Teller

zondag 12 maart 2017

Week 11 Golden Peerd 12-03-2017

Woensdag kunnen wij stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. Voor wie nog twijfelt en enige hulp nodig heeft, of gewoon voor de leuk, kan hier de stemwijzer invullen. Wens een ieder een mooie week toe, en vergeet vooral niet de juiste partij en persoon het vertrouwen te geven.

16 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, stemwijzer en stemkompas reeds eerder ingevuld. Zoals elk jaar stem ik niet op de partijen die er als eerste optie uitkomen.
  Binnen de partij zoek ik een Groningse kandidaat die me op de een of andere manier aanspreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In plaats van op een Groningse kandida(a)t(e) te stemmen...,
   is het misschien handiger/beter op iemand te stemmen die het beste met Groningen voor heeft...,
   liefst één die kan bogen op een gedegen trackrecord op dat gebied.

   Dan kom je misschien uit bij een partij waar je wellicht niet direct aan zou denken als ondernemer/loonslaaf/ambtenaar/seculier-burger...,
   maar misschien is het dan toch verstandig eens over je eigen politiek schaduw heen te stappen.

   Van van partijen met meer dan één 'V' ineen drieletterige afkorting hoeven we in elk geval als Groningers niet al te veel te verwachten...;
   Misschien toch maar op één van de twee Pvd...'s stemmen of gelijk gaan voor CU of GL...,
   waarmee ik niet wil zeggen dat D66 of CDA niets met Groningen op hebben, maar wel dat het voor die partijen moeilijker is de nodige prioriteiten voor Groningen te stellen...;
   de SP is wat mij betreft een geval apart...
   ze hebben ongetwijfeld het hart op de goede plek zitten maar ik zie dat niet vertaald in echt gezond beleid.

   Van alle zich (nieuw) aandienende splinterpartijen heb ik het idee dat vernieuwingsdrang het realisme vaak voorbij schiet, danwel dat ze een ongezonde nadruk leggen op bepaalde aspecten van onze samenleving waar je je wel of niet (in min geval meestel niet) in kan vinden.

   Mijn stemadvies is:
   Kies voor Groningen, stem op Liesbeth
   de meest Groningsgezinde van alle kandidaten

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Goedemiddag, nee de stemwijzer geeft mij verkeerde informatie. Zodat ik uit kom bij partijen die zeker niet mijn voorkeur hebben.
  We hebben een minister-president nodig met ballen. Zeker ook nu Turkije buiten hun grenzen invloed wil uit oefenen in zowel Nederland als Duitsland. De grijze wolven zijn in eens tijgers geworden. Ik kan me nog herinneren dat er een hele groep Turken uit de bergen van Turkije kwamen om de plaatsen in te nemen van de Nederlanders die kansloos waren en geëmigreerd zijn naar Canada, Australië en Afrika en Nieuw-Zeeland, om daar een nieuw bestaan op te bouwen. De blik en conserven fabrieken zaten te springen om deze mensen. En wat te denken van PPG die bij voorkeur getinte mensen in dienst nam, omdat deze mensen niet zo gevoelig waren voor de stof waar mee ze werkten.
  En dan zomers de grote uit tocht naar het land van herkomst, met hun oude auto's bepakt en gezakt terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk als je het stemmen hebt moet je stemmen op een partij die luistert naar jou voorkeur iets waar je zelf een goed gevoel bij hebt.

  Een idealiste partij zal er nooit niet zijn.

  Persoonlijk kom ik niet hoger dan 63%, maar deze partij luistert naar mij en zal gesproken worden in de 2e kamer en hier ga ik voor.

  Je kunt zien als je op mijn naam klikt waar ik op stem en mijn gevoel zegt tegen mij op een vrouw gaan stemmen die van jongs af aan is opgegroeid in de politiek.

  En zo is't en echt nait aans.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het stemmen op een Groninger kandidaat is grotendeels symboolpolitiek wat mij betreft, ik heb me dan ook niet uren verdiept in de ideeën en achtergronden van alle kandidaten. Maar er zouden dit keer best meer voorkeurstemmen op iemand uit onze provincie kunnen komen dan bij voorgaande verkiezingen.
  Naar aanleiding van SiKo's opmerking heb ik even gegoogeld op de genoemde voornaam. Ik las dat Liesbeth van Tongeren eind vorig jaar in eerste instantie van de kieslijst van GL is gehaald, maar door de leden is teruggestemd; zowaar een knappe prestatie aangezien je daarvoor meer dan 50% van de stemmen moet hebben.
  De reden dat de partijtop Liesbeth niet wilde laten terugkeren is onduidelijk, maar "Groningers" blijken/bleken een vermoeden te hebben dat de lange arm van de NAM er achter zat.

  Politiek... bah. Je zou bijna gaan stemmen op de partij van de Niet Stemmers, want die blijkt er ook te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liesbeth was volgens de o.a. Eduard van Zuijlen niet geschikt effectief genoeg...;
   Feit is dat ongeveer alle zittende kamerleden van hun stoel vielen van verbazing.
   Vriend en vijand (o.a. Kamp) roemde juist haar enorme dossierkennis en effectiviteit en dus het feit dat dat zij als vertegenwoordiger van een kleien oppositie partij zo bepalend was en is voor het (bijsturen) van het beleid.

   Zonder kamerleden als Liesbeth van Tongeren was de gaswinning in Groningen de afgelopen paar jaar niet teruggeschroefd, was er geen enkele Nm³ aardgas minder onder onze voeten vandaan gepompt...;
   Had Kamp (namens het kabinet en coalitie) gewoon ingezet op zijn plan van voortzetting van de winning op een gemiddeld jaarlijks niveau van ≥44-mld Nm³ /jaar voor de komende vijf jaar.
   Was er geen jaarlijkse evaluatie gekomen van het winningsplan...;
   Was ook de (al is het maar tijdelijk) de seismiciteit geen spat verminderd de afgelopen paar jaar...;
   WasGroningen inmiddels echt een rampgebied geweest waar zoals het hoort het kalf verdronken is nog voordat men ook maar wil denken over het dempen van de put.

   Het is onvoorstelbaar hoeveel ons hier in Groningen al bespaard is gebleven door de inzet van één enkel kamerlid die tomeloos is blijven trekken en sjorren aan het dossier alvorens uiteindelijk en steeds vaker grote delen van de kamer niet alleen bewust te maken van het probleem maar zelfs mee te krijgen richting een oplossing.

   Overigens heeft ruim 78% van alle deelnemers aan het ledenreferendum LvT (en zeer tegen de zin van de kandidatencommissie onder voorzitterschap van 'onze' Eduard) weer op de lijst weten te plaatsen (niemand kreeg meer stemmen)...;
   Ik zal je niet vermoeien met alle ins en outs van het werkelijk ongelooflijk gecompliceerde kiesproces (vergelijkbaar met dat binnen de VVD) maar op een haar na zelfs op een nog hogere plek (bijna genoeg voor plek 2, en ze had zelfs meer eerste stemmen van voorkeur voor plek 3 t/m 5 dan de bij voorbaat geplaatsten op die plek)

   Verwijderen
 5. Dank voor de uitleg SiKo. Ik heb wel iets met 'underdogs', ik zal zien wat ik er mee doe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan,
   hoe idioot het misschien ook mag klinken...,
   de echte underdog hier zijn wij hier in Groningen.

   Mensen zouden dat meer moeten beseffen...,
   het gaat hier gruwelijk fout...,
   voorzover het hier al niet gruwelijk fout is gegaan.
   En de meeste Groningers halen er nog net niet de schouders bij op...,
   staan weliswaar met de poten stevig in de klei, maar steken onderwijl wel liefst de kop in 't zand.

   Verwijderen
 6. Politiek...zij dronken een glaasje en deden een plasje en weg ermee...

  Zo zijn mijn gedachten, want als je ziet wat er gebeurt is maandag ochtend...tja zeg het maar:

  discussie

  Zit je hier met 8 mensen en hier zie de discussies met elkaar allemaal echte Grunugers onder elkaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voorspelling

  VVD: 27
  CDA: 23
  GL: 20
  PVV: 16
  D66: 16
  SP: 16
  PvdA: 12
  Rest: 20

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De provincie Groningen een beetje bij gehouden John?

   Wie zal vanavond een ondergang meemaken?

   Een behoorlijke opkomst dus?

   Verwijderen
 8. John, je zit aardig in de richting, maar vrees dat de PvdA nog lager uitkomt. Zag een item op TV over de verkiezingen, en in Brabant op een stembureau bijna geen stem voor de PvdA. Is niet wat ik hoop, want die kiezers zouden wel eens naar de kleine partijen kunnen gaan die nog niet in de kamer zitten. En Appie zit niet te wachten op nog meer partijtjes. :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was iets te optimistisch over resultaat GL. PVV iets beter gescoord.

   Het lijkt erop dat Nederland wel regeerbaar blijft.

   Nu niet de morrende onderlaag in samenleving negeren. Anders bij volgende verkiezingen aan de beurt.

   Ik verwacht dat 4 jaar blijven zitten niet gehaald wordt. Principes zullen belangrijker zijn dan toekomst NL. Immers crisis is voorbij.

   Verwijderen
 9. Ik denk niet dat er snel een akkoord er zal zijn, want iedereen heeft gezien wat er met de pvda is gebeurt.

  Het enigste wat ik wil zeggen dat er een meerderheid is onder de bevolking die het niet eens is m.b.t. op de keuzes die afgelopen 4 jaar is gemaakt.

  En dat de crisis voorbij is dan zeg ik roep niet te hard, want dit hadden ze al eerder meegemaakt in de jaren '30....

  En waarom de sp niet snel zal mee doen aan een regering lijkt mij duidelijk toe, omdat er compromissen gesloten moeten worden wij zijn een partij van principes en zoals mijn gedachten gaan denk ik dat dit een goede voornemen is.

  BeantwoordenVerwijderen