Teller

zondag 8 juli 2018

Week 28 Golden Peerd 08-07-2018

Het gazon kleurt geel naast het Golden Peerd, het is droog in Midden-Groningen en de rest van het land. Er zullen wel weer records worden gebroken. Het gaat weer over het weer, hoor ik de klanten aan de andere kant van de bar denken. Waar zijn de tijden van weleer, toen de politiek van Menterwolde werd besproken? Komt het omdat het rustiger is op het politieke toneel van de nieuwe gemeente, de gemeente groter is geworden, dus de binding minder is of dat de virtueel kroeglopen niet meer zo in trek is. Denk een combinatie van alle drie, daar komt nog bij dat de uitbater ook minder inspiratie heeft, maar zo één keer in de week is het makkelijk om de kroeg te open, dus waarom niet nog even doorgaan.
De tijdelijke BM Munniksma heeft afscheid genomen, nu gaan we verder met Adriaan Hoogendoorn, zal even wennen zijn, maar het meest wennen is de nieuwe gemeente. Eerlijk gezegd is het mij te groot. Kleinschaligheid heeft mijn voorkeur, maar ja, ook Appie moet mee in de vaart der volkeren.
Wat ik ook mis is de Tussenklappen, helaas is die er niet meer, ook een negatief effect van de grotere gemeente. Het zou allemaal beter gaan in een grotere gemeente, zal wel, maar voorlopig zijn de gemeentelijke aanslagen gestegen, en dat kan ik niet echt een vooruitgang noemen.

7 opmerkingen:

 1. Wat ik het meest mis is het verslag van de gemeente vergaderingen. Om live deze lange vergaderingen te beluister was mij teveel van het goede, daarom een kort verslag was al genoeg geweest. Verder heb ik hoge verwachtingen van de nieuwe burgemeester, Volgens mijn gegevens groot geworden in Vriezenveen een gebied die met Midden-Groningen te vergelijken valt. We zullen afwachten wat voor daadkracht deze persoon in zich heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij is het ook een beetje, Appie, dat het gevoel van 'kroegpraat' een beetje weg is. Ik ben van veel zaken slecht of weinig op de hoogte omdat ik de media slechts beperkt volg. Geen zin en/of tijd om alles helemaal uit te pluizen. Aan de bar kun je nog wel eens wat ongefundeerde dingen roepen en vaak krijg je nog reactie ook. Virtueel is toch minder vluchtig en zo krijg je (ik in elk geval) regelmatig het lid op de neus. Daarom heb ik bovenstaand stukje ook maar weggehaald omdat het slechts was gebaseerd op een gekleurd stukje op Fb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, toch maar dan... (iets aangepast en ingekort)

  Ik las dat Gemeentebelangen moppert dat CU en VVD voorstellen om ondernemers in Slochteren een 'overgangsregeling' te geven nu ze plotseling dezelfde OZB-tarieven moeten betalen als voormalig Menterwolmers. Ik kan daarin wel meegaan, want als er gemiddeld wordt zijn er nou eenmaal mensen die er op vooruitgaan terwijl anderen er op achteruit gaan. Als het goed is, zijn er voor diezelfde ondernemers op ander vlak juist voordelen te halen. En anders hebben ze gewoon jarenlang geluk gehad in een prettiger gemeente (qua belastingen) te wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig de Thaise jongeren zijn met hun voetbal trainer en de hulpverleners bevrijd uit de grot. Het doet me goed dat er nog mensen zijn die voor gevaar van eigen leven zich opofferen om deze mensen te bevrijden. Ook nu zit er een schaduw zijde over de bevrijding van deze jongeren, 1 hulpverlener is tijdens de voorbereiding gestorven. Wat een inzet van vele mensen die ondanks het een hopeloze zaak ging dit hebben doorgezet. Respect voor allen die meegewerkt aan dit resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. SP laat raadsverkiezingen Westerkwartier aan zich voorbij gaan.

  De Socialistische Partij ziet af van deelname in november aan de raadsverkiezingen in de gemeente Westerkwartier.

  Dat hebben de leden dinsdagavond besloten. We hebben meer tijd nodig om zowel in de raad als op straat actief te kunnen zijn’’, zegt voorzitter Chris Nieland van de afdeling Westerkwartier van de SP.

  Zuidhorn:

  Vorig jaar werd in Zuidhorn een afdeling opgericht. Sinds begin dit jaar bestaat de afdeling Westerkwartier. Die tijd is te kort gebleken om naast onze acties voldoende goed voorbereide mensen beschikbaar te hebben voor het raadswerk”, zegt voorzitter Nieland. De afgelopen jaren was de SP-afdeling vooral actief in wat nu nog gemeente Zuidhorn heet.

  Te kort aan tijd om voor een zorgvuldige en een eenheid te gaan vormen.

  Wij hebben gelukkig een hele close en vastberadener bestuur waar echt éénheid in zit en dit willen wij graag gaan uitbreiden naar de Gemeenteraad en over 4 jaar zullen wij ons weer laten horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amsterdam heeft zijn vrouwelijke burgemeester, waar ik dacht aan een sterke persoonlijkheid zoals Annemarie Jorritsma werd het Femke Halsema. Ik zag haar in het nieuws stuntelen en dacht: moet dit de nieuwe burgemeester worden van de roerige stad Amsterdam, meid je bent er veel te toon dat je het gezag uitstraalt. De toekomst zal ons leren of zij niet in het geharrewar ten onder gaat, en dat zal me pijn doen!

  BeantwoordenVerwijderen