Teller

zondag 23 juli 2017

Week 30 Golden Peerd 23-07-2017

Ik zag ergens een foto plus de lijst van Gemeentebelangen voorbij komen van Midden-Groningen. Wekte bij mij wel enige verbazing, de kandidaten allemaal met de duim omhoog. Heb de foto eens goed bekeken, maar die eensgezindheid daar geloof ik niet zo in. De Menterwolmers komen uit de PvdA, konden toen niet echt door één deur, en nu weer samen optrekken? Sorry, neem mij niet kwalijk, maar bij Appie gaat dat er niet in.

6 opmerkingen:

 1. Appie dat is mij ook opgevallen! Maar voor een foto sessie is alles mogelijk. Hoewel ik mijn bedenkingen heb in deze samenstelling van PvdA. Betrouwbaarheid en transparantie is in mijn beleving de fundamenten van een partij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, De PvdA heeft zijn eigen kandidatenlijst gepresenteerd. Wij hebben wel een eensgezinde lijst, geen mensen die elkaar de tent uitvechten. De vechtparij die het ooit was is verleden tijd. De rust terug in Menterwolde sinds het aantreden van de nieuwe coalitie, de pers die vaak voortijdig de raadszaal verlaat omdat het geen spectaculaire vechtvergaderingen zijn..tja, dat is toch wat de coalitiepartijen voor elkaar hebben gekregen. Gelukkig niet meer zo vaak negatief in het nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anja, voor de journalisten is het saai, ook voor de klandizie van deze kroeg is het geen goede zaak. Het waren gouden tijden voor het Golden Peerd. Maar ben blij dat het beter gaat op het gemeentehuis op dit moment. Toch zie ik de toekomst wat somber in. Hoeveel kiesgerechtigden volgen echt de plaatselijke politiek? Vaak wordt men afgerekend op wat er landelijk gaande is. Voor wie zich niet echt wil "binden" aan een landelijke club, kiest vaak voor Gemeentebelangen. Zou ik ook wel wat voor voelen, maar in Midden-Groningen toch maar niet. Teveel afvalligen van diverse pluimage, dat kan bijna niet goed gaan. Over vier jaar, bij gezondheid kijk ik wel eens weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop ook dat mensen de lokale politiek belonen naar prestaties. Ik ben niet zo van het profileren wat er allemaal goed gegaan is. Maar merk wel dat dit toch nodig is. Men vergeet snel. Ik weet dat we ontzettend hard hebben gewerkt de afgelopen tijd. In de oppositie is het makkelijker. Je kunt het overal mee oneens zijn lijkt het wel. Je roept maar dat je overal tegen bent, zonder duidelijke reden. Maar ach, je haalt dan wel weer de pers. Het was de afgelopen jaren vaak comedy, of een andere keer een treurspel. De rust is voor een ieder belangrijk. We zijn druk bezig om alles goed voor elkaar te krijgen voor 1 januari. Sommige weken hebben we wel 4 a 5 vergaderingen. Dit gaat om werkgroepen, raadscommmissies, raadsvergaderingen, en andere gezamelijke bijeenkomsten. Dit naast de normale partij overleggen. Kortom, het is enorm druk. Niet alleen voor mij, maar voor alle partijen die deelnemen aan de gesprekken. De Menterwolmer lokale partijen zijn in dit hele proces bijna niet betrokken en verschijnen niet op gezamenlijke vergaderingen. Ik begrijp dat echt niet. Je kunt nu overleggen zodat we het voor Menterwolde goed in orde krijgen. Maar deze partijen wensen geen deel te nemen aan deze werkgroepen en zijn dus ook vaak niet aanwezig op de gezamelijke raadsvergaderingen. Erg jammer maar waarheid...En over je zorgen, die deel ik dus met je

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig Lindeman heeft zich terug getrokken als lijstduwer van de PvdA H/S.Zal het gezond verstand dan toch zege vieren?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het fenomeen lijstduwer heb ik niets mee. Iedereen die op een lijst staat moet bij voldoende stemmen bereid zijn de plaats in te nemen. Vind het een beetje ongeoorloofd stemmen trekken.

  BeantwoordenVerwijderen