Teller

zondag 1 juli 2018

Week 27 Golden Peerd 01-07-2018

De eerste van de maand juli, 2018 schiet al weer aardig op. De zomer is in volle gang, maar als ik zo in het tuintje van het Golden Peerd kijk, dan kan een regenbuitje geen kwaad. Zou een regendansje helpen?

3 opmerkingen:

 1. In het verleden waren er veel volksstammen die het geprobeerd hebben om door een dans of folteringen regen te creëren, helaas het liep op niets uit. De weergoden hadden hun eigen plan, en stoorden zich aan de mens die hun, hun wilde opleggen. En zo werd de mens weer op zijn eigen ik terug geworpen. Leermoment in dit geheel is, dat je het met de riemen moet doen die je hebt. En voor alle voorspoed die jou te beurt valt te danken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het moet je maar gebeuren: Het is reddingswerkers nog niet gelukt de twaalf Thaise jongens en hun voetbaltrainer uit hun benarde positie te bevrijden. Maandag werd het voetbalelftal, dat al negen dagen vermist was, gevonden door zeer ervaren grotduikers.
  De jongens zijn echter te verzwakt om naar de uitgang van de grot te duiken. De tieners hebben wel voedsel en er is een hulpverlener bij hen. Inmiddels zijn er beelden verspreid waarop te zien is dat de jongens in hun voetbaltenue nog naar een camera zwaaien en lachen.

  De komende dagen wordt met man en macht geprobeerd een oplossing te vinden. Zo is zonder succes geprobeerd een tunnel te graven. Een andere optie is de jongens nog drie maanden te laten zitten en te wachten op een lager waterpeil.

  Twee artsen hebben zich al vrijwillig aangemeld om bij de jongens te blijven. Eten en drinken naar de grot brengen, is wel mogelijk. Persoonlijke noot: bij dit nieuws verbleekt toch alle verdere nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En nog steeds zitten die 12 jongeren met hun begeleider in de grot! Ook hier zien we dat een reddingswerker zijn leven gaf om hun te bevrijden, ja daar kan je alleen maar respect voor hebben. Het Ave Maria heeft deze zondag meer inhoud dan anders.

  BeantwoordenVerwijderen