Teller

donderdag 1 september 2011

01092011

Inmiddels voor de negende keer hier al weer de opening van het Golden Peerd. Hoe lang zal het nog gaan duren? Je moet vertrouwen houden, maar dat vertrouwen wordt wel op de proef gesteld. Ben al een beetje gewend aan de nieuwe lokatie, maar je wilt graag de geschiedenis van ruim vijf jaar ook weer terug. Niet alleen van het Peerd, maar ook van andere weblogs die ik in mijn voorkeuren heb staan.

7 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ja het past niet in dit computertijdperk dat iets niet direct of in korte tijd op gelost wordt. Wat zeker ook van deze tijd is, zijn de leveringen van onderdelen. Lagen ze vroeger gewoon in een schap van het magazijn, nu moeten ze van ver komen. En dat kan USA zijn maar ook China. Reden: iedereen heeft een hekel aan dood kapitaal, dat maar ergens in het magazijn ligt te wachten dat het eens verkocht wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen. Om zeven uur hoorde ik de shovel alweer van firma L. Heikens Grondwerken en Straatwerken. De mannen weten van wanten, het eerste stuk is alweer gelegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja dat klopt wel Wim. Kon je vroeger onderdelen een paar jaargangen gebruiken, nu is dat soms slechts een paar maanden. Producten worden gewijzigd of compleet vervangen. De kans dat je precies dat onderdeel binnen enkele maanden een keer nodig bent is dus erg klein en de kans dat het na enkele jaren de container in kan wordt steeds groter.
    Gelukkig zijn de levertijden vanaf de fabrikant/importeur in veel gevallen flink verkort en procedures eenvoudiger en trefzekerder geworden.
    Maar ook hier geldt niet meer, zoals eerder gebruikelijk, dat onderdelen van een product 10 jaar leverbaar zijn. Dat is ondoenlijk geworden.

    Dan nog een teken van deze tijd. Ik noem het omdat er hier al regelmatig over dit soort zaken (e-mail spam door buitenlandse criminele organisaties) gesproken is.

    "... werd familie van mij, vermoedelijk uit het buitenland, gebeld door een Engels sprekende man. "Of zij even een bestandje wilde downloaden naar haar computer".
    Maar ze heeft helemaal geen computer, en ook geen nummerherkenning op haar telefoon, bovendien geen contacten in het buitenland."

    Het gaat dus steeds verder en we zullen zelf goed op moeten passan want deze mevrouw kreeg geen medewerking van KPN en de politie had andere prioriteiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jan, inderdaad het is opletten, want men probeert je op allerlei manieren te verleiden om domme dingen te gaan doen.

    Hier ligt een DvhN op het bureau, keek daar vlug in, las dat een oud-wethouder van Veendam op zijn dagelijkse avondwandeling door twee man/jongens is gemolesteerd en verschillende fracturen heeft opgelopen. Het enige wat de man miste was zijn mobiel. Ik hoop dat die figuren het snel weer doen, maar dat ze dan iemand tegen komen die hun voor altijd zwaar kreupel slaat, zodat ze het nooit weer kunnen doen, is beter voor de veiligheid op straat, dan dat ze voor de rechter verschijnen en een taakstraf krijgen voor een uur of wat in een revalidatiecentrum. Ik weet dat er mensen zijn die schrikken van mijn woorden op dit moment, maar niets is laffer en zinlozer als argeloze burgers het ziekenhuis in te slaan of erger.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Appie, jij spreekt mijn taal, maar als ze voor altijd kreupel zijn moet de maatschappij ze onderhouden en daar schiet ook niemand iets mee op.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Appie.
    In 1617 had G.A. Bredero voor dit soort lieden reeds een afdoende oplossing.
    Ick selje de bullepees so sackereels elements legghen inje sy (ik zal je met mijn zweep zo afranselen...) uit de Spaanschen Brabander.
    Maar tja dat zal wel weer een straatje te ver zijn.
    Tegenwoordig worden ze in hoofdzaak verkochtt in een dierenspeciaalzaak. Honden vinden het heerlijk om op een gedroogde bullepees te bijten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het zijn meestal van die jongetjes tussen 13-18 jaar die je uitdagen. Ze voelen zich sterk en machtig, meestal aangemoedigd door drugs en alcohol. Ik herinner me nog de jaren 80, waarin de Grote Markt in Groningen jaren onveilig gemaakt werd door deze jongeren. Later als ze zelf kinderen hebben herken je ze niet meer. Hebben ze dan hun lesje geleerd? Hopelijk wel, maar de schade die ze hun slachtoffers hebben aangedaan blijft.

    BeantwoordenVerwijderen