Teller

zondag 29 oktober 2017

Week 44 Golden Peerd 29-10-2017

Een uur terug in de tijd vandaag, of hoe je die flauwekul ook wil noemen. Over drie weken mogen we naar de stembus. Een partij heeft een lijsttrekker die woonachtig is in nu nog de huidige gemeente Menterwolde. Dat is Jacco Swieringa. Wat mij nog meer opviel is dat de lijst Gemeentebelangen min of meer gekaapt is door voormalige raadsleden en een oud-wethouder van de PvdA, die bewezen hebben niet door één deur te kunnen. Dat kan nooit goed gaan. Best mogelijk dat de partij aardig wat stemmen krijgt, zeker vanuit Slochteren, maar de lijst is anders ingevuld dan dat men gewend was. Zal mij niet verbazen dat er daar stevige robbertjes worden gevochten op de fractievergaderingen in de toekomst, met misschien wel de eerste afsplitsing.

15 opmerkingen:

  1. Persoonlijk hoop ik dat de inbreng van Slochteren de zaak stabiel houdt. Ook in het verleden werden de mening verschillen nooit in de gemeente Slochteren opgelost door splinterpartijen. Het gezond verstand zegevierde altijd in deze gemeente, en dat kun je niet van H/S en Menterwolde zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wim, mijn zorg is dat de kiezer in Slochteren uit gewoonte, die dat altijd al deden, Gemeentebelangen rood maakt, maar dat is nu een heel andere partij doordat de kemphanen van de PvdA Menterwolde prominent op de lijst staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goedenavond...
    goh, ik was zo'n tijd niet geweest in de kroeg, ach ja, je wordt ouder he! ;-)
    kom ik hier binnen en gaat het over de politiek....niks veranderd hier, kan zo weer aanschuiven :-))
    zoals jullie nu al weten, is wel duidelijk denk ik waar wij op zullen stemmen...

    ik zie dat het concept een beetje veranderd is, appie doet de kroeg op zondag open en niet meer dicht s avonds, blij dat je zoveel vertrouwen in de mens hebt, ap, dat je de kroeg openlaat...
    nu ik de kroeg weer gevonden heb, zal ik wel weer vaker even binnenwippen, moet even weer een gewoonte worden, net als vanouds...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fleurig bezoek is altijd welkom Blommeke!
    Misschien komt er wel een revival van het Peerd dankzij de polletiek :)
    Mazzelsendemoois!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goedenmorgen
    ja, wie weet, de drukste tijden waren wel rond politieke dingen....
    het moet even weer zo'n gewoonte worden net als vanouds....facebook had me teveel opgeslokt...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ps die robotvraag wordt wel steeds lastiger ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @ JP, worden de discussies niet elders gevoerd? Of is het GP ook al een begrip in HS en Slochteren?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedenavond, valt er een huis aan huis verkiezingskrant in de bus van Midden-Groningen met allerlei verkiezingsbeloftes. Of de sterke man/vrouw er tussen zit om deze nieuwe gemeente te leiden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk van niet Win, mijn gevoel zegt dat het allemaal te snel is gegaan....m.b.t. tot Midden-Groningen..., want voor het gegaan is met het Westerkwartier waren er ook bepaalde mensen die hadden gedacht dat zij het er in 2018 er al uit waren gekomen, maar het bleek nietwaar te zijn....m.a.w. het kan zijn dat het net zo'n rommeltje wordt als de afgelopen jaren met Menterwolde....

      Jammer zeg ik dan!

      Verwijderen
  9. Beste Ceer,

    311 Euro. Met dat bedrag stijgt de zorgpremie in de komende vier jaar volgens het Centraal Planbureau. Boze tongen beweren dat de premie omhoog moet, omdat het eigen risico gelijk blijft. Maar niets is minder waar.

    De zorgverzekeraars hebben in de afgelopen jaren namelijk zoveel winst gemaakt dat er nu 11 miljard euro op de plank ligt. Natuurlijk is het gezond om een buffer te hebben, maar er liggen miljarden aan zorggeld klaar die niet aan de zorg worden besteed. Ook wordt er nog steeds winst gemaakt in de zorg en zijn enorme salarissen voor zorgbobo's aan de orde van de dag. En nu moet iedereen nóg meer gaan betalen aan premie? Absurd!

    Daarom zeggen wij: verhoog de premies niet en stop met het oppotten van geld dat we met elkaar hebben opgebracht. De zorg is niet duur, maar dit bureaucratische stelsel wel. Zorggeld moet naar zorg, niet naar de zakken van de verzekeraars!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. En tot slot kreeg ik nog een mailtje,

    Beste Ceer,

    Het Groningse verzet komt tot bloei in Uithuizen!

    Op 11 november brengen we een ode aan alle Groningse helden in de strijd tegen gaswinning. Met jullie, artiesten, politici en activisten willen we in Uithuizen een imposant monument uit de grond stampen. Ons bloemenveld als eerbetoon aan de strijd van Groningen.

    Ik hoop jullie allen te zien 11 november. Het bloeifestival begint om 12 uur op een veld langs de N999 bij de rotonde van Uithuizen.

    Op het programma (tot nu toe)
    Muzikanten Dion Bouwes en Dennis Krottje (winnaars Grunneger Laidjesfestival) zullen het officiële ‘Bloeiend Verzet’-lied presenteren en zangeres Kira Dekker (o.a. The Voice of Holland) brengt op eigen wijze een ode. Er komen toespraken van oa burgemeester Marijke van Beel en mijzelf. Op het festivalplein naast het bloemenveld zullen activiteiten voor jong en oud zijn. Aan de dag werken tientallen verenigingen en organisaties belangeloos mee. En natuurlijk planten we de bollen in de vorm van de leus: Kop d’r veur!

    Ik ben trots dat wat begon als een paar bossen bloemen voor een aantal dappere Groningers groeide uit tot grote solidariteit. Mede door jullie steun zijn er al heel veel kaarten binnen en bloembollen verkocht. Veel dank!

    De komende 2 weken gaan we door met het verkopen van bollen en mensen uitnodigen om op het Bloeifestival te komen. Help je mee door de oproep te verspreiden?


    Ik hoop je te zien op 11 november! Tot dan!

    Met strijdbare groet,
    Sandra Beckerman

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Voegt het iets aan de schade toe Sandra? Het gas wat al 60 jaar tegen harde valuta is verkocht komt niet meer terug, en de strijders van toen zijn dood of denken: het zal mijn tijd wel duren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoals m'n gedachten wel Wim...., rustig aan de gaskraan dicht draaien op nul in het jaar 2030.

      Mensen nog aan toe zeg ik...in Langelo zijn ze van plan om nog meer gas te gaan opslaan.... ach een bevinkje van 4 valt toch wel mee.... als je bekijkt in schaal van 1:1000....

      Ik meen het echt een stel kalver ben't!

      Ikke ikke ikke en de rest k'n ....

      Verwijderen
  12. Gisteren was er een debat tussen jongeren en politici in het Kielzog. Was gewoon gaaf om te zien dat er jonge mensen zijn die iets willen maken van hun leven, hun omgeving en de mensen om hen heen. Ik hoop dat ze de uitgestoken handen van de politiek aannemen en Dan wordt de toekomst niet zo somber als sommigen denken!

    En daarna napraten, "GoldenPeerdse" Anja was jarig en het was leuk dat de VVD voor de bitterballen zorgden. Een statafel, stuk of vier partijen en dan gewoon even party.

    Mazzelmooijs voor het weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat noemen ze verbroedering, ga door op deze ingeslagen weg!

    BeantwoordenVerwijderen