Teller

zondag 19 maart 2017

Week 12 Golden Peerd 19-03-2017

Afgelopen woensdag een slagveld gezien tijdens de verkiezingen.Nu de kruitdampen zijn opgetrokken, kan men met het formeren beginnen. Dat zal nog een hele klus worden. Landelijk was de VVD de grootste partij, in Menterwolde de SP. Hieronder is te zien hoe Menterwolde heeft gestemd, in november mogen wij weer, maar dan voor de gemeenteraad van Midden-Groningen.7 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, het zal niet meevallen om in deze multiculturele smeltkroes een goede democratische regering te creëren. Er zijn veel schreeuwers maar weinig leiders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus 2 partijenstelsel? En wat maakt het onderscheid? Buitenhof vandaag: Links/rechts bestaat niet meer. Verschil nu tussen nationalisme en globalisme. Verschil straks ( toch weer): moet overheid pamperen of aan individu overlaten. Verzorgingsstaat of eigen verantwoordelijkheid.

  Waar kies jij voor Wim?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als we lering gehaald hebben uit het verleden, dan kies ik de gouden-middenweg. Maar als ieder inwoner met 2 paspoorten een partij wil beginnen dan wordt het wel een wespennest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De minister van feestjes en partijen Plasterk geeft de PvdA het advies om op te gaan in de partij van GroenLinks. Ik heb me al 4 jaar aan deze minister geërgerd, en nu dit advies! Hoe geloofwaardig kan je zijn? Wat is er van zijn belofte van het samen gaan van provincies en gemeenten terecht gekomen? Juist, een chaos!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Drees en den Uil hebben de oudere generaties verwent,want vadertje staat verzorgde je van het wieg tot aan het graf. Helaas, is er een andere wind gaan waaien. De tijd dat we samen voor elkaar zorgen is te niet gedaan. Hoe verder, blijft over door zolang mogelijk creatief bezig te zijn en je knopen te tellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen, het was me het weekje wel. De hele politieke beeldvervorming is in de war.Wie wil nu regeren met wie? Helaas is onze dorpsgenoot Herman B. ook niet meer onderons, en dan nog alle ruis over alles en nog wat je nachtrust kan verstoren.
  Pluspunt is dat de Zon zijn best doet om dit allemaal wat aangenamer te maken, want die trekt zich niets van alle onvolkomen maatregelingen aan, want zijn taak is om licht te brengen in deze soms donkere wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oproep:
  weet iemend van jullie (een lijst) van producenten van typisch groningse/Groninger/Grunneger/Grönse consumenten producten...,
  denk daarbij aan Hooghoudt, Marne, Knol, Huls, Koning, Uildriks, Meijer, Tiktak...
  maar ook producten waarbij de gemiddelde Nederlander helemaal niet aan Groningen denkt zoals Brinta (vroeger - tegenwoordig wordt Brinta in Utrecht gemaakt).

  BeantwoordenVerwijderen