Teller

donderdag 19 juni 2014

19062014

Er is nog geen krant, maar gisteren zijn tegenstanders van de windmolens bij Meeden op het Provinciehuis geweest. Daar zal zeker wel iets over in staan. Ook wethouder Veenstra was aanwezig en pleitte, evenals inwoners van Meeden, voor uitbreiding over de A7, maar gedeputeerde Moorlag wilde daar niet voor naar Den Haag. Dat zou teveel tijd kosten aan onderzoeken, en de minister wil in September duidelijkheid hebben.

Appie denkt: Geef de schuld maar aan Den Haag, maar het was het provinciebestuur dat sinds jaren opteerde voor windmolens langs de N33 bij Meeden en Veendam. Als men eerder had gekeken naar andere opties, dan was dat zeker mogelijk geweest. Ook nu zou het moeten kunnen, maar helaas verzanden wij in Nederland in langdurige procedures, zodat eventuele betere opties niet meer in aanmerking komen. En dat is jammer voor de inwoners van Meeden, die alle windmolens in het zicht van het dorp krijgen, met dank aan wethouder Schmaal van Veendam en gedeputeerde Moorlag. Misschien moeten de actiegroepen toch maar pleiten voor het eerste plan, dat geeft de meeste kans voor de minste windmolens bij Meeden.

15 opmerkingen:

  1. Goedemorgen.........

    Ach als er mss sommige tegels scheef zitten dan is overal wel een oplossing voor te vinden Appie, tenminste als je mij kent dan weet je dit :-).

    Gelukkig hebben wij te maken met een technologie dat je alles terug kan zien "herhaling" als m'n vrouwtje begon te schreeuwen stond ik voor de deur :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, de trend van het verhaal van de windmolens is: we moeten het nog eens onderzoeken en overleggen. Er moet weer een commissie komen die alle voor en tegens voor de zoveelste keer door neemt en afweegt. Kortom er komt geen einde aan, en de tijd verstrijkt
    Waar zijn de mensen gebleven die achterop hun sigarendoosje een berekening maakten van het project, en het in korte tijd daarna uitvoerden. Deze bureaucratische manier van werken verlamd de samenleving.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wim , Volgens mij is het zo dat de huidige plannen het dorp Meeden van de kaart vegen. Wij zullen ons dus met hand en tand verzetten, desnoods met geweld.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. VB, roep jij op tot geweld? Watvoor geweld zit jij aan te denken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik roep niet op tot geweld maar ik sluit geweld niet uit

      Verwijderen
    2. VB
      wie dreigt met het verzet, desnoods met gebruik van geweld, die sluit het gebruik van geweld niet zozeer uit maar is (naar eigen zeggen) bereid geweld te gebruiken...,
      wordt die dreiging geuit uit naam van een anonieme groep waar men (weer naar eigen zeggen) zelf wel deel van uit maakt...,
      dan is zo'n dreiging niet anders te verstaan dan een oproep tot geweld, zelf al zijn daar voorwaarden aan verbonden.

      Dus zelf als het een vorm van (politiek) grootspraak is...,
      dreigen met de eigen bereidheid tot het gebruik van geweld om de (eigen) zin door te drijven...,
      is oproepen tot geweld...;

      Misschien kan het geen kwaad je te beseffen dat de SP niet meer de Mao-istische principes van haar voorloper (KEN) aanhangt.
      Volgens Mao en de zijnen kwam (de) macht uit de loop van een geweer...;
      als ik jou zo hoor komen die tijden weer.
      Is dat dan het nieuwe gezicht van de SP?

      Verwijderen
    3. Gelukkig zijn er weinig mensen die jou nog serieus nemen SiKo , altijd overtuigd van je eigen gelijk. Weer een reden dat men gelukkig mag zijn dat jij geen politicus bent. Je had zo in de plaats van Moorlag gekunt.

      Verwijderen
    4. VB, waaruit trek jij de conclusie dat weinig mensen SiKo serieus nemen? Jij kunt denken dat het zo is, maar dat is jouw denken, maar neem aan dat je niet Maurice de Hond hebt ingehuurd omdat te onderzoeken.

      Verwijderen
    5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    6. VB19 juni 2014 23:40
      "...
      Gelukkig zijn er weinig mensen die jou nog serieus nemen SiKo
      ..."

      Tja, als je het zo bekijkt...
      vroeger nam niemand me serieus...,
      nu zijn het er volgens jou nog maar weinigen...;
      Waar moet dat eindigen?

      Verwijderen
  5. Goedemiddag,

    De verlammende werking komt voort uit de werkwijze van één van onze gedeputeerden. Tezamen met dhr. Schmaal zorgt hij ervoor dat wij in Menterwolde en met name de inwoners van Meeden flink genaaid worden. Bij het horen en zien van deze man, ik krijg zijn naam maar amper over mijn lippen, krijg ik altijd hele rare onderbuikgevoelens.....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. VB, mijn steun heb je.....als het maar wel binnen de grenzen van redelijkheid valt....;-)....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bovendien is het ook nog eens zo dat talloze huiseigenaren in Meeden en omgeving worden geconfronteerd met forse daling van de huizenprijs terwijl een zeer kleine groep mensen fors geld gaat verdienen aan met overheids steun geplaatste windmolens. SCHANDE!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als ik alle informatie mag geloven die ik binnen krijg kunnen we aardgas maken van elektriciteit, en olie uit aardgas. hoe deze metamorfose tot stand komt ontgaat me. Dat er eeuwen geleden water in wijn veranderde, wil ik nog wel aannemen. Maar de ontwikkelingen op dit gebied op kleine schaal bieden hopelijk enig perspectief voor onze energieverslaving.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alles is mogelijk Wim:

      Elektriciteit naar Gas

      Ook al zou je gebruik maken van zonenergie..., maar het komt als lieden zoals "Smoorlachje"

      Verwijderen