Teller

zondag 26 november 2017

Week 48 Golden Peerd 26-11-2017

De zetelverdeling voor Midden-Groningen. Welk college zal er komen?

15 opmerkingen:

  1. Om te beginnen met de 3 winnaars,hoewel ik mijn bedenkingen heb bij deze trio. Hoewel het ik VVD, CU en CDA meer kans geef van slagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. PvdA , SP, VVD , CU en CDA . 22 van de 33 zetels. Ik acht de kans erg klein dat GB een plek krijgt in het nieuwe college

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarom met de VVD? Als Midden Groningen een progressieve koers wil varen..

      Verwijderen
    2. De VVD zorgt voor stabiliteit , GB mogelijk niet

      Verwijderen
    3. PvdA, VVD, CU, CDA, D66.

      2 grote partijen in de oppositie zorgt ervoor dat de coalitie scherp blijft.

      Sikko van Bruggen

      Verwijderen
    4. Aangezien Christenen in de minderheid zijn kan ik me ook een coalitie zonder CDA en CU voorstellen. Kerk en Staat moeten immers gescheiden blijven.

      Verwijderen
    5. Huhh? Wil CDA en CU dan kerken bouwen?

      Volgens mij staan ze bekend om verbinden.

      Verwijderen
    6. VB, Ik weet niet of jij iets tegen christenen hebt, het mogen ook andere partijen zijn,
      maar het gaat mij om het aantal zetels welke de coalitie gaan vormen. Met 22 van de 33 maak je bij voorbaat de oppositie monddood. Dus vind ik een max. van 18 of 19 meer dan genoeg. Dan blijft de coalitie ook scherper.

      Sikko van Bruggen

      Verwijderen
    7. Nee Sikko ik heb niks tegen Christenen, en een coalitie kun je nu eenmaal niet vormen met alle partijen. Bovendien ga ik er niet over en heb ik geen enkele invloed op de uitkomst van de te vormen coalitie. Geen enkele partij word op voorhand uitgesloten heb ik begrepen. Oppositie monddood maken was vooral iets vanuit Menterwolde, en met een speciale reden zoals iedereen die de geschiedenis van menterwolde kent wel weet. Ik heb in mijn tijd als raadslid altijd geprobeerd om brede steun te krijgen ook bij de oppositie. Kwestie van geven en nemen.

      Verwijderen
    8. Heb niet de indruk dat jij zo'n bruggenbouwer bent VB. Kun je beter aan Sikko overlaten :-)

      Verwijderen
    9. Je kan je soms lelijk in mensen vergissen John, maar vergissen is menselijk.

      Verwijderen
    10. Ik vergis me niet in Sikko :-)

      Verwijderen
  3. Ik ben uiteraard ontzettend blij met deze uitslag!!! Hier hadden we alleen van gedroomd! En tja, we mogen de onderhandelingen starten en dat gaan we zeker doen zonder een partij uit te sluiten op voorhand!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor de oppositie in Menterwolde is de plek voor de nieuw te bouwen locatie voor de 3 scholen in Muntendam nog een uitgemaakte zaak. Volgens KM is de locatie bij de sporthal Ruitershorn een optie om dat te onderzoeken. Ik zeg: helemaal mee eens, een betere en verkeersveiliger plek. Bouw daar een locatie voor de 3 scholen, incl een gymzaal. En bouw het gemeentehuis om in een gezondheidscentrum waar de dokterspraktoken, apotheek, fysio (incl. fysio gym en alles wat verder met gezondheid te maken heeft. Zelfs kun je mogelijkheden scheppen voor kortstondige opname voor mensen die tijdelijk extra zorg nodig hebben.

    Sikko van Bruggen

    BeantwoordenVerwijderen