Teller

zondag 19 november 2017

Week 47 Golden Peerd 19-11-2017

Woensdag naar de stembus voor Midden-Groningen, ben er nog niet uit, dus ook geen stemadvies van mij. Wie is er al wel uit?

23 opmerkingen:

 1. De SP is de enige partij geweest die in het roerige Menterwolde 4 jaar in het college heeft gezeten afgelopen periode . Bovendien hebben wij de financiën op orde gebracht , van chaotisch begroten naar een begrotingsdiscipline . De VVD wethouder heeft bestaand beleid slechts voortgezet en op de winkel gepast. Hulde aan alle partijen die achter dit beleid zijn gaan staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met nadruk op de winkel gepast VB, meer ook niet! Ik heb een naar gevoel overgehouden van dit college, het was meer de houding van ik weet niets en ik wil het ook niet weten. Ik zou voorbeelden kunnen noemen maar dat heeft in dit stadium geen zin meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Realiteit was en is dat de financiën beperkt zijn. En we hebben afgerekend met de oude bestuurcultuur van verdeel en heers. Ik denk dat we er in geslaagd zijn om de gemeente te ontdoen van mensen die meer met zichzelf bezig waren dan met de gemeente. Namen mag je zelf invullen. Dat dit voor de buitenwereld vooral overkwam als ruzie maken kan ik me voorstellen, maar soms zijn zaken gewoon moeilijk uit te leggen.

   Verwijderen
  2. Volgens mij ben je 1 ding vergeten VB, de SP is ook de partij die het heeft gepresteerd om binnen 1 raadsperiode 2 colleges om zeep te helpen.

   Sikko van Bruggen

   Verwijderen
  3. Dat is jou versie Sikko en dat laat ik vooral zo.

   Verwijderen
 3. Door de afgelopen Raadsperiode heb ik me weer aangemeld voor de PvdA kandidatenlijst. Na een hele roerige tijd, waar men in verkiezingstijd niet uit ging van eigen kracht, maar met het neerhalen van andere partijen, durf ik te zeggen dat we met de coalitiepartijen in Menterwolde veel bereikt hebben. We hebben nare besluiten moeten nemen maar hebben wel doorgepakt. Raadslid zijn is niet altijd een feestje. Maar ik ben ontzettend trots dat we de tekorten hebben kunnen omdraaien naar een positief saldo geen haantjes gedrag in deze coalitie, maar met respect met elkaar omgaan en zo tot resultaten komen. Politiek is niet alleen schreeuwen, het is een kwestie van geven en nemen en met de juiste argumenten komen en lobbyen om anderen van je gelijk te overtuigen. Zo hoort het wat mij betreft. En dat hebben we keurig gedaan. Zelfs zo goed dat de pers het niet zo interssant vind om naar de vergaderingen te komen. Ik ben trots op wat we gedaan hebben. En uiteraard trots op de PvdA met wethouder Thea van der Veen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. VB, jij zegt nog al iets. Hulde aan partijen die achter het beleid zijn gaan staan en van personen ontdoen die voor eigen belang gingen. Mag ik je stemadvies interpreteren als stem SP, maar PvdA, VVD, CDA en GL kan ook. Vooral niet op Gemeentebelangen want dan stem je het haantjesgedrag weer in de raad?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Appie het zijn jou woorden, maar ik trek ze niet in twijfel

   Verwijderen
 5. Zonder vervelend te zijn appie, ik kijk naar resultaten. Niet naar persoonlijke kwesties. En ja, dan moet ik over drie gemeentes vaststellen en dat mag je betwisten dat de lokale partijen weinig bereikt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja de meningen zullen altijd verdeeld blijven hoe dat je het ook gaat wenden of keren.

  Een andere optie keur ik goed wat er gisteren gebeurt is bij Joure een protest actie van de zwarte pieten is geblokkeerd :-). Heel blij zeg ik hierom, want vroeger was het normaal toch dat je hartje het bonkte van het arriveren van de Sint en zwarte piet toch?

  Ohja vergeten te zeggen ik ben het niet altijd eens met de minister president van het land, maar 1 ding heeft hij gelijk: Doe eens normaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja helemaal vergeten te zeggen, nog iemand belang bij grindtegels? 40 x 60 of 50 x 50 cm. Rood en Wit.

   a.s. zaterdag worden zij afgevoerd in een container naar een afvalcentra...

   Verwijderen
 7. KNMI staat voor raadsel: wat veroorzaakte de trilling in Oost-Groningen?

  Zondagmiddag, rond de klok van twee. Een aantal meetsensoren van het KNMI in Oost-Groningen slaat uit. Meetstations in onder meer Winschoten, Meeden, Oude Pekela, Beerta en Scheemda registreren een duidelijke trilling. Een aardbeving?

  Nee, zegt seismoloog Läslo Evers maandagochtend al snel. 'Het patroon van een beving ziet er anders uit. Daarvan zijn er in de provincie Groningen al meer dan achthonderd geweest. We weten zo langzamerhand wel hoe een door de gaswinning veroorzaakte aardbeving eruitziet. Nee, wij denken nu aan iets akoestisch, iets in de lucht.'

  Geen straaljager...
  Was het dan een straaljager die door de geluidsbarrière ging? Evers kan het zich niet voorstellen: 'Supersone vluchten zijn er meestal niet in het weekend. En was dit wel het geval geweest, dan waren wij daarvan nu wel op de hoogte geweest. We gaan op onderzoek uit, kunt u vanmiddag terugbellen?'

  Een halve dag later staat het hoofd van de afdeling R&D Seismology and Acoustics van het KNMI nog altijd voor een raadsel. De gegevens van de meetstations in het gebied zijn inmiddels geanalyseerd, evenals andere data.

  ...en ook geen meteoriet
  'Het is nog altijd onduidelijk wat het geweest is', bekent Evers. 'We dachten eerst aan iets akoestisch. Bijvoorbeeld een blikseminslag of een meteoriet, wat sporadisch ook nog wel eens voorkomt. Maar we hebben niets in de atmosfeer kunnen ontdekken wat deze trillingen veroorzaakt kan hebben.'

  Geen aardbeving, niets in de atmosfeer; wat is het dan wel geweest? 'Het zat in elk geval in de bodem. Het was vrij lokaal, grofweg zo'n vijf kilometer ten westen van Winschoten. De straal van de trilling is niet meer dan vijftien kilometer geweest. Misschien een menselijke activiteit?', oppert Evers.

  Maar wat was het dan?
  'Het zou bijvoorbeeld een explosief kunnen zijn dat in de grond tot ontploffing is gebracht. Weet u of er misschien bouw- of hei-activiteiten in dat gebied zijn? Al is dat niet erg waarschijnlijk, gelet op het tijdstip, zondagmiddag 14.00 uur', beseft de KNMI-seismoloog.

  Evers en zijn collega's zijn vastbesloten de oorzaak van de trillingen te achterhalen. 'We gaan nu eerst maar eens op internet kijken of we iets kunnen vinden. Welke bouwaanvragen er zijn gedaan, of er misschien andere ondergrondse activiteiten plaatsvinden... We zijn toch wel heel erg benieuwd waardoor de sensoren uitsloegen', aldus Evers. 'Mochten uw kijkers en luisteraars nog een idee hebben...'

  Lees ook ons aardbevingsdossier

  Ik wil niet veel zeggen, maar er staat in m'n herinnering vast dat het met de militaire vliegtuigen vast staat tot en met 04-2018 en volgens mij was het de komende weken iets is met bij vullen van de f-16.... toevallig zeg ik nog tegen m'n vrouwtje zondag tegen 14.00 u. hoorde ik een f-16 toen ik Paco buiten heb gebracht....

  Mss_morgen_meer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trilling lijkt te zijn veroorzaakt door uitzetten/krimpen van ondergrondse stikstofopslag in een zoutcaverne nabij Winschoten.

   Verwijderen

 8. Pers bericht:  Nummer Datum 6 september 2017

  Ministerie van Defensie LSK:KABINET C-LSK LSK:SIE LUCHTMACHTCOMMUNICATIE Breda - Commando Luchtstrijdk. Luchtmachtplein 1 Breda 4820BB Breda www.luchtmacht.nl Contactpersoon MAJ Drs. K Keissen Sr Communicatieadviseur T +31 765447121 M +31 6532 114 25 K.Keissen@mindef.nl

  Bij beantwoording, datum, onze referentie en onderwerp vermelden.
  Luchtmacht traint bij duisternis

  Bemanningen van jachtvliegtuigen, transportvliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht trainen dagelijks om inzetbaar te zijn voor wereldwijde missies. Omdat daadwerkelijke inzet vaak onder nachtelijke omstandigheden plaatsvindt, is het belangrijk dat de bemanningen ook in het duister trainen. Door de vroeg invallende duisternis zijn de wintermaanden hiervoor zeer geschikt. De bemanningen gebruiken geavanceerde nachtkijkers om in het donker goed te kunnen zien. Deze zogenoemde Night Vision Goggles (NVG) beperken wel het rondom-zicht. Kijken met de apparatuur is vergelijkbaar met het kijken door twee kokertjes. Het vergt daarom veel oefening om goed en veilig met NVG’s te werken. Veel training gebeurt in een vliegsimulator, maar praktijktraining blijft nodig. De periodes en locaties van de trainingen verschillen per type vliegtuig. Het avondvliegen wordt in principe beoefend van maandag tot en met donderdag. Om uiterlijk 00.00 uur moeten de vliegtuigen teruggekeerd zijn op de vliegbases, maar er wordt altijd getracht de oefeningen om rond 23.00 uur te eindigen. Jachtvliegtuigen F-16’s van de vliegbases Volkel en Leeuwarden trainen in de weken 44, 45, 46, 47, 48 en 50. De trainingen vinden vaak boven zee plaats, maar ook boven Nederland. Op het oefenprogramma staan onder andere het luchtgevecht, navigeren en bijtanken in de lucht. Transportvliegtuigen Vanaf vliegbasis Eindhoven wordt het KDC-10 tankvliegtuig ingezet om F-16’s in de lucht te voorzien van brandstof. Gedurende het gehele avondvliegseizoen kunnen trainingsvluchten van de transportvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht, waaronder de C-130 Hercules en KDC-10, plaatsvinden in de avonduren. Tijdens dergelijke vluchten worden oefennaderingen gemaakt op diverse luchtmachtbases. Helikopters De helikopterbemanningen vliegen vanaf vliegbasis Gilze-Rijen, Maritiem Vliegkamp De Kooy in Den Helder en vliegbasis Deelen naar de verschillende militaire oefenterreinen in Nederland. Er wordt getraind met ladingen in en onder de helikopter, het in- en uitstijgen van personeel en het landen in verschillende omstandigheden. De trainingen worden regelmatig uitgebreid met eenheden van de Koninklijke Landmacht of Koninklijke Marine. Het reguliere avondvliegen is in  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pagina 2 van 2   Nummer Datum 6 september 2017

   Ministerie van Defensie LSK:KABINET C-LSK LSK:SIE LUCHTMACHTCOMMUNICATIE Breda - Commando Luchtstrijdk. Luchtmachtplein 1 Breda 4820BB Breda www.luchtmacht.nl Contactpersoon MAJ Drs. K Keissen Sr Communicatieadviseur T +31 765447121 M +31 6532 114 25 K.Keissen@mindef.nl

   Bij beantwoording, datum, onze referentie en onderwerp vermelden.
   de periode van 11 september 2017 tot 1 april 2018 en kan in de zomer met enkele weken worden aangevuld. Herstelperiode Het oefenen in de avonduren bereidt de bemanningen voor op een breed scala aan missies, waar ook ter wereld. Nederlandse vliegtuigen en het betrokken personeel zijn de laatste twee decennia onafgebroken ingezet en hebben hun bijdrage geleverd waar nodig. De jarenlange inzet is echter eenzijdig geweest en heeft daarnaast veel gevraagd van de militairen. De komende periode wordt daarom hard gewerkt aan het herstel van de brede inzetbaarheid. Informatie Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033 bereikbaar. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder. Klachten uit de directe omgeving van vliegbasis Eindhoven kunnen worden ingediend op samenophoogte.nl.

   Mededeling voor de redactie (niet bestemd voor publicatie): Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Sectie Communicatie Koninklijke Luchtmacht, luitenant-kolonel Sidney Plankman, telefoonnummer 0765447121 of tel. 06-20531785. Volg ons op Twitter: @VlbVolkel @VlbLeeuwarden @VlbEindhoven @DHCLuchtmacht @Kon_Luchtmacht Volg ons op Facebook: facebook.com/Luchtmacht

   Verwijderen
  2. Trilling lijkt te zijn veroorzaakt door uitzetten/krimpen van ondergrondse stikstofopslag in een zoutcaverne nabij Winschoten.

   Verwijderen
 9. Zal wel zetting van de grondlagen zijn, daar beroepen de experts van Veilig Wonen zich ook altijd op. En daarmee is de kous af.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen. De opkomst was laag, Jacco heeft het niet gered, ondanks dat de nieuwe gemeente weer behoorlijk Roodgewoon is geworden. Met frisse moed vooruit maar weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben wel benieuwd hoe de uitslag per stembureau is en dus hoe de uitslag zou zijn uitgepakt voor elk van de drie fusie-gemeentes afzonderlijk.

   Zou me niet eens verbazen dat Jacco/RoodGewoon wel gewoon een/z'n zetel zou hebben gehad/behouden als de uitslag voor HS afzonderlijk zou tellen.

   Verwijderen
 11. Een mooie verkiezingsuitslag van Midden-Groningen. Volgens mij kan hier een evenwichtige raad uit voortvloeien, ten minste als niet ieder voor zijn eigen parochie wil spreken. Want de voetangels en klemmen liggen nog steeds in de weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. evenwicht in de politiek...
   je kan het ook een pat-stelling noemen.

   Verwijderen
 12. Ondanks de lage opkomst ben ik wel tevreden met de uitslag.

  BeantwoordenVerwijderen