Teller

zondag 5 november 2017

Week 45 Golden Peerd 05-11-2017

Al weer november, wat vliegt de tijd. Zaterdag is het Kip Kap Kogel. Wel even wat in huis halen waar jezelf ook van houdt, want ieder jaar komen er minder kinderen aan de deur, zodat wat er blijft liggen toch nog een goede bestemming krijgt.

9 opmerkingen:

  1. Bij ons blijft het aantal kip kap kogellopers ieder jaar nagenoeg gelijk, op weg naar de Spoorstraat nemen onze straat ook even mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien het lezen waard...
    ... ook/juist voor 'ons' Peerders.

    Stop perverse prikkels gaswinning

    BeantwoordenVerwijderen
  3. SiKo dacht jij dat we beter af waren dan de Limburgers. Dan hadden ze na 40 jaar gas putten de tijd dat de bron nog gas en geld op leverde een potje moeten maken voor de schade die deze bron achterliet. Helaas, verblind door het klatergoud van deze aardgasbron weet men ook nu nog niet van ophouden. Ja, Nederland leeft op te grote voet van de aardgasbaten, en vergeet daarbij de gevolgen. Zover is het gekomen met ons zuinige Calvinistische land.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wim...
      er zal helaas nog heel wat gas gewonnen gaan worden...
      en dat zal nog miljarden Euro's op gaan leveren...
      zeker als je bedenkt dat gas steeds schaarser wordt en dus de prijzen naar verwachting de komende jaren flink zullen stijgen;
      Zaak dus om er alsnog wat aan te doen dat al dat geld en gas niet in verkeerde handen blijft vallen.

      Verwijderen
  4. We hebben in al die 32 jaar dat we hier wonen niet zo weinig Sint Maarten lopers gehad. Het waren er dit jaar maar 5 kinderen in plaats van meestal tussen de 35 tot 40 kinderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, de tijd van een lange rij lichtjes door de straten is voorbij. Hier 60 a 70 kinderen. Dat klinkt heel wat maar het was enkele generaties geleden vijf keer zo veel dus vergelijkbaar Wim.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier (maar) één vader met z'n (nog jonge) kroost (3)...
    ook hier is het wel eens (iets) meer geweest...,
    zelfs als het weer, zoals dit jaar, niet echt meezat.

    BeantwoordenVerwijderen