Teller

zondag 15 juli 2018

Week 29 Golden Peerd 15-07-2018

Het blijft mooi weer hoor ik veel weervrouwen en mannen zeggen, maar ik denk dat veel boeren daar anders over denken. Hoewel bij het oogsten kan men geen regen gebruiken. Ook de tuin geeft minder werk, het gazon hoeft niet meer gemaaid te worden naast het Golden Peerd, het is een bruin/gele vlakte, en wat je met de schoffel liquideert groeit niet meer aan nu het zand veranderd is in stof. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

4 opmerkingen:

 1. Het wordt steeds moeilijker om op deze site te posten, zodat ik mij voorgenomen heb om hier geen gebruik meer te maken van het Golden Peerd. Appie bedankt dat je me al die jaren hebt gedoogd en hopelijk komen we elkaar nog weleens tegen, hoewel dat zal vermoedelijk niet in de supermarkt zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom niet in de supermarkt Wim?

   Verwijderen
  2. De supermarkt is voor mij een doolhof, kan der bijna niets vinden zonder te vragen. En dan bij de kassa de mensen achter je die je tegen je billen aanrijden, nee dat laat ik liever over aan mensen die plezier hebben om te winkelen

   Verwijderen
 2. Persoonlijk zou ik jammer vinden dat Wim ermee stopt..., maar dit is een keus die je moet respecteren van iedere klant die aanschuift aan de bar van Appie.

  Zelf werd ik gevraagd door een journalist van een krant of ik niet meewerken zou voor een rubriek genaamd:

  De Man met de Hamer.

  Chris Nieland
  Voorzitter SP Westerkwartier
  WESTERKWARTIER – “Eigenlijk ben ik nog maar net voorzitter geworden van SP Westerkwartier. Tijdens de laatste ledenvergadering heb ik het stokje overgenomen van Koos Slagter. Hij heeft in 2012 SP Zuidhorn opgezet, waar de afdeling Westerkwartier nu uit voort is gekomen. Koos wilde echter wat meer tijd besteden aan zijn vrouw en aan andere privézaken. Het is een drukbezet man, dus dat valt te begrijpen.
  Ik ben zelf 52 jaar en woonachtig in Leek, na jaren in Visvliet te hebben gewoond. Het Westerkwartier is een schitterend gebied om actief in te zijn, en dat is precies wat de SP doet. Actief zijn. Mensen kennen ons misschien van de acties in de gemeente Zuidhorn, tegen het fracken. En van de paddenstoelenactie samen met Aktie ‘ 68 om het hardrijden in de buitengebieden tegen te gaan. Dat is ook waar wij de komende vier politieke jaren mee doorgaan, want meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen doen wij niet. Natuurlijk hadden we dat wél graag gewild, en natuurlijk is dat uiteindelijk ook het doel. Maar dan wel goed voorbereid en niet ‘omdat het moet’. Op dit moment hebben wij simpelweg te weinig mensen om én zichtbaar te zijn op straat en acties op touw te zetten én gedegen raadswerk te leveren. Dat moet je verstandige keuzes durven maken en zeggen: ‘wij laten deze verkiezingen aan ons voorbij gaan’.
  Maar denk niet dat we daarom vier jaar aan de zijlijn gaan staan toekijken. Er is nog genoeg te bewerkstelligen in de toekomstige gemeente Westerkwartier en dat kan ook buiten de raadzaal. Wat precies? Nou, ik denk dan aan het Van Starkenborghkanaal waar zeker iets aan de veiligheid moet gebeuren, aan de Zuidhorner nieuwbouwwijk Oostergast waar sociale woningbouw een ondergeschoven kindje is en natuurlijk aan de gaswinning. Ik vrees dat ook daar het laatste woord nog niet over gesproken is. Genoeg kansen om de SP zichtbaar te maken dus. En wie weet, zijn we er over vier jaar wel bij. Mensen die zich geroepen voelen om zich bij ons aan te sluiten kunnen contact opnemen via onze ‘hulplijn’ 06-82755575. Daar kan men ook terecht met vragen over bijvoorbeeld asiel, zorg, welzijn, uitkeringen, belastingen en werk. De SP is er voor iedereen, een partij voor de hele samenleving, waarin iedereen gelijkwaardig is.


  BeantwoordenVerwijderen