Teller

zondag 17 maart 2019

Week 12 Golden Peerd 17-03-2019

Ben geen uitzondering, zijn er meer die een café in de benen houden, en hopen op betere tijden. Echter irl kom je er mee in financiële problemen. Voor mij kost het weinig moeite, en geld steek ik er ook niet in.
We mogen, ja we mogen, woensdag naar de stembus. Er zijn hele legers stemgerechtigden die dat anders zien, blijven liever aan de kant staan, is ook een keuze, maar niet de mijne.

7 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zijn natuurlijk ook redenen waarom mensen niet (meer) gaan stemmen…,
    ze herkennen zich niet meer in hun volksvertegenwoordigers…,
    hebben het gevoel dat er niet naar ze geluisterd wordt…,
    en hun volksvertegenwoordigers zijn 'onbenaderbaar'.

    Dat zou best anders kunnen…,
    misschien moet daarvoor ons kiesstelsel eens goed onder de loep worden genomen.
    En volgens mij moet daarbij een betere balans worden gevonden tussen gewicht en afweging van het Algemeen-Belang en het Lokaal-Belang.

    Als eerste moet en kan daarbij de verkiezing van de Eerste Kamer op de schop.
    Nu worden de leden van de Eerste Kamer gekozen door de Provinciale Staten…,
    je zou dus verwachten dat de Eerste Kamer daarmee de rol van Kampioen/Verdediger van de regio/provincie zou moeten vervullen…;
    maar dat is geenszins het geval de Eerste Kamer is nu gewoon een replica van de Tweede Kamer en hoeft zich niets aan te trekken van het belang van de kiezer (de Provincie)…, dat kloap niet…
    en dat kan (eenvoudig) anders/beter…,
    zowel in het landsbelang als het belang van Provincie en regio..

    Bestuurlijke vernieuwing en de Volksvertegenwoordiging - het tweekamer-systeem 'vervolmaakt'

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Persoonlijk vindt ik dat je, je stem moet laten horen. Niet stemmen of blanco is voor mij niet aan de orde. ik stem al jaren op 1 van de kleinere partijen, wetende dat ze maar een bijrol hebben. Maar wat voor mij belangrijker is dat ze hun stem laten horen, en zo nodig corrigerend kunnen opstreden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn mening is qua stemmen is een boete geven als iemand niet gaat stemmen. Ik weet het het klinkt hard, maar als wij naar onze zuiderburen kijken hebben zij dit in verleden gedaan.

    Mijn gedachten zeggen dat de bureaucratie het ergste is dat bijna niemand meer gaat stemmen.

    Ik ga wel stemmen op provinciaal en waterschappen, maar of het helpt?

    Ik probeer zoveel mensen te overtuigen om te gaan stemmen, maar ik hoor verschrikkelijk vaak nee, want iedereen zegt " het helpt toch niet of ik ga stemmen of niet zij volgen toch hun eigen weg ikke ikke ikke en de rest ken ......'

    Bureaucratie.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De kaarten zijn geschut, ben je er blij mee? Nee, we zaten te wachten op doeners en daarvoor in de plaats kregen we dromers. Het politieke paneel is danig door elkaar geschut.En ook hier zal de tijd het leren.
    wim

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beste Ceer,

    Graag wil ik alle SP-stemmers en iedereen die zich tijdens onze campagne heeft ingezet van harte danken. Het was een mooie campagne, maar een ding is duidelijk: het waren niet onze verkiezingen.

    We wisten al dat het heel lastig zou worden om in de buurt te komen van de uitslag van de laatste Provinciale Statenverkiezingen. Toen haalden we de op een na beste uitslag ooit in de geschiedenis van onze partij bij deze verkiezingen.

    Maar het past SP’ers niet de schouders te laten hangen. We zullen de rug rechten. We zullen zij aan zij staan met iedereen die strijdt voor een rechtvaardiger Nederland.

    Er ligt een enorme opgave én potentie voor ons. We hebben afgelopen periode veel nieuwe leden mogen verwelkomen. Dat geeft energie en perspectief. We zullen doorgaan met onze strijd voor rechtvaardigheid. Ik heb er zin in!

    Met vriendelijke groet,
    Lilian Marijnissen

    Zo is't en echt nait aans.

    BeantwoordenVerwijderen