Teller

zondag 5 februari 2017

Week 6 Golden Peerd 05-02-2017

12 opmerkingen:

 1. zoals de weergoden voorspellen wel. Gelukkig gaat de vier jaargetijden cycles gewoon zijn gang, niets aantrekkend van de werkers op moeder aarde. Stel je voor dar iemand als Donald Trump de regie had in dit geweldige bolwerk. t'Zou niet best zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat ik de schaatsten kan onderbinden volgende week, want ik was vorige week vergeten m'n schaatsten mee te nemen......alhoewel het ijs kraakte behoorlijk:-).

  krakende_ijs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. t'Is niet druk, dat was gisteravond wel anders toen er geen leidingwater meer voorhanden was. En velen een bezoekje bracht bij de horecabedrijven in het dorp.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen, een nieuw hart voor Muntendam kopt het DvhN. Bent u ook nieuwsgierig naar het resultaat? Ik wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wim, ben ook best benieuwd wat er met het gemeentehuis gaat gebeuren. Voorlopig tot 2020 blijft het nog bezet worden door ambtenaren, maar daarna?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. OKe,
  de Gemeenteraden van Midden-Groningen hebben de vergadertijden aangepast om vanavond mee te kunnen lopen in Stad met de Fakkeltocht tegen de schadelijke gevolgen van gaswinning...;
  Dus kom op peerders laat al die goedwillende raadsleden, wethouders en burgervaders niet in de kou staan loop mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig dat er meer dan 4000 mensen gisteren aanwezig waren met de fakkeloptocht, maar zal dit helpen?...

  Vanmiddag gehoord over het noordelijke politiek, belofte's maakt gewoon iedereen, maar wie kun je tegenwoordig nog gaan geloven.

  De jankende peuter komt met 2 miljard voor de zorg...., ja waar haal je dit nou weer vandaan.... toch?

  Een het gas streven wordt terug gedraaid naar 12 miljard of liever naar 0 op 1 persoon na.....hoort bij de club van die jankende peuter.

  Dan over Tesla of die hier naar het noorden komt of een andere locatie?, maakt in mijn op ziens geen donder uit, want mijn gedachten gaan ervan uit dat wij zelf wel accu's kunnen ontwerpen en gaan plaatsten op onze grond waar wij onze energie wat wij opwekken met grote zonnevelden en windmolens op de noordzee en de waddenzee toch?

  Er zijn een tig aantal onderwerpen te bedenken om mensen aan het werk te gaan krijgen, maar wij zitten in het noorden van dit landje en het is teveel gevraagd om iets te doen voor deze " domme boeren" tenminste zo denken de westerlingen....
  De jankende peuter zegt letterlijk: wij doen toch genoeg voor groningen heel veel geld is hier naar toe gegaan, alleen jammer dat het geld in de verkeerde zakken terecht is gekomen....Met hun vergaderen en second opinion........  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja....
  Accu's of collectoren zijn heel belangrijk maar een echt schone, werkende installatie heb je niet 1,2,3 :(
  Zou wel belangrijk zijn omdat je dan echt fossiel-arm kunt leven. En off-grid natuurlijk. Maar wie weet, voor je het weet heeft er iemand een slimme oplossing geimplementeerd!

  Mazzelmoj luu!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nu heb je nog 50 Powerwall accu's van Tesla nodig om met zonnepanelen qua elektriciteit de winter door te komen. Met vijf keer zoveel Powerwalls en drie keer zoveel zonnepanelen en een warmtepomp kom je ook qua warmte de winter door.

  O ja, één Powerwall van 14kWh kost € 6000, maar misschien krijg je korting als je er 250 bestelt.

  Er is geen schijn van kans dat accu's binnen afzienbare tijd tien keer zo groot en tien keer zo goedkoop worden. Dus kunnen we beter kijken hoe we kunnen bezuinigen op energie en de energie waar we niet zonder kunnen centraal opslaan voor de winter.

  De voorgenomen ombouw van de Nuon centrale aan de Eemshaven tot ammoniakcentrale lijkt me een aardig begin. En als het dan toch accu's moeten zijn, dan zijn heel grote flow-accu's aan het net veelbelovender dan accu's bij particulieren thuis.

  Bij flow-accu's wordt de elektrische energie niet opgeslagen in de platen van de accu, maar juist in de vloeistof. In twee vloeistoffen in grote tanks die met pompen langs een brandstofcel wordt gepompt. In die brandstofcel worden de vloeistoffen geladen of ontladen. Heb je meer capaciteit over, dan plaats je tanks bij; heb je meer vermogen nodig, dan plaats je brandstofcellen bij. Weet je andere chemische manieren om de vloeistoffen te laden, dan kun je dat naast de flow-accu doen.

  Maar helaas, zolang de meeste mensen er van overtuigd zijn dat stroom uit het stopcontact makkelijker en goedkoper is, zal het er niet van komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En hierom gaat mijn voorkeur naar Lilian van de S.P.:

  LILIAN MARIJNISSEN LANCEERT OUDEREN ALARMLIJN


  Maandag lanceert Lilian Marijnissen de nationale Ouderen AlarmLijn. Op deze lijn kunnen ouderen melding maken van problemen. Marijnissen: ‘Er is een grote groep ouderen die nauwelijks rond kan komen van hun pensioen, en liefde en zorg tekortkomen, thuis of in een verpleeghuis. Ik roep iedereen op om zijn of haar verhaal met ons te delen. Samen pakken we de problemen aan. Samen strijden we voor respect en waardering voor de mensen die ons land hebben opgebouwd.’

  Naar aanleiding van de meldingen gaat Marijnissen het land in. Om met de mensen te spreken en te strijden voor oplossingen. ‘Veel ouderen krijgen steeds vaker het gevoel dat ze een ‘kostenpost’ zijn, terwijl ouderen van onschatbare waarde zijn voor onze samenleving. Ze verdienen het om te kunnen genieten van een fatsoenlijke oude dag. Daar blijf ik mij keihard voor inzetten.’

  Daarom presenteert de SP tegelijk met de Ouderen Alarmlijn een nationaal actieplan voor ouderen. De belangrijkste punten zijn:

  We brengen de AOW leeftijd weer naar 65 jaar. Ouderen kunnen zo na een leven lang werken op tijd stoppen en er komen meer banen beschikbaar voor jongeren.
  We verhogen de AOW met 10% en stoppen de pensioenkortingen zodat ouderen meer te besteden krijgen.
  We stoppen met de bezuinigingen op de thuiszorg, houden verzorgingshuizen open en zorgen voor voldoende zorgmedewerkers in verpleeghuizen. Ouderen moeten kunnen rekenen op goede zorg.
  We voeren een Nationaal ZorgFonds in zonder eigen risico. Zodat mensen die zorg nodig hebben geen boete op ziek zijn krijgen.
  Het hele nationale actieplan voor ouderen kun je hier lezen.

  Via het nummer 088-2435597 kan de Ouderen AlarmLijn gebeld worden (op maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur)
  Online is de Ouderen AlarmLijn altijd beschikbaar voor meldingen via

  Ouderen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Weetje, we kunnen de tijd niet meer terug draaien. Na de 2e wereldoorlog ging de armoede van de jaren 30 door, met als gevolg dat veel Nederlanders gingen emigreren. In de jaren 60 tig kwam de economie wat opgang, de maak industrie en de fabrieken kwamen er als paddenstoelen uit de grond. De welvaart was geboren, in die tijd was een weekloon voor een volwassene 100 gulden!
  Mede ook dat minister Luns het gas naar het buitenland verkwanselde, hadden we in Nederland welvaart. De toenmalige ouderen maar ook de zieken verzorging was netjes verzorgd, naar het voorbeeld van Zweden. En nu komt het probleem, het geld van het aardgas raakt op, de lucratieve beleggingen zijn minder waard dan ze begroot hadden. Met als gevolg dat er op het welzijn word beknibbelt, ter wijl de grote groep baby-boomers de leeftijd hebben om met pensioen te gaan en meer gezondheidszorg nodig hebben. En nu de oplossing:Die is er niet, want iedereen probeert nog iets te grijpen uit de kas van de algemene middelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Wim de tijd zal het leren.....nait te best zeg ik...ook de belastingdienst kun je commentaar op hebben, want voor een paar maandjes terug hadden wij een andere auto gekocht voor t'vrouwtje gisteren stuurden zij een brief voor de 2e keer waar zij het geld op kunnen storten wat zij teveel hadden afgetrokken van m'n vrouw haar bankrekening.....

   Een brief gestuurd met daarop het antwoord waar zij het iedere keer van aftrekken daarop terug kunnen storten.

   Fout Ceer eerst een kopie downloaden met de gegevens en dan opsturen naar naar dit adres...

   Tja waar ben je dan mee bezig.....

   Verwijderen