Teller

zondag 18 juni 2017

Week 25 Golden Peerd 18-06-2017

In Menterwolde is in de politiek alles pais en vree, zo het lijkt. Hoe zit het in Den Haag? Men gaat nog net niet rollend bollend over straat, maar echt lekker lijkt het ook niet te gaan. Allerlei partijen die elkaar uitsluiten om een regering te vormen. Moet men daar vanaf stappen, of is dat kiezersbedrog? Welke kant moet het op? Wat is een kansrijke mogelijkheid om weer vier jaar een combinatie in de been te houden?

13 opmerkingen:

 1. Zoals m'n gedachten gaan zullen deze er niet komen....

  Of je moet stemmen op links of rechts en de meerderheid beslist, pas dan ben van dit gesodemieter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. NL heeft rechts gestemd maar links eist zijn deel op. Als links teveel inlevert worden ze bij gemeenteraadsverkiezingen afgestraft. Als D66 in de gemeente invloed wil hebben dan moeten ze in Den Haag punten binnenhalen. D66 hoopt op PvdA. En zal uiteindelijk ook wel de combi worden. (in het landsbelang (en Europees belang))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allereerst zullen ze over hun eigen schaduw heen moeten stappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu pas komt de cda in actie, want hoeveel waren zij ook alweer afgestraft? Deze partij kwam ook in dezelfde draaikolk terecht als de pvda nu.....

   Verwijderen
 4. Persoonlijk vind ik dat Segers van de CU gelijk heeft.Ze hebben deze partij alleen maar nodig voor het getal. Met de wetenschap dat hun gedoogsteun in het vorige kabinet hun zeker geen vergrote achterban gebracht heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geef Segers ook gelijk. Laten ze eerst maar PvdA onderzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mogguh lui!

  Als D66 en CU nu gewoon afspreken dat zaken als zelfbeschikking buiten het akkoord komen en dat beiden recht tegenover elkaar mogen staan?
  Hadden ze ook met Klaver kunnen doen, waren we nu wat verder gekomen.

  Volgens mij is het CDA ook al geen voorstander van zelfbeschikking op die manier...
  Alhoewel: Als je uitgaat van onnodig doorlijden @ 1.000 euro gemiddeld per persoon per dag dan kun je met het vrijkomende geld veel tegenstanders wel laten lijden en natuurlijk sterven. Iedereen blij en nog goed voor de schatkist ook.

  Zo, en met deze klapper wens ik een ieder mazzelkoelemoi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als het een financieel plaatje wordt JP, dan zijn we inderdaad de weg kwijt. Nu al is het zo dat als je in de avond van je leven zit de chirurg een bedenkelijk gezicht trekt bij een zware levensverlengende ingreep.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De politiek heeft het steeds over een motorblok,daarmee worden de 3 partijen genoemd. Persoonlijk denk ik dat ze het motorblok danig onderschatten. Namelijk een motorblok wordt nauwkeurig in elkaar gezet, de toleranties van de onderdelen mogen niet teveel afwijken. Zou je deze onderdelen lukraak maar gaan monteren, dan is de betrouwbaarheid van dien aard dat het het de levensduur niet ten goede komt.En daarom kan ik me niet voorstellen dat de heer Willink hier aan mee werkt. Kortom, het is geen werkplaats waar een betrouwbaar product gemaakt word, maar een hobby schuur waar je maar wat aanrommelt. Stop hier a u b mee en kom met een nieuw ontwerp!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Wim, ik geloof niet dat er andere blokken te fabriceren zijn. Rechts met een links randje.

   Links met een rechts randje doet niet recht aan verkiezingsuitslag.

   Verwijderen
 9. En nu beginnen ze maandag met een upgraden, terwijl het blok nog onderdelen mist. Waar zijn de mensen gebleven die achterop hun sigarendoosje het beleid gingen uitstippelen voor de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Probleem is D66 en GL zijn groot geworden en ze willen de kiezers vasthouden. Ze hebben gezien wat er met de PvdA is gebeurd. Doosje is te klein geworden

  BeantwoordenVerwijderen