Teller

woensdag 31 augustus 2011

31082011

"Dit weblog komt snel weer online", dat krijg je te zien als je op de oude link klikt van het Golden Peerd, dus is er hoop. In de mailbox zaten een paar foto's van het werk aan de Spoorstraat van Zuidbroek. Eentje gebruik ik voor de opening. Om de één of andere reden komt de foto klein op de site te staan, maar met een muisklik op de foto verschijnt een groter formaat.

16 opmerkingen:

  1. goedemorgen, een knus plaatje zo. Wat ik mij wel afvraag is, zijn ze nu ook op het supermarkt terrein bezig met het voorwerk? Ik zie daar allerlei machines staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.
    Ja, Wim, ze zijn nu op twee plekken tegelijk bezig. Als je mensen en materiaal hebt logisch natuurlijk. Maar het wijkt af van de oorspronkelijke planning als ik het goed heb gelezen.

    Arnold, je had gelijk. In alle vroegte is "onze" boom gesneuveld. Dat scheelt weer vegen aankomende herfst ;)

    Moeten jullie ook telkens opnieuw het profiel inkloppen? Bij Weblog-streepje-nl ging dat automatisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Jan,
    Ik kan zonder allerlei beveiligingscodes in te kloppen posten. Ik moet alleen wel iedere keer mn naam intikken(profiel selecteren)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Appie.
    Ik heb de uitleg van Coen gelezen. Ik neem aan dat jouw voorzichtigheid (uit Moeders porceleinkast) er voor zorgt dat jij onder de 90% gelukkigen valt.
    Enfin, afwachten maar.
    Klopt Arnold, ik zit met hetzelfde euvel.
    Maar gelukkig is het hier droog, ik zit thuis te werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Barteld, die aanname van jou, hoop dat je gelijk hebt, maar niets is zeker in weblogland. Inmiddels zijn de bezoekcijfers behoorlijk gedaald door het geklungel met de migratie en zitten ze al onder de 150 unieke bezoekers per dag. Ik heb mij al eens voorgenomen als het Peerd niet ruim 100 verschillende klanten per dag haalt, dat ik er mee stop. Gaat toch behoorlijk wat tijd in zitten en dat gaat wel ten koste van mijn andere hobby's. Ook de hoeveelheid reacties laat ik meewegen, want een virtuele kroeg kan niet alleen bestaan van lezers. In het verleden heb ik al eens gezegd dat het geen oneAppieshow moet worden. Als het het "oude Peerd" het weer doet zal ik daar nog wel op terug komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Appie, je zou ook rekenschap met de zomertijd kunnen houden wat betreft het aantal actiev bezoekers. In de zomer zitten de mensen toch het meest buiten.

    De mannen van firma L. Heikens zijn net begonnen met de herbestrating om de panden, maar staan nu te schuilen onder de afdak. Wanneer wordt het droog???????

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nog even over het supermarktterrein, ik dacht dat ze wel gingen boren of heien. Of is dat al gebeurt? Je mag blij zijn dat het werk zonder veel schade voltooid word. Zeker ook op de omleggingswegen is het worstelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Appie.

    Je maakt mij bijna bang, niet zo ongeduldig.
    Het fenomeen unieke bezoekers is niet alleen maatstaf gevend. Uniek is de oprichting van het Peerd en zeker de daar destijds achterliggende gedachte(n), waardoor velen in de afgelopen jaren hun "politiek en geestelijk" wel en wee hebben kunnen etaleren in jouw virtuele kroeg.

    Wees blij dat je het grauw (Bommel) een mogelijkheid hebt geboden om hun meningen breed, (soms on)gefundeerd weer te geven.

    En laten wij wel zijn, de snelheid waarmee jij deze site de lucht in bracht, is geen toeval maar een diepe innerlijke behoefte om de gemeenschap te blijven dienen. Daarvoor heel veel dank !

    Dus geen verhalen van "eenmansshows", hoewel ik toch sterk het vermoeden heb dat je kasten vol lezenswaardig dorpsmateriaal en ver daarbuiten hebt liggen.

    Laten wij nu maar hopen dat die oenen daar, de zaak weer compleet terug zetten; velen kunnen dan nog eens genieten van al het "kwaad en goeds" wat in de loop der jaren over deze vruchtbare akker is uitgestrooid en dan heb ik het nog niet over de prachtige foto kwissen en de vele verhalen uit de geschiedenis van onze dorp(en).

    Een ding weet ik zeker Camillo (Appie) indien jouw overweging werkelijkheid wordt, bestelt Peppone vanuit het raadhuis in Boscaccio bij bakker Geertsema de grootste taart van zijn leven en wat zal die smakelijk worden opgegeten in de Menterwolder commandocentrale. Ga in ieder geval toch nog maar eens kijken of in de Petruskerk nog een Crucifix hangt. Een gesprek daar zal je snel van dit soort verwerpelijke gedachten af helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat gaat als een speer. Klinkers eruit, zand erbij, banden stellen of net andersom en leggen. Op sommige plaatsen is het 15 cm verzakt. Lijkt vast mooi als het klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Bartel ik denk dat de Crucifix met de beelden stormen is verdwenen. Ook op plaatsen waar het orgel in de jaren 60 was opgeslagen zijn ze geen Crucifix tegen gekomen. Goede raad is duur, wat is het alternatief?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tja, dan zal ik er zelf eentje neer moeten hangen Wim.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @ Wim: Er is nog niks gedaan volgens mij qwa heiwerk. Maar het kan ook zijn dat er betonvoeten gegoten worden(ala loodsenbouw).En dan een betonvloer er tussen. Zo'n dik gebouw is het nu ook weer niet. Voor het gebouw van Groningerhuis zal wel iets meer gedaan moeten worden(bijv. palen maken door boren en volstorten)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. In de afdeling "klein leed":
    wit konijntje ontsnapt aan de Hereweg t/o het dorpshuis. Is van het dochtertje van onze overbuurman (ik denk nummer 290) Dus.......

    In de afdeling lokaal leed:
    De wethouder Veemanstraat is zo goed als onberijdbaar geworden; de bermen zijn valkuilen geworden en als de wegbeheerder niet snel maatregelen gaat nemen kunnen wij als belastingbetalers uitlaten en andere onderdelen gaan betalen, want zo kun je claims verwachten! Domweg paaltjes plaatsen is nog minder dan een lapmiddel. Wat ook wil helpen is sommige buschauffeurs van de bok trappen; 65 waar je 50 mag en hooguit 30 kunt is gekkenwerk.

    Daarom: gemeente leet op uw en onze zaak én op onze gemeentekas. Of moeten we het bij bestuurders en top ambtenaren gaan halen?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. @JP: Bel even met de gemeente. Bermen worden door de nattigheid stuk gereden. Langs Eendrachtsweg mogen ze ook wel eens gaan weer.
    Ik ben wel voor het aanleggen van uitwijkstroken. Paar meter asfalt er in en je hebt veel minder stuk gereden bermen

    BeantwoordenVerwijderen