Teller

zondag 19 februari 2017

Week 8 Golden Peerd 19-02-2017

Weer een nieuwe week, de tijd blijft vliegen. Zal mij benieuwen wat de komende week brengen zal. Ik laat mij verrassen.

14 opmerkingen:

 1. Over verrassingen gesproken, gistermiddag kregen we bezoek van een politieke partij die vroeg naar een te vredenheidsonderzoek hier aan de dieppenring. De uitslag van het onderzoek is mij onbekend,wel dat het na het uitbaggeren van het Winschoterdiep de problemen zich opstapelen. Ik heb wel een hint aan deze politieke partijen: kom eens vaker langs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelijk heb je, dit is een van de vraagstukken die we als werkgroep raad hebben voor de nieuwe gemeente Midden Groningen is hoe gaan we contact goed onderhouden met de mensen in de verschillende dorpen als de herindeling een feit is. Een interessant onderwerp. Hoe zien jullie als Peerders dit? Hoe kunnen we dit doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Anja
   we kunnen hier in Menterwolde in Nederland wat aan doen door het consequent doorvoeren van het tweekamer-stelsel in het hele bestuur.

   Hoe zoiets er uit zou moeten zien?
   In leg het je graag uit aan de keukentafel...,
   maar het komt er op neer dat de burger echt betrokken kan blijven bij bestuur en politiek zonder ons principe van de representatieve vertegenwoordiging met het badwater weg te gooien (en zonder 'rare' ondemocratische experimenten Internet-referenda e.d.).

   Helaas kunnen we e.e.a. als Menterwolde-alleen niet landelijk afdwingen, maar we kunnen wel hier in Midden-Groningen beginnen (als de politiek het aandurft natuurlijk).

   Met de aanstaande gemeentelijk herindelingen en de daardoor weer verder vergrotende afstand tussen burger en bestuur is het meer dan ooit nodig eens goed naar ons kiesstelsel te kijken...,
   niet om het overboord te gooien...,
   maar om het door gedegen fine-tuning te verbeteren.

   Verwijderen
 3. Ze hebben bij ons het volgende gedaan en mss een hint voor jullie.

  Burgerpanel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ceer,

   Ik vind dit een interessant onderwerp. Aangezien wij echt met het vraagstuk bezig zijn hoe het contact te hebben, en hoe kun je burgers betrekken bij onderwerpen is het voor mij echt fijn om even te horen hoe inwoners hier tegen aan kijken. Wij willen graag meedenken aan de hand van het Kompas wat we hebben voor de nieuwe gemeente. Maar input van inwoners over dit vraagstuk vind ik ook heel belangrijk

   Verwijderen
  2. Ik weet niet groot het aantal is, maar zoals ik denk kun jij hier wel achter komen.
   Even een kort verslagje:
   Het WesterkwartierPanel is een online burgerpanel van de huidige vier gemeenten in het Westerkwartier (Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn). Iedereen die in het Westerkwartier woont, 16 jaar of ouder is en beschikt over een e-mailadres, kan deelnemen aan het burgerpanel. Panelleden krijgen via de e-mail een uitnodiging als er een online vragenlijst voor hen klaarstaat.
   De onderzoeken gaan over diverse onderwerpen en thema's. Uiteraard denken panelleden ook actief mee over de gemeentelijke herindeling. Met het WesterkwartierPanel geven de huidige vier gemeenten een vervolg aan het burgerparticipatietraject. De onderzoeken in het WesterkwartierPanel worden uitgevoerd in samenwerking met het onafhankelijke onderzoeksbureau Enigma Research, aangesloten bij de MarktOnderzoekAssociatie (MOA). Deelname aan een onderzoek van het WesterkwartierPanel is altijd volledig anoniem.
   De resultaten worden niet alleen bekendgemaakt aan de Westerkwartiergemeenten, maar ook aan de panelleden. Ook zijn de onderzoeksuitslagen te vinden op deze website of op de herindelingswebsite van het Westerkwartier. De Westerkwartiergemeenten zullen de resultaten gebruiken als input/advies voor de herindeling.

   Verwijderen
 4. Je krijgt betrokkenheid alleen maar terug wanneer met punten ook daadwerkelijk iets gedaan wordt. Eerlijke terugkoppeling waarom wel of niet. Luisteren is niet genoeg. Uitvoering nodig! Met een balans voor de verschillende belanghebbenden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ceer sterkte toegewenst bij dit verlies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Wim..het is voor ons een groot verlies, het was voor mij een grote vakman en één van de beste leermeester's die ik ooit heb gekend...en je weet waar ik woon en doe alle dingen wat ik van m'n Pap geleerd heb en echt alle werkzaamheden wat ik in mijn vermogen kan krijgen en dit heb ik te danken aan m'n Pap, want deze man had echt overal interesse en ideeën voor iedereen.....

   Verwijderen
 6. Ceer, gecondoleerd met dit verlies en sterkte voor de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Appie...ik zou heel veel woorden willen gaan zeggen, maar ik sluit af...treed even af naar binnen...

   Verwijderen
 7. Bedankt voorde condoleance de herinneringen zullen altijd blijven voort bestaan.

  De laatste klus:

  Laatste_klus...

  BeantwoordenVerwijderen