Teller

zondag 2 juli 2017

Week 27 Golden Peerd 02-07-2017

De zevende maand van het jaar is begonnen, de helft van 2017 zit er op. Nog een half jaar Menterwolde en wij wonen in Midden-Groningen. De naam vind ik een verbetering, hopen dat het met het functioneren van het bestuur van de gemeente ook zo zal zijn. Hoewel ik de indruk heb dat het de laatste tijd niet de slechtste periode van Menterwolde is, want kom weinig negatieve dingen tegen in de media. Dat is wel eens anders geweest. Las wel ergens dat de verkeersborden in Meeden niet goed zichtbaar waren. Een oud-wethouder uit die plaats ging met een huidige wethouder op stap om wat groen met een heggenschaar weg te knippen, maar als de problemen niet groter zijn dan is het te overzien.

8 opmerkingen:

 1. Dat is de politiek van MP , iets met balk en splinter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoewel Appie, ik zie ook gezichten die een hele geschiedenis met zich mee dragen. Hopelijk wordt er in het nieuwe college de juiste balans gevonden. Mijn hoop is dat het gezonde verstand mag zegevieren in de nieuwe gemeente Midden-Groningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tja, nog een half jaar Menterwolde en daarna aan de hand van HS lopen en zwijgen en de rekening betalen van deze dure herindeling.

  Sikko van Bruggen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slochteren Sikko neemt een bruidsschat mee, dus ze kunnen nog even vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry Wim, hebben ze wel nodig voor de 2o miljoen voor het nieuwe gemeentehuis

   Sikko van bruggen

   Verwijderen
  2. Waarom kunnen de inwoners van Midden Groningen daar niks over zeggen. Laat ze maar referendum houden. Slaat toch nergens op zo'n paleis. Pfff. Wat een verbeelding

   Verwijderen
 5. Ik vind de naam Midden-Groningen noch steeds een aanfluiting.
  Toegegevens, de naam Menterwolde was weliswaar in historisch perspectief juist (oude naam voor het gebied langs/aan het de Munte gelegen Wold-Oldambt) maar sloot niet aan bij de naamsbekendheid en beleving van de huidige generaties.

  Maar een naam als Midden-Groningen doet dat ook niet echt. De naam dekt noch de plek noch de lading en zal sluit misschien nog wel minder dan Menterwolde aan bij het huidig gemiddeld orientatiegevoel van de gemiddelde Nederlander.

  Het sluit ook niet aan bij de wijze waarop bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in het gebied zich presenteren. Neem de woonstichting Groningerhuis in Zuidbroek, die zich afficheert als verhuurder in Noord-Oost-Groningen (waarbinnen blijkens hun website en geveluitingen ook hun huizenaanbod in het huidige Menterwolde en Hoogezand Sappemeer valt).

  Maar ik moet me er maar bij neerleggen dat een passendernaam als Trillingwolde of Groot-Slochteren blijkbaar niet in aanmerking kwamen...
  en we dus vanaf volgend jaar in het Oost Groningse Midden-Groningen wonen.

  Wat de z.g. positiever berichten/beeldvorming in de media...;
  daar kan je ook wel kanttekeningen bij plaatsen, denk alleen maar eens aan de berichtgeving rond Ruïne-vorming bij het (niet kunne) versteken van monumenten en overige Gronings erfgoed. Dat lot zal Midden-Groningen specifiek het dan voormalige Meneterwolde mogelijk harder treffen dan enig andere gemeente in het gebied.
  Wie het MJP van de NCG goed op zich laat inwerken zal niet anders kunnen conclueren dat het putje van het Groninger Gasveld juist hier is geplaatst...,
  al was het alleen maar om tegemoet te kunnen komen aan de in Loppersum en omgeving onder de bevolking sterker levende gevoel van dreiging en onrecht dan hier.

  Ik zou zeggen ga/blijf maar rustig slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. DvhN: De grote verdwijn truck:Voor de centrale in de Eemshaven zal de Noorse oliemaatschappij Statoil de waterstof maken uit aardgas. Bij dat productieproces komt veel broeikasgas CO2 vrij, maar dat slaat Statoil ondergronds op. Door die verdwijntruc moet het het hele proces klimaatneutraal worden.

  Nuon-directeur
  Alexander van Ofwegen, directeur van de Nuon-centrale in Eemshaven, zegt dat gezien de ervaringen van onze noorderburen Noorwegen wordt gezien als een belangrijke partner. Omdat Noorwegen andere landen zoekt waarvan het de CO2-productie kan opslaan, is het volgens hem een vruchtbare samenwerking.

  Het bijzondere is dat van de waterstof die in Noorwegen wordt geproduceerd, de CO2 die daarbij Het co2 gas dat vrijkomt, wordt opgeslagen onder de Noordzee', aldus Ofwegen.
  Mijn advies ga nog maar 20 jaar door met kolen, want deze combinatie van CO 2 uitstoot ergens anders onder de grond dumpen zal je altijd weer tegenkomen.

  BeantwoordenVerwijderen