Teller

dinsdag 17 juni 2014

17062014

Ik las in het DvhN dat de SP wil onderzoeken of de drie zwembaden in Menterwolde open kunnen blijven met behoud van subsidies binnen de gemeentelijke begroting. Vorige week werd bekend dat de gemeente het D.G. van den Noortbad in Muntendam, het Van der Valk bad in Zuidbroek en De Kolck in Meeden wil sluiten. De SP presenteert haar onderzoeksresultaten op 26 Juni tijdens de gemeenteraad.

Appie denkt: Klopt dit bericht wel? Het bad in Muntendam zou toch open blijven, was dat niet vastgelegd in het coalitieakkoord? Denk dat het verstandiger is om in te zetten op het bad met de meeste mogelijkheden en de beste ligging, maar in de politiek worden wel vaker keuzes gemaakt die niet logisch zijn. In Pekela zag men geen kans om één zwembad in de benen te houden met de SP in het college, hier wil men onderzoeken of er drie open kunnen worden gehouden. Apart!

21 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, als ik zie wat de regering voor ons in petto heeft, dan verbleekt de zwembaden daar bij. Een ontslaggolf bij de gezondheidszorg, sluitingen van verpleegtehuizen, krimp in de thuiszorg. En de ouderen die na de 2 wereldoorlog het land weer opgebouwd hebben creperen. Er is geen plaats en tijd meer voor hen. Nee, dan zeg ik; de zwembaden is een luxe probleem!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, persoonlijk zie ik het anders Wim......waarom kon de Gemeente Oosterbroek het wel in stand houden......

    Het zit gewoon in arm & rijk gewoon de knuppel door de hoenderhok denderen :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, het lijkt erop dat we een 'mooi weer' dag voor de boeg hebben.... Tuinieren dan maar???? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Met: "Aan handen en voeten gebonden" zwem je niet ver!!!!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ons oudste veulen heeft een beetje pech.....sprong gisteren van een hekje, maar bleef er aan haken met been, het gevolg: een jaap van 10 cm in het been, gapende wond.....zaten om 21:30 uur bij huisartsenpost in stad. moest eigenlijk gehecht, maar wilde ze niet, dus arts helemaal aan elkaar geplakt, met als gevolg dat ze niet mag fietsen, lopen, wassen een week lang...arm veulen, met een passepartout voor de feestweek, dat wordt stil op stoel zitten....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sterkte voor het veulen Bloem, jammer dat ze niet gehecht wilde worden dan was het iets steviger denk ik... Ik bin gain dokter hur!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ja, dat is ook zo roskam, steviger en mooier litteken, maar dat interresseerde haar niks, nee ik wil niet.....dokter zei dat ie haar niet kon dwingen....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt helemaal gelijk Appie het D.G. van den Noortbad blijft open. Nu wil de SP een onderzoek doen of alle drie de baden open kunnen blijven, ook de KNZB is zich erin gaan mengen...OP 26 juni moet de raad besluiten nemen...jammer dat dit zo laat is gebeurt! Dit is namelijk niet van het afgelopen jaar en er zijn al zoveel acties geweest...Ik hoop van harte dat het gaat lukken met die onderzoeken alhoewel ik twee weken wel kort dag vind...We wachten de onderzoeken af!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anja je hoeft de onderzoeken niet af te wachten, je kan als partij zelf ook de mogelijkheden bekijken.

      Verwijderen
    2. Wij zijn al een poosje bezig Vincent..alles onderzoeken zodat we goed onderbouwd een besluit kunnen nemen of met goede opties kunnen komen! Wij leunen niet achterover uiteraard....

      Verwijderen
  9. Goedemiddag

    Voor alle helderheid ik verwijs een ieder graag naar onze website, om het echter makkelijk te maken hier de tekst zoals op onze site vermeld:

    De SP wil onderzoeken of het mogelijk is om binnen de huidige begroting niet alleen zwembad Muntendam open te houden, maar daarnaast ook Meeden en Zuidbroek.
    In het coalitie akkoord zijn afspraken gemaakt met de coalitie partners over het open houden van het bad in Muntendam, deze afspraak blijft ook overeind. Daarbij is niet afgesproken dat de baden in Meeden en Zuidbroek definitief gaan sluiten. In diverse media is er geuit dat de SP de baden in Meeden en Zuidbroek wil sluiten. Niets in minder waar het besluit de baden te sluiten is door de vorige raad reeds genomen. De SP was hier tegen. De noodzaak om deze baden te sluiten wil de SP nu gaan onderzoeken. De SP weet dat het budget voor zwemwater flink minder is geworden maar wil gaan kijken of er een andere verdeling is aan te brengen tussen de zwembaden.
    Waarom nu pas onderzoek? De verantwoordelijk wethouders in het vorige college hebben 3 jaar achterover geleund en niks gedaan om te kijken of er mogelijkheden bestaan voor meer dan een zwembad in de gemeente binnen het huidige budget in de begroting. In Muntendam leunt men achterover terwijl in Meeden vrijwilligers zich uit de naad lopen om het bad open te houden.
    We hopen in de raadsvergadering van 26 Juni a.s. de resultaten van dit onderzoek te kunnen presenteren, met daaraan gekoppeld een plan om de zwembaden structureel open te houden.
    Dus geen lapmiddelen en jaarlijks terugkerende discussie maar een oplossing die ook op lange termijn de garantie bied voor het zwemwater.
    Of het gaat lukken? We doen hierbij niet de belofte dat de zwembaden open blijven, maar we willen er wel zeker van zijn dat het niet anders kan als we moeten besluiten geen geld meer beschikbaar te stellen.

    Afspraak die gemaakt is binnen coalitie akkoord blijft overeind. Maar als van de mensen in Meeden en in Noordbroek verwacht dat ze een aanzienlijke eigen bijdrage leveren , (Meeden zwembad en Noordbroek bouw MFC) dan mag je ook van de inwoners van Muntendam een grotere eigen bijdrage verwachten. De besparen die je daarmee doet kan worden gebruikt om Meeden en of Zuidbroek ook open te houden, dat is de inzet. Hier is nooit werk van gemaakt door vorige college en wij willen deze mogelijkheid alsnog bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. VB12 juni 2014 15:45
      Appie
      ...
      We hebben in Menterwolde maar een gemeentelijk bad op dit moment. De vorige raad heeft besloten de baden Meeden en Zuidbroek uit de begroting te schrappen.
      ...
      Een ding staat daarbij wel vast , 3 baden in een gemeente van 15.000 inwoners is financieel niet haalbaar.
      ...
      Sterker nog de begrotingsregels verbieden dat zelfs. Er mag insidentieel 2x worden begroot een 3e keer moet het als structureel worden beschouwd. Structureel is er echter een nog hoger bedrag mee gemoeid dan alleen de exploitatie bijdrage, dan moet ook de gebouwen opstal , onderhoud en alles worden mee begroot. Met een tekort op de lopende begroting is dat erg lastig. Een oplossing zou kunnen zijn de OZB met 5% verhogen,
      ...


      VB13 juni 2014 11:22
      Jan Het zin KM niet dat ze niet in het college zitten....
      Mijn mening??? Het is gewoon een zielig kinderachtig clubje.

      Verwijderen
    2. VB,

      zo de wind waait waait je rokje...
      of niet dan?

      Kritiek op politiek van anderen is prachtig...
      en net zo makkelijk neem je even later eenzelfde standpunt in in iets gewijzigde woorden...;
      Om vervolgens (onder verwijzing naar 'verkiezingsbeloften') te beweren dat dat natuurlijk helemaal niet in strijd is/was met een eerder ingenomen standpunt.

      Tot inkeer komen is ook prachtig...,
      maar een beetje respect voor één van de andere zielige clubjes kan geen kwaad.

      Verwijderen
    3. Wat een verademing voor de politiek in Menterwolde dat jij er geen deel van uit maakt SiKo

      Verwijderen
    4. nog even doorgaan...
      voor je het weet komen al je angstdromen uit... ;-)

      Verwijderen
  10. al die draaideurconstructies, wordt je daar niet moe van?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wim Voor het geval je vraag aan mij gericht was, NEE integendeel het geeft juist energie.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Overigens vanavond de stukken gekregen voor de commisievergadering van morgen. Ik ben benieuwd of Kritisch Menterwolde en Groen Links nu wel blijven zitten.

    BeantwoordenVerwijderen