nooit.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. JohnPeter, die het Peerd node mist!29 augustus 2011 om 17:10

    Tja....

    Als alles voor een koopje, of liefst zonder enige betaling, dan worden de kosten op een gegeven moment heel hoog. Dan kun je wel wat google- en andere ads hebben, kosten en baten moeten uiteindelijk wel in balans komen.
    Ik kan me indenken dat de ene partij meer geld gaat vragen dan de ander kan ophoesten en dus zoekt naar een partij die wel "gratis" wil hosten.

    Er zijn alternatieven:
    - een eigen blog, zelf beheren, vanaf 40 euro plus x-uren per jaar
    - een betaald blog.

    Ik zou er rekening mee gaan houden dat we t.z.t. de rekening voor "gratis" voor onze kiezen krijgen! En dan is de vraag welke betaalde blog-dienst kan overleven!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. @ Barteld, ik kan je geheel niet volgen. Quote: onze onvolprezen Henk was er direct als de kippen bij.

    Heb wel kippen moeten voeren in iemands vakantie.:) Maar wat bedoel je nou...................

    BeantwoordenVerwijderen
  24. @ Henk. Ik dacht aan jouw plaatsing van 26 augustus jl.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. @Barteld, Henk had alleen het belang van de regeringsleiders voor ogen die nagelbijtend de migratie van Henks blogs af moeten wachten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  26. @ Tja Frans, daar had ik in de gauwigheid niet aan gedacht. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. @ Barteld, mijn blog was al uit de lucht en dat wilde ik mijn bezoekewrs duidelijk maken

    @ Frans, Barteld ( ondanks:)) een misselijke opmerking, zit maar 160 dagen onterecht in een Cel in Libanon.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. @Henk.
    Die opmerking van Frans en mijn reactie daarop is een direct gevolg van jouw posting van 25 augustus jl. waar jij de belangrijkheid van jouw site in extenso etaleerde.

    Overigens hoop ik dat jouw neef binnenkort weer als vrij man zijn aardappelen kan verkopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Zoals ik vanmorgen had gezegt effe de koppeling ontluchten...nouja dat viel gelukkig mee, want binnen een halfuurtje scheurde hij als vanouds, morgen de kunstof beplating eronder en een tweede fuseekogel erop en inrichten maar, een afspraak gemaakt met de stikkerfabriek en wij hebben gelukkig 2 bussen als nieuw, foto's volgen wel als ze helemaal klaar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. @Barteld; jouw enthousiasme als het om het Peerd gaat siert je, maar dat betekend niet dat er geen andere sites zijn die zich inzetten voor de reagluurders. Ik kom gewoon graag overal, overal vind je wat.

    Geef ook regelmatig links naar het Peerd en naar andere weblogs. Kan allemaal prima naast elkaar bestaan.

    Voor heel veel mensen is het weblog van Henk momenteel inderdaad van enorm belang. Daar hoeven we toch niets aan af te doen? Aandacht vragen voor een belangrijke kwestie omtrent een familielid van een van onze eigen Menterwolmers, wat is daar mis mee?

    Het Peerd is hardstikke leuk en gezellig, maar geen tempel.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik verzin ze waar je bij zit, gaat er wel eens eentje de mist in, maar dat is het risico van het virtueel kroegbaas zijn. Dit ter info voor diegenen die mijn opmerking richting Chris U al te serieus namen. Spass muss sein en een goede voorzet kan daarbij helpen zal Chris gedacht hebben. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Chris U, deze voorzet kan ik niet zoveel mee. Kan alleen beamen dat je gelijk hebt. Het is hier best gezellig en het Peerd is geen tempel.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Frans, bedankt. Ik zal het niet gebruiken omdat ik t Peerd onder Favorieten heb gezet, evenals Henk z'n Blog en Trefpunt van Chris.

    Hoe zou het kunnen dat er geen gesprekstoon komt als we in gesprek zijn en iemand anders een poging doet ons te bereiken.
    KPN kan ons niet helpen, ze zeggen ons dat het komt omdat we ISDN hebben. Ik geloof dat niet want het is eerder altijd goed geweest.
    Vooral in de salon is het vervelend. Terwijl je aan het telefoneren bent hoor je dat er iemand anders ook naar je belt, maar deze persoon krijgt geen gesprekstoon te horen dus denkt allicht dat we niet aanwezig zijn.
    Hebben jullie dit weleens eerder gehoord, of kan iemand me een goede raad geven om hier verandering in te brengen?
    De KPN zeker zes keer over deze kwestie gebeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Appie, communiceren op internet gaat altijd (meestal) zonder het gezicht van iemand te zien. Dat komt het begrip niet altijd ten goede. Het was vandaag allemaal goed bedoelt, ook door jou, en ik heb met plezier de link naar dit weblog aan de bezoeker van TG doorgegeven.

    Weet je wat? Doe mij maar een chocomel. Warm met een toefje slagroom :)

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Kinder, hol op met kribben, dit slagt as n ... op n slap trommelvel.

    k Ben heerlijk opgeschoten in de tuin, wel een beetje "kleums" vanavond, maar met voldaan gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Chris, staat voor je. Mooi dat je de link plaatste, maar niet vertellen dat het hier zo goedkoop is, want de tent is niet zo groot.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Appie, heb je voor mij het zelfde recept, de chocomel mag wel goed heet zijn zonder slagroom.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Als je op één van de lijnen meerdere toestellen zet krijg je de klacht die jij noemt. Heb je iets nieuws aangesloten de laatste tijd?

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Roskam, bij ISDN heb je altijd minimaal twee buitenlijnen. Zit er een toestel aan die andere lijn? Of zijn het mensen die niet je gewone nummer bellen, maar "terugbellen" zonder in de gaten te hebben dat dat een ander nummer is? Bij ISDN via een huiscentrale bel je meestal naar buiten met je (geheime) tweede nummer. Is er iets veranderd de laatste tijd? Toestellen omgewisseld, bedrading gewijzigd? Een monteur heeft waarschijnlijk zo in de gaten of en wat er fout is. Volgens mij zit er een telefonie bedrijf bij jou in de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Roskam, in een kopje met een scheut rum zeker? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Frans en Jan, we hebben de fax er ook op en die wordt zo weinig gebruikt dat we de stekker eruit hebben gedaan. Nu zitten er thuis nog vier toestellen op aangesloten, dat moet kunnen toch? Wij hebben geen geheim tweede nummer.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Roskam, tegenwoordig worden er veel telefoonsets verkocht met een hoofdtelefoon en één of meerdere extra handsets. Als je die op een ISDN centrale zet werkt het wel, maar je kunt slechts één toestel tegelijk gebruiken (van de set).

    BeantwoordenVerwijderen
  43. De salon heeft een ander nummer en er zitten maar twee toestellen op aangesloten, ook daar horen de klanten geen gesprekstoon.
    Frans, welke telefonie bedrijf bedoel je?

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Appie, heb je Strohrum? Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Roskam, zitten die twee telefoons in de salon beide rechtstreeks op de ISDN centrale aangesloten? Weet je zeker dat ze niet samen op één uitgang zitten?
    Wij hebben dat namelijk ook en ook bij ons krijgt men geen gesprektoon als er één toestel in gebruik is. Het tweede (en derde) toestel gaan echter niet over.

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Roskam,

    Vegt Telecom. Link zat en zit onder mijn naam.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Jan, de salon heeft twee nummers, een voor de telefoon (twee toestellen) en een voor de pin. Zijn op centrale aangesloten in de salon. En de alarm is er op aangesloten. Zou dat de boosdoener kunnen zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  48. En dit is reactie 50 vandaag met uitschakeling van spamcontrole hoop ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Frans, bedankt. Heb het opgeslagen en zal er zeker iets mee doen.
    Europaweg 10, zo dichtbij en toch wist ik het niet.
    Jongens, ik ga stoppen. Die Strohrum van Appie hakte er nogal in.
    Bedankt en welterusten.

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Weblogs uit de lucht. Read all about it!
    http://paper.li/chrisubels

    BeantwoordenVerwijderen